Apr 292011
 

Aku tau ramai budak universiti sekarang ni tengah tunggu nak praktikal. So aku nak share sikit video tempat praktikal yang memang power ar bagi aku. Syarikat ni akan tolong korang buat projek dengan jayanya dengan kata lain korang akan dapat A untuk subjek praktikal korang tu. Takkan dapat kosong punya… Tempat kerja lak bukan calang-calang tempat. Canggih kot tempat tu.

Dan yang paling bestnya syarikat tu bagi keta sebijik untuk pergi kerja. Perghhh terbaik ar. Kat Malaysia ada ke gini? Nan hadonya… Tunggu aku jadi bos dulu baru boleh kot. hehe!



P/: Kerja dalam bidang IT lumayan woo.. dalam bidang multimedia lagi ar.. hehehe..

Comments

  1. Cik Norfa says:

    gempak ar..!! mmg berebut org nk praktikal kat sini. hehe

  2. aleen aiden says:

    bidang akaun voleh join?hee

  3. fina fento says:

    oh. saya lagi hebat lah kalau macam tu. waktu praktikal kat berjaya siap dapat drebar lagi yuuu..

    oke. shuttle van :P

  4. MDHAFiZ.NET says:

    xkan nak buat praktikal lain dr apa yg aku belajar..tp belajar it tu boleh belajar dr rumah…

  5. aiza says:

    hahhhah…
    as majikan bleh amik idea ni… menjaga kebajikan pekerja x kira praktikal atau x… hehhehe

  6. meera aziz says:

    saya minat IT…tgh tggu upu je ni…ehehe…doa2 la dapat…

    1. FITRIHADI says:

      ouh ye ke??semoga awak dapatlah universiti yang awak nak tu.. amin :)

  7. akuorgkmpng says:

    hahaha..
    best betul..

    1. FITRIHADI says:

      ni dah tahap super best ni.. manada syarikat senang-senang bagi kereta masa praktikal..

  8. akubiomed says:

    Bagus jika ada majikan yang prihatin kepada graduan kerana jika tidak diberi peluang dan pengalaman bagaimana tenaga muda ini mengembeling tenaga dan ide baru kepada syarikat.

    Ini tidak menjadi graduan latihan industri sebagai kuli batak. Tugasan yang diberikan langsung tidak ada kaitan dengan pengajian yang diambil.

    Harap majikan yang bakal mengambil graduan untuk latihan industri lebih prihatin

    1. itulah bro, sedangkan masa latihanlah pelajar perlu diberi peluang timba pengalaman,

      mujurlah masa TE praktikal mahkamah tiada jadi kuli batak, tetapi jadi pegawai mahkamah di depan hakim..gila berdebar

    2. FITRIHADI says:

      sebab tu kot bangsa diorang maju.. bangsa melayu ni kurang nak support bangsa sendiri.. tu yang susah nak maju..

  9. lizz says:

    IT memang best.hehehehe!!! mentang2 aku budak IT.wakakakak!! tp,untunglah kalau dpt camni.tp keje pun kene gempaq ar

    1. FITRIHADI says:

      memang ar.. ni tempat untuk top student je.. bertuah betul kalau dapat otak yang geliga.. senang dapat kerja.. senang dapat biasiswa.. nak belajar pun senang.. adehh….

  10. hazwan says:

    mintak mintak tempat aku nak praktikal mei nanti ade bagi kereta jugak..pastu umah sebijik hahaha

    1. FITRIHADI says:

      haha dalam mimpi je bro..

  11. kalau mcm tulah gayanya, barulah pelajar latihan industri boleh bg idea bernas, kreatif dan inovatif :D

    1. FITRIHADI says:

      tapi peluang gini kena bagi pada yang terbaik je.. kalau tak abis bankrup kompeni tu…

  12. bobby says:

    kan best klu tmpt praktikal skrg mcm tu… mesti hari2 smangat nak g keja…huhu