Jul 242011
 

Lagi satu filem gempak akan ditayangkan di Malaysia pada tarikh 28 Julai 2011 ni. Lepas aku tonton preview atau trailer filem Captain America: The First Avenger ni, aku rasa menarik gak. Part mana yang menarik tu? Jom layan video trailernya dulu!



Dan berikut adalah sinopsis pendek filem ni yang diambil dari IMDB.com;

Based on the Marvel Comics character from World War II. A brave, yet mild-mannered young soldier named Steve Rogers, volunteers to undergo a series of experiments for a US army Super Soldier program. The military succeeds in transforming him into a human weapon, but quickly decide that their Super Soldier is far too expensive a creation to risk in combat. So, they decide to put him to use as an army celebrity and parade him across Europe to boost morale by performing in USO shows for American troops. He is even given a costume that bear the colors of Old Glory for the stage. Then, when a Nazi plot reveals itself Rogers must rise up and and become the First Avenger, in order to save his country. Steve Rogers becomes bla bla bla….. mengantuk wehh!!

Jadi, lepas aku tengok trailer filem ni, boleh dikatakan inilah cerita yang memberi 1001 inspirasi kepada golongan yang sentiasa berputus asa, lemah dan mempunyai kekurangan. Apabila Steve Rogers lakonan Chris Evans ni dianggap sebagai failure atau loser dalam khidmat ketenteraan, dia tetap tak berputus asa untuk meneruskan hasratnya menyelamatkan negara kesayangan beliau.

LIHAT JUGA:  (Sinopsis | Trailer) Sekali Lagi - Filem Terbaru Lisa Surihani Dan Shaheizy Sam
captain america the first avenger poster


Jadi, dengan rela hatinya, Steve Rogers ni yang banyak kekurangannya diberi peluang kedua untuk meningkatkan keyakinan serta kelebihan yang ada pada dirinya. Inilah yang membuatkan ramai penonton mula rasa dekat di hati. Setiap dari kita ada banyak kelemahannya. Dan jika kelemahan tersebut tak dapat diterima, semestinya kita memerlukan peluang kedua untuk memperbaiki diri kita.

Aku rasa cerita ni memang patut ditonton supaya menjadi inspirasi kepada yang lemah dan yang mudah putus asa. Sama-sama kita tunggu tayangannya di pawagam minggu depan. Stay tuned!

– – – – – –

Tahniah!!! Komen pertama pada entry yang lepas jatuh kepada…

dah join?
~ Piston Pecah

(Visited 23 times, 1 visits today)

Comments

  1. syu90 says:

    mcm bes je…

  2. Que says:

    filem marvel ni byk yg bes2..actions penuh..

  3. […] nuffnang_bid = "99296ade9c798c186b780b0ef50df4f4"; « (Trailer | Sinopsis) Captain America: The First Avenger […]

  4. akubiomed says:

    Cerita yang dinantikan oleh peminat komik :-)


LIKE KAMI DI FACEBOOK