Jun 102011
 

Pernah tengok letupan besar di permukaan matahari? Beberapa hari lepas pada 7 Jun 2011 terjadi benda ni. Ini lagi satu kejadian yang menunjukkan kebesaran Allah. Nauzubillah…



P/s: Tak malukah kita duduk di bumi yang sempurna ni free-free je? Kalau malu gi solat cepat tanda kita bersyukur atas nikmat alam dan udara yang kita ambik tiap-tiap hari tu. Peace! :)
(Visited 1 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  (Video) Tembak Rusa 3 Kali Tak Kena. Yang Rusa Tu Tak Lari Bila Ditembak. Dua-Dua Sengal!

Comments

  1. yaya says:

    wow cmtu…xtaw plak mtahari leh meletop

    1. FITRIHADI says:

      matahari sama macam bumi.. ada gunung berapi… so bila-bila masa mesti ada letupan dari dalam teras matahari tu

  2. syidashukor says:

    Rare :)

  3. tisdaleanne says:

    uish…kenapa dye meletop sebnrnyer ekk????

    1. FITRIHADI says:

      sama macam gunung berapi di bumi.. kalau dah banyak tekanan sangat dalam kerak matahari then dia meletup ar…

  4. zuriey says:

    yeker ni ..napa cam tak tesebar je citer ni..baru tau

    1. FITRIHADI says:

      ntah.. mungkin suratkhabar atau berita TV tak ambik perasan kot..

  5. akubiomed says:

    Maha dahsyat letupan. Para saintis menjangkakan ada gangguan kepada satelit komunikasi di orbit

  6. oh..aku mcm pernah tengok fenomena ni kat discovery, ada pihak yg meramal satu letupan kuat tahun 2012, masa tu matahari akan bebaskan sinaran yg sangat kuat..mcm cite knowing agaknya


LIKE KAMI DI FACEBOOK