Jun 102011
 

Teruja aku tengok gambar Perodua Myvi 2011 yang baru ni. Aku sebagai lelaki yang dah berumur 20++ mestilah meluap-luap keinginan nak ada kereta sendiri. Dan dengan harga serendah lebih kurang RM45,000 aku dah boleh dapat seketul Perodua Myvi 2011 ni. Perghh cantik ar.

Kalau korang nak tau ada banyak pembaharuan yang Perodua lakukan ke atas Myvi versi baru ni antaranya lampu belakang lebih menyerlah, cermin sisi lipatan eletronik, lampu depan jenis projektor dan macam-macam lagi ar. Tu tak tengok interior lagi. Meh meh aku tunjuk gambar Perodua Myvi 2011 terbaru ni.

gambar perodua myvi 2011 baru


gambar perodua myvi 2011 baru


Lagi gambar Perodua Myvi 2011 di bawah.

gambar new perodua myvi 2011 baru


gambar new perodua myvi 2011 baru


Dan berikut adalah brochure Perodua Myvi 2011 yang baru ni. Cun gak kaler purple tu.

brochure gambar perodua myvi 2011 baru


spesifikasi perodua myvi 2011
Spesifikasi Perodua Myvi 2011


[ Gambar dan brochure dari; Arenakereta.com ]

Dari segi harga adalah seperti berikut;

– RM44,926.00 (M) Standard
– RM47,726.00 (M) Premium
– RM54,908.00 (M) Elegance
– RM47,926.00 (A) Standard
– RM50,726.00 (A) Premium
– RM57,908.00 (A) Elegance

Hah amacam? Apa pendapat korang? Harga dah berpatutan dah. Rupa dah mantap dah. Ciri-ciri keselamatan pun dah terbaik dah. Apa lagi? Gi ar tempah sekarang! Perodua Myvi 2011 lagi best!!!
(Visited 23 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  Cara Daftar & Semakan Online Pemilih Pilihan Raya PRU-13

Comments

  1. Wuucin Kimora says:

    Oh sgt teruja!

  2. mcm xbyk sgt perbezaan berbanding yg lama

    1. FITRIHADI says:

      eh ada gak perbezaannya.. siap ada GPS lagi untuk model high-spec.. canggih kot.. tapi yang tak best bentuk dia lagi membulat ar.. nampak comel je.. adeh..

  3. Menarik plak tengok Myvi yang baru ni. Lebih mantap dari yang lama. :)

    1. FITRIHADI says:

      Aah banyak pembaharuan yang boleh dinikmati dari model lama.. gi ar terjah kat bilik pameran :)

  4. Hanie Ly says:

    Hmm mmenarek… reban ayam mane kite nak gi rompak malam ni? ;P

    1. FITRIHADI says:

      haha rompak reban ayam buat pe? gi rompak kandang lembu ar baru lumayan sket :p

  5. Piston Pecah says:

    kalau rekaan dari luar nampak lain sikit je la..
    lampu nmpk lagi besar – garang eh?

    tapi dekat bahagian dalam memang cara, byk design kete2 baru mesti dash mounted gear shift… pergh!

    1. FITRIHADI says:

      aku tengok rupa dia bukan makin garang, tapi makin comel sebab lampu makin membulat je.. untuk perempuan ok la kot… untuk nampak garang maybe boleh tambah lamp cover yang bersegi skit macam yang ada jual kat pasaran sekarang ni..

  6. Ali ridha says:

    awek zaman sekarang suka ikut lelaki
    yang ada kereta.kena ambil ni.

    1. FITRIHADI says:

      haha betul tu.. wajib ambik tu

  7. azree says:

    Tak banyak perubahan.
    Rasenya Saga FL 1.6 baru lagi menjimatkan.


LIKE KAMI DI FACEBOOK