Jun 272011
 

Tadi tertengok status facebook Broframestone yang mengatakan page rank blog broframestone.com dia dah PR4. Apa pun aku nak ucapkan tahniah kepada bro. Cayalah!!

page rank broframston fitrihadi


Ouh baru aku tahu Google dah update dia punya page rank untuk blog dan web. So, aku pun dengan gatal tangannya gi ar cek aku punya page rank kat web PR checker ni. Dan hasilnya jeng jeng jeng…

page rank fitrihadi.com


Alhamdulillah baru 1 tahun 3 bulan blog ni beroperasi, sekarang dah menampakkan hasilnya. Dulu aku punya PR adalah N/A (Not Available) sebab baru lagi. Tup-tup dah PR4. Bersyukurlah. Kalau tak kerana sokongan korang, mesti blog aku tak dapat PR4. Thank you very much, my friends!!! Ni yang terharu ni T_T

So korang lak amacam? Berapa page rank blog korang? Try ar check kat form di bawah. Pastu, share-share ar di ruangan komen. Thanks :)

Check Page Rank of your Web site pages instantly:



This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service

LIHAT JUGA:  Seriously, Aku Down To Earth Bila Baca Entry Pasal List-List Blogger Nih…

P/s: Page Rank ni adalah algorithm atau formula matematik yang menentukan blog/web mana yang akan berada di tangga atas sekali dalam search engine google. err ini apa yang aku faham ar. Kalau nak jelas lagi boleh tanya pakar :)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Comments

  1. fitri says:

    aku punya kekal PR 2

    1. FITRIHADI says:

      ouh napa ye?? jarang update ke??

  2. Amry says:

    wallaweiiiii!!! tarbaek tu bro baru setahun ebih dah PR4!!…Disebabkan announce ko ni aku pon terkejut gak sebab aku pon dinaikkan pangkat gak..PR1.ALHAMDULILLAH…..tak la telur ayam kan..hehehe….tahniah bro…PR4 tuuuuuuuu

    1. FITRIHADI says:

      haha tahniah bro.. ok ar tu PR1.. boleh usaha lagi tu..

  3. syu90 says:

    dah check..
    tp sme je..
    x naik pon..
    sedih..

    1. FITRIHADI says:

      lorhh ye ke??? jarang update ek??

  4. fina fento says:

    2 jugak :|

    sedih.

    padan muka sendiri malas padet blog >.<

    1. FITRIHADI says:

      ermm kena rajin update dan promote blog..

  5. hana ahmad says:

    kalau PR3 cmne lak? ok. nmpk sgt aku jahil psl benda ni. lol~

    1. FITRIHADI says:

      eh kira ok ar tu.. tak ramai dapat PR3

  6. wazy says:

    Tahniah bro
    blog aku masih lagi pr3,tapi xpe la
    janji masih lagi bersemangat nak blogging

    1. FITRIHADI says:

      a’ah boleh berusaha lagi.. tak cukup sekadar update je.. kena dapatkan banyak backlink dan rajin promote untuk naikkan pagerank…

  7. fyna says:

    fyna 2/10
    :)

    1. FITRIHADI says:

      ouh okay ar tu.. usaha ar lagi update dan promote blog tu..

  8. tahniah bro. saya pon naik dr PR0 ke PR3 :)

    1. FITRIHADI says:

      wahh hebat tu… mesti ramai yang terjah blog bro untuk rujukan decor umah…

  9. akubiomed says:

    Wah tanniah kepada bro dari PR0 ke PR4.

  10. zik says:

    pr aku jatuh satu…. ehe….

    1. FITRIHADI says:

      eh jatuh?? napa jatuh lak??

  11. Mr.Kerro says:

    wah tahniah! aku dpt PR2 hehe :)

    1. FITRIHADI says:

      wahh tahniah gak untuk bro.. kira ok ar tu PR 2

  12. landax says:

    gua pr 2 je T-T

    1. FITRIHADI says:

      takpe. Boleh usaha lagi lepas ni. Keep on blogging, buddy :)

  13. Anuar says:

    Tahniah.. Kerana berjaya dapat PR4..


LIKE KAMI DI FACEBOOK