Mar 192011
 

Weh! Ko tau UFO? Ko kenal tak piring terbang? Bukan piring yang dibaling oleh bini yang marah suami main kayu tiga kat luar tu.. hehe

Actually aku baru perasan yang Apple ada keluarkan satu permainan helikopter modern atau juga dikenali sebagai Quadricopter atau lebih spesifik lagi Apple bagi nama benda alah ni ‘Parrot AR.Drone’ yang mana benda alah ni ada 4 bilah kipas untuk terbang. Dan untuk lebih menarik lagi, quadricopter ni boleh dikawal dengan menggunakan iPhone, iPod Touch atau pun iPad. Yang penting quadricopter ni berada dalam lingkungan signal wifi gadget korang. Kalau tak terhampeh lerr..

quadricopter apple photo


Ko tengok ar page Quadricopter Apple ni untuk maklumat lanjut atau tonton je video di bawah, sure meleleh air liur ko. Harga di Malaysia aku rasa lebih kurang RM1000 kot.

Erm siapa tahu permainan yang dianggap permainan ni akan jadi prototype untuk hasilkan kenderaan udara masa depan yang memang super cool! perghh canggih siot sebab boleh kawal dengan iPhone. Mungkin suatu hari nanti kita boleh kawal kenderaan kita dengan iPhone gak.

cuba korang tengok video Quadricpoter ni terapung dengan dikawal oleh iPhone.



P/s: “Mak! Nak beli benda ni, boleh?”

Mak: “Kalau rasa nak makan nasi berlaukkan sabun mandi gi ar beli!” kata mak aku sambil mengasah pisau pemotong sayurnya yang tumpul.. hehehe..
(Visited 69 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  (Video) Lockitron - Sistem Pintu Rumah Tanpa Kunci

Comments

  1. adie says:

    perghhhh… cool gile benda ni…
    boleh x aku nak guna iphone utk drive kete?

    1. FITRIHADI says:

      boleh-boleh.. tunggu ar lagi 50 tahun ke hehe

  2. iPhone ni makin lama makin menunjukkan taringnya sbg gadjet plg mantap di dunia :)

  3. Hanie Ly says:

    Ha’ahhh yooo lahhh!! nih sme menan yg nak membankruptkan mak bapak nehh… klu nak beli gi carik keje dulu keh! ;P

  4. ahmadhaikal says:

    wahh..macam best aje quadricpoter nih..

  5. fiezah91 says:

    pergh!! canggih gila!!

  6. nur hidayah says:

    waa canggih2..tapi mahal le plak…kalo tak leh beli..hahahaha

  7. nizam says:

    bestnyer..tapi macam ko cakapla… kalau beli mesti mak marah punya… haha

    1. FITRIHADI says:

      mak mana tak marah beli benda mengabehkan bogheh jo haha

  8. Miss Mirror says:

    Memang canggih! Hopefully… jgn la anak bujang I terbaca entry u ni Fitri. :D

  9. helikopter biasa pun aku tak beli lagi hehe..

  10. akubiomed says:

    Wah layan nih Fit. Dekat rumah sudah ada Wifi dan iPhone cuma helikopter sahaja belum ada lagi :-)

    1. FITRIHADI says:

      actually quadricopter tu yang jadi wifi..jadi iphone akan terima isyarat wifi tu untuk kawal QC tu..beli ar satu kalau berani

  11. aLya says:

    tengok mainan nie meleleh air liur..tngok harga tmbah agie meleleh air liur..hahaha

  12. nuriz says:

    semakin canggih sekrg, ptt le ramai yg jumpa ufo hehe

  13. rina says:

    1000?? murahnya..hahhaha..
    keje ler dulu, time tu mesti dah murah..

    hei tukar layout aaaa..simbol F tu pun ijau sudah aaa.. tiba2 jeles lak…huuuu lawaaaa

    1. FITRIHADI says:

      eh apsal nak jeles lak..biasa2 je la..saja nak transform blog ke arah kemajuan hehehe

  14. decrewz says:

    1000? Kang x pasal suh makan je benda nih..ha3. Best tuh, macam dalam cite ape ntah, lupa dah.. Kalo jual kat malaysia, tunggu harga dia turun, lambat pun lambatlah, janji dapat..ha3

  15. shah says:

    style la blog hg ni!!! siyesly.. jeles aku

    1. FITRIHADI says:

      eh jeles pe nye.. blog ni biasa2 je..takde design gempak2 pun..entry mengarut je banyak hehehe

      anyway thanks bro :)

  16. shah says:

    hg guna wpress ka nih???

    1. FITRIHADI says:

      yupp wordpress ar ni.. tapi aku modify dan buang semua image supaya theme ni ringan dan simple..lagipun nak jimatkan bandwitdh..

  17. zik says:

    macam ne dia integrate dengan i phone tuh.. salute lah…. bilalah aku nak merasa nie.. huhu


LIKE KAMI DI FACEBOOK