Apr 062011
 

Pernah tak korang kehilangan kereta, moto atau basikal korang? Mahukah anda pisang berbuah dua kali? Atau adakah anda marah bila melihat ada basikal anda dalam gambar di bawah ini?

 

gambar curi moto kereta cegah elak cara
 

Jika anda mahu mencegah kecurian kereta, motorsikal atau basikal anda, sila ikuti tips-tips yang bernas seperti berikut.

 

Pertama, sila pastikan anda lock kenderaan anda setiap kali meninggalkan kenderaan.. Dan pastikan kenderaan anda berada di tempat yang senang dilihat oleh orang awam!

gambar curi moto kereta cegah elak cara
 

 

Yang kedua, untuk lebih efektif dan mengurangkan risiko kecurian, kuncikan juga tayar kenderaan anda supaya kenderaan anda tidak dapat bergerak ke mana-mana jika berlaku kecurian!

 

gambar curi moto kereta cegah elak cara
 

Dan untuk menurunkan risiko kecurian ke paras 0 darjah celsius, sila pasang atau sediakan lebih dari dua kunci yang terbaik untuk melengahkan si pencuri serta membuatkan si pencuri berfikir 8 ratus setengah kali..

 

gambar curi moto kereta cegah elak cara
 

 

LIHAT JUGA:  (Video) Ghalasa Show - Rancangan Prank Arab Yang Kelakar

Diharap tips ini dapat membantu untuk mengurangkan risiko kehilangan kenderaan kesayangan anda.. thanks for watching!

(Visited 225 times, 1 visits today)

Comments

  1. seram sejuk aku bila menengokkan gambar last tu..

    aku rasa basikal tu sejenis decepticon..

    1. akubiomed says:

      Huii letih henda buka kunci. Sebakul agaknya anak kunci :-)

  2. dhiera says:

    aiseh!!!
    awak buat ke tips ni?

    1. FITRIHADI says:

      ye ar..siapa lagi yang nak entry kat blog ni selain saya hehee…

  3. mekar says:

    Salam fitri,
    Susah payah jer mengunci kereta2 tu.

  4. landax says:

    aku suka buat yang last skali tu,bukan stakat pencuri pening,aku pun pening gamaknya =)

    jom gegar blog landax?

    http://kehidupanlandaxdidunia.blogspot.com

  5. fina fento says:

    ha tuuuuudia haha

  6. sweet says:

    wahhhhhh!! gila byk nye beskal? yg gmbr last tu cam perli pencuri je :D

  7. lia3003 says:

    mana lah awak dapat gambar2 ni semua.. lawak betul,

  8. zik says:

    nak senang, tak payah beli kereta…hehe

    1. MDHAFiZ.NET says:

      senang sangat dh tu..xde yg senang lg ke?? haha

  9. MDHAFiZ.NET says:

    buruk benar perangai..kunci kereta guna kunci basikal time aku sekolah rendah dulu..hahaha..nak kena betul..basikal aku pun pernah kena curi masa kt sekolah dulu walaupun dikunci sebegitu rupa.. :)


LIKE KAMI DI FACEBOOK