May 262011
 

Entry ini ditulis oleh Cik Nur Syazwani a.k.a. AmoiMiyaSya, rakan blogger yang agak aktif membebel.. hehehe.. dan Cik Syazwani ni muda lagi…. korang gi ar terjah blog dia :)

Hey bloggie ? Assalamualaikum.

Sampah! Ape perasaan u’olls bila tengok sampah bersepah kat rumah atau kat bilik u’ollss? Suka? Ke sakit hati? Rasanya semua orang sakit hati kalau tengok sampah dok merata kat bilik. Termasuklah wani.

Ni nak cerita sikit. Perkara ni jadi masa wani nak keluarkan duit kat ATM Maybank kat kampus wani. Masa tu lagi berapa hari je nak cuti. Depan wani seorang junior lelaki , tak tau la course apa. Sebab dia ada cerita pasal pointer; which means sub topic dalam c++.

Setiap kali kita keluarkan duit, mesti akan ada resit. U’ollss semua nak tau mana dia buang ? hah . ATAS tutup sampah okay! Wani masa tu dah hangin dah. Apalah salahnya kalau dia buka tudung sampah, then masukkan sampah ke DALAM tong sampah , bukan diATAS !

LIHAT JUGA:  Nasihat Untuk Lelaki Dan Hakikat Perempuan Part 2
mesin atm sampah menyampah kotor rosak
Adakah ini rupanya keadaan dalam minda kita?


Wani pandang je la mamat tu kan. Kalau lah pandangan wani tu boleh keluarkan api sambar mamat tu kan bagus. Sampai wani terdetik la nak cakap “der, muka lu dah hensem. Tapi bila gwa nampak lu buang sampah cenggitu,totally gwa rasa lu hodoh. Takyah la malas sangat nak buka tutup sampah tu. ”

Hah , tapi nasib baik la wani ni jenis tak suka memalukan orang. Diam je la. Mampu gelengkan kepala je. Cuba u’ollss fikir , kalau 1/10 dari penduduk Malaysia perangai macam tu , agak-agaklah kan , Malaysia ni bersih ke tak? Jawapan ada pada u’ollss semua.

Pesanan Jarjit: jagalah kebersihan kita :D
(Visited 10 times, 1 visits today)

Comments

  1. zik says:

    sabau2… kalau nak puas hati… tak payah request resit…tapi kadang2 dia keluar juga … tapi keadaan yang dah penuh macam kat atas tuh.. itu yang susah tu…

  2. Andy says:

    Perghh,garang betoii cik adek nur ne,siap ad pandangan tajam gitu

  3. huhh~ teruk pangai mcm ni.. slalu jugk jumpa.. padahal tong tu xjauh pun.. nak jugak buang rata-rata..

  4. mushroom says:

    habit buang sampah merata2 dah jadi habit da..<–ayat ngokngek

    aku pun x suka tgk sampah rata2.. sakit mata woo

  5. nobitasensei says:

    cilake punye mamat ensem.

  6. Kama Irahsa says:

    malaysia ni kemudahan dh nk cecah 1st class. tp minda rakyat kita hampir semuanya 4th class mentality. haha

  7. Piston Pecah says:

    mungkin dia dah terbiasa cenggitu kot..

    dekat rumah pon sure macam tu..cuma takda ATM..haha!

  8. decrewz says:

    Biasalah tu, dah jadi macam rutin kat Malaysia nih..

  9. Salam.
    Perkara biasa yang biasanya dilakukan oleh kebanyakan rakyat Malaysia. Alasan=”ada orang keja kutip sampah, kalau tak buat macam tu nanti, dia takde keja….
    *Duuuuuuuh* :(

  10. akubiomed says:

    Pemandangan biasa yang berlaku di mesin ATM. Apa salahnya resit ATM disimpan didalam kocek terlebih dahulu kemudian buang ke dalam tong sampah


LIKE KAMI DI FACEBOOK