Tunaikan ibadah korban anda secara online. Tarikh tutup: 30 Sept 2014


Mar 212011
 

new yamaha 135 lc 2011 baru terbaru


Wah teruja aku tengok rupa baru Yamaha 135LC versi 2011 ni.. Seriously, memang cool habes! Aku rasa nak tukar ar moto yamaha Lagenda ZR tu dengan Yamaha 135 LC yang baru ni. Antara ciri-ciri terbaru Yamaha 135LC adalah:

1. Lampu belakang dengan smoke lens.. cantek sangat!
2. Ada inner rear fender/guard untuk tayar belakang macam yang ada kat Yamaha 125 tu… perghh smart tu..
3. Ada penutup kunci macam yang ada kat model Yamaha lain seperti Lagenda.
4. Speedometer yang ringkas dan jelas. Cool ar!
5. Storage box kat bahagian bawah seat. Ini biasa je kan hehe
6. Monocross suspension. Sama macam versi terdahulu.
7. Kat bahagian sisi fairing depan ada lubang angin. Nampak lebih sporty tu.
8. Enjin masih seperti versi terdahulu. Rasanya tiada apa-apa pembaharuan dibuat pada model pengenalan ni.

Harga bagi Yamaha LC135 versi 2011 terbaru ni dijangkakan dalam RM6500 ar..

Nampaknya ura-ura yang mengatakan tayar belakang akan menggunakan brake-disc tu tak betul. Model terbaru Yamaha LC 135 ni still guna drum brake untuk tayar belakang. Tapi ada readers blog ni kata versi brake-disc belakang hanya untuk model yang ada clutch. Aku pun tak pasti lagi betul ke tak..

Dan juga ura-ura mengatakan Yamaha LC terbaru ni guna 5 kelajuan gear pun tak benar. Versi baru ni still guna 4 kelajuan gear. Apa pun jom kita layan gambar motosikal Yamaha 135 LC terbaru untuk tahun 2011 ni.

rupa yamaha lc 135 2011
Seriously, yang terbaru ni nampak lebih segak dan gagah!


lampu depan yamaha lc 135 gambar
Rupa yang lebih garang dari versi terdahulu.


guard tayar depan yamaha lc 135 baru 2011
Bentuk guard depan yang lebih menyerlah!


new fairing yamaha lc 135 baru 2011
Fairing sisi yang diperbaharui dengan lubang angin. Smart arr!


fender tayar belakang yamaha lc 135 baru 2011
Ada fender untuk tayar belakang macam Yamaha 125. Takde ar kotoran tersebar sangat. Canggih ar!


speedometer yamaha 135 lc baru 2011
Speedometer yang lebih ringkas dan jelas. Cantek nih!


penutup kunci yamaha lc 135 baru 2011
Ada penutup alur kunci! Ciri terbaru ni dapat melengahkan serta buat pencuri berfikir dua kali. Thumbs up Yamaha!


tempat simpan barang yamaha lc 135 2011
Tempat simpan barang – muat untuk simpan glove, kain lap air hujan bila seat basah dan peralatan spanar. Ini contoh barang-barang aku ar hehe


lampu belakang lc 135 baru 2011
Rupa lampu belakang ni kureng menarik sikit ar. Better yang lama. Boleh sumbat dengan lampu dari model motosikal yang lain macam lampu dari CBR150.


Jadi apa pendapat korang? Gempak tak moto ni? Ke biasa-biasa saja? Kawan baik aku ni kata moto ni biasa je dan takde apa-apa yang gempak pun. Tapi aku tak pasti ar kot nanti ada keluar special edition yang lebih gempak dari model pengenalan yang baru ni. Kita tunggu je. Siapa-siapa yang dah tergoda boleh gi tempah sekarang!

Sumber: Yamaha 135 LC Official Site

KOMEN MEREKA:

Setelah 4 tahun menggunakan LC 135 versi cluth tangan,baru kini pihak Yamaha menegeluarkan model LC dengan rekabentuk yg baru. Pada dasarnya tiada perubahan daripada segi rekabentuknya cuma yang nampak menarik pada model ini ialah kerana dilengkapi dengan mud guard utk pelindung mono shock belakang. Daripada sesaran dan kuasa tork ada sedikit pembangunan dari model yang lama manakala bagi model cluth tangan pula LC baru menawarkan 5 gear kelajuan dan juga dilengkapi disc brake bagi roda belakang. – Mohsip Md Dali

aq bru jer bli mtr lc ni…tpi aq mmng kurng mint giler dn gn lmpu blakng ni…yg lama lgi cun….
abis yg lama dh x kuar…yang bru la aq bli…huhu – ayep

Comments

  1. ayen says:

    aku bru beli lc bru 2011…..
    klu aku nk tukar cdi thailand ok x?

    1. mantoper says:

      thailand pny cdi tak cut api. .tp kalo nk pakai brand keluaran thailand jgn sampai kene tipu dpt yg ciplak pny. .survey2 lahh kt internet. .

  2. Pak Mustafe says:

    pergh nmpak smart lak… aku tak mo laju…tp bila perlu laju, aku nak moto nih.. nmpak jahat dude dgn moto nih

  3. pak nan says:

    aku pong minat gila ngan LC baru ni..ingat nak amik EX-5 jer…tapi tak pa laa kompol kompol lg duit…heee janji LC..pueh ati..amik kooo

  4. EDEN XBERKONANG DGN BONTOT LC BRU .. NMPAK BESOR .. KALO LC LAME .. SANTEK .. FIX JE .. HAHA

  5. juragas says:

    aku bru pakai lc135es yg baru punyer…cdi apa yg baik utk aku pkai kat mtor aku…tlg bg pendapat blh x?

  6. Kuindoi says:

    Aku nk LC yg ada double brek disc kt dpan,pas tu aku nk dia bole capai kelajuan 180km…

  7. ahmad nasri says:

    Kepada kawan2 yg nk beli lc baru ni..fikir abis2…sy baru beli je lc baru ni…yg ada cluch…sungguh mengecewakan…top speed xde..minyak kedarah nk mampus…baik pakai rxz atau 125z jer…puas ati..alang2 nk laju minyak mkn sikit pun xpa…top speed moto sy 110kmh..kadang2 dpt 100-105kmh jer…minyak pula, kalau constant 80-90kmh dapatla pegi 150km….kalau lenjan abih,1 tangki penuh dapat pegi 120-130km…frustrated abis…i feel just like been shortchange…hampeh.

  8. fariz says:

    aku dah merangcang nak beli yamaha lc135 ni..tapi aku masih ragu2 sebab aku dengar comment dari seorg kawan karibku.katanya..kuat makan minyaklah!!!jadi aku masih ragu2..

  9. cd says:

    betul ke yamaha lc 135 es yg 5 speed tu betul2 slow?

  10. esBY says:

    amcm maw kaC power moto lC yg bru ne. .
    help me??

  11. mizz elly says:

    Ermm..pd sya model lame lg cun..tp nk wat cmane,model lame x kuo lg..sambo jela model bru ni..

  12. djdanchef says:

    memang style lah yamaha ni

  13. asyraf says:

    assalam ,, koi pakai LC nie jugak ,, then ,, spnjg pakai ,, Moto nie penah terjatuh ,, so , juz nk tye ,, LC nie kalu dah terjatuh still ok ke component dalaman dye ? dat’s all ..

  14. Xdot says:

    Motor LC, motor paling digemari ramai! :)

  15. FZ lagi best aku rasa .minyak jimat giler