May 312011
 

Pada masa kejadian, aku tengah drive dan baru je keluar dari highway kat exit Alor Star utara. Sebelum aku keluar dari exit tu aku perasan ada se’batang’ awan ni makin lama makin memanjang turun ke bawah. Memang time tu aku expect mesti nak jadi puting beliung yang aku agak maybe akan ‘kena’ di area Changlun atau Jitra kedah. Ini gambar yang aku sempat snap lepas bayar tol. Memang time tu agak teruja dan takut dengan kebesaranNya. Nauzubillah…

puting beliung kedah


puting beliung kedah


puting beliung kedah


But in the end, anak puting beliung ni slow-slow mengecil dan ‘naik’ ke awan balik. Alhamdulillah. Dulu pernah berlaku kejadian puting beliung di Perlis. Harap-harap negara kita takkan jadi negara yang ada banyak puting beliung.

P/s: Terasa kecilnya diri ini dibumiNya…
(Visited 34 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  (Video) Kucing Sakit Menitis Air Mata Dipujuk Tuannya

Comments

  1. akuorgkmpng says:

    tringt lak puting beliung kt kg aku dlu2.. hehe

  2. fina fento says:

    cuba bayangkan kalau time tu dia jadi besar..

  3. Mira R. says:

    subhanalllah. takut. Allah boleh buat apa yang dia nak.

  4. kecik.. tapi anginye tu kuat jugak.. huhu~ nasib baik xjadi turun..

  5. nampak juga kelmarin time gi Alor Star tghari. mmg seram gk la tgk awal2. tp lama2 menghilang. Alhamdulillah

  6. cik aiLebiu says:

    nasib baik x jadi besar…

  7. Hans says:

    banyak kali dah aku nampak puting beliung dkt alor setar tapi still yg biasa2 jer lah

  8. akubiomed says:

    Saya pernah melihat youtube mengenai puting beliung berlaku di Perlis tidak lama dahulu

  9. Hanis says:

    xtau pong kat kedah jadik puting beliung…
    tak sangka no.. harap2 xjadik dah dimasa akan datang.. amin ;)


LIKE KAMI DI FACEBOOK