Jul 132011
 

Rasanya sekarang ni dah ramai yang beralih kepada Google+ sebab dikatakan pesaing Facebook ni dilengkapi dengan pelbagai feature yang cangih-manggih dan gempak berbanding Facebook contohnya video call dan circle-mercle ntah apa ntah. (Apa ni Mark? Ko mabuk maggi ke apa sampai orang lain dah potong ko ni??)

Dan aku pun tak terkecuali ada akaun G+. Nak bulatkan aku tak? Meh laa add aku.

gplus.to/fitrihadi


Apa? Camna nak pendekkan url google plus tu? Takde ar susah pun. First thing first, korang masuk je ke laman web gplus.to! Lepas tu…

google+ url shotened
Nombor URL tu ada kat url G+ korang yang belum ditukar tu.


Lepas dah isi kesemuanya, tekan ar butang ‘ADD’ tu. Dah siap..

google+ url shorten


Selamat mencuba :)

P/s: Nak copy? Go on asalkan bagi credit to this entry ye. Thanks :)

P/p/s: Ouh ada siapa-siapa belum dapat invitation G+ ni? Antar je email korang kat email aku (fitrihadidotcom[at]gmail[dot]com) atau wall post fan page pun boleh atau ruangan komen dibawah pun boleh pun boleh.. Nanti aku invite korang. Thanks thanks thank :D
(Visited 1 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  (Video) Perghh Jepun Dah Cipta Gasing Yang Ada Remote Control! Hebat!!

Comments

  1. fiezah91 says:

    hehe.apa ni? tak faham :P

    1. FITRIHADI says:

      ni untuk siapa-siapa yang ada akun google plus.. try ar buat satu..

  2. asyraf says:

    salam, blh tlg invite sy google plus x? sy da lame nk buat google plus ni tp xde org yg invite..harap2 blh tlg k..thx…ni email sy asy737@gmail.com

    1. FITRIHADI says:

      dah invite pun. Check ar :)


LIKE KAMI DI FACEBOOK