Apr 062011
 

Hey buddies..

Dah lama tak buat sesi berkongsi software atau installer yang best dengan korang. Kat sini aku ada satu installer yang agak menarik ar. Iaitu 225 Icon Start Button untuk Windows 7. Nak install benda ni tak susah pun sebenarnya. Apa korang perlu buat hanyalah download file zip WINDOWS 7 START BUTTON ni.

start button windows 7 tukar change


Pastikan korang EXTRACT DULU file dalam ZIP tu ke file biasa..lepas extract, buka folder tadi tu dan pergi ke icon bawahhhhhhhh sekali..

start button windows 7 tukar change


Lepas tu kuar satu windows ni suruh korang pilih nak buat gapo.. makanya…

start button windows 7 tukar change


Hokay..lepas korang klik tu, muncul plak menatang ni…

start button windows 7 tukar change


Dan selepas tu.. wallahhhhh… hasilnya..ni aku punya contohlah.. memang gempak habes! (tapi yang cute pun ada gak kalu korang nak)

start button windows 7 tukar change


Camna?? Jadi tak. Harap jadi lah ye.. kalau tak jadi tu aku mintak maaf ar.. mungkin OS korang tak menepati syarat installer ni.. selamat ber-icon!

P/s: I want Mac!!!
(Visited 22 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  (Freebies) Download Game Scrabble Ni Dan Terus Main Tanpa Perlu Install

Comments

  1. amoi says:

    aku tetap suka jenis button start yang membosankan tu.

  2. zik says:

    wah mahu mencuba….asik guna yang biasa jer.. boring jugak…

  3. OnlyZul says:

    lama giler aku tak komen kat sini…huhu
    slalu jadi silent reader jek..kihkih

    smart lak icon2 nie…aku masih stick dgn theme Mac OS hehehe..tak puas lagi guna theme Apple nie..

    bookmark2.. :P

  4. landax says:

    landax pun nak mac!huhu~
    landax pakai ubuntu~so x de start button =)

  5. jap jap..window 7 je ke?

  6. maksud aku kalau window xp yg dah hack mcm window 7, macam mana?

    1. FITRIHADI says:

      rasanya windows xp takleh ar walaupun dah hack ke windows 7..tapi kalau nak cuba boleh ar.. try ar dulu..pastikan bro buat restore point dulu sebelum cuba tu..

  7. akubiomed says:

    Hmm laptop guna Windows XP dan Desktop PC guna Ubuntu.

  8. inasazali says:

    ala..dh download yg first tu dulu..tp kuar ape ni? tlg la..


LIKE KAMI DI FACEBOOK