Mar 232011
 

Di bawah ni adalah 15 gambar terbaru yang menunjukkan keadaan terkini di Negara Jepun. Gambar 10 hari selepas berlakunya peristiwa hitam tsunami dan gempa bumi yang berskala 9.0 yang melanda negara Jepun pada 11 Mac 2011. Terumbang-ambing! Itulah yang boleh aku katakan selepas melihat sendiri kesemua foto-foto terbaru ini….

Untuk pengetahuan korang, kebanyakan gambar ni diambil pada 20 hingga 22 Mac 2011. Dan aku tak letak watermark ‘Fitrihadi.com’ sebab I don’t own the right to do that. Kalau korang rasa nak share boleh share dan retweet entry ni. Thanks!

gambar jepun selepas tsunami terbaru
Upacara memperingati mangsa dan korban bencana tersebut.


gambar keadaan selepas gempa bumi jepun
Seorang nenek yang sedih dengan kehilangan keluarganya…


gambar selepas tsunami photo after japan earthquake
Seorang lelaki dan anjing peliharaannya melintasi kawasan bencana.


photo image after earthquake tsuname japan
Sukarelawan penyelamat melihat kesan bencana yang teruk..


gambar selepas after tsunami japan earthquake
Seorang lelaki berdoa dihadapan tapak bekas rumahnya yang musnah.



Dua orang wanita melewati kawasan yang teruk dilanda tsunami dan gempa bumi..



Seorang pak cik yang berbasikal meninjau kesan tsunami dan gempa bumi yang melanda Jepun pada 11 Mac 2011.



Sebuah keretapi yang tersadai di atas tanah perkuburan selepas dibawa arus tsunami.



Antara bangunan yang ranap dan juga bangunan yang bertahan dalam kejadian tsunami pada 11 Mac 2011.



Kesan teruk tsunami yang dapat dilihat.



Sebuah kereta tersadai di atas rumah yang hampir roboh.


destruction tsunami eartquake japan jepun
Sebuah kereta tersangkut pada sebuah kapal yang juga tersangkut pada sebuah bangunan.


nuclear japan jepun after selepas tsunami earthquake gempa
Asap masih lagi keluar di reaktor no. 3 di loji kuasa nuklear Fukushima Daiichi.Foto ditangkap oleh Tokyo Electric Power Corp. pada 21 Mac 2011.


funeral japan victim earthquake 2011 tsunami
Pasukan penyelamat memberi penghormatan terakhir sebelum mengebumikan mangsa.


victim tsunami earthquke 2011 japan
Mangsa-mangsa bencana di pusat pemindahan sementara..


P/s: Inilah peringatan dari-Nya kepada kita yang lemah dan menumpang dibumi-Nya… Dilaporkan hampir 22,000 mangsa yang hilang setakat ini. Semoga rakyat Jepun tabah menghadapi dugaan yang melanda.
(Visited 40 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  (Video) Hakisan Di Pantai Teluk Lipat Dungun Terengganu - 24 Disember

Comments

  1. yanamib says:

    sedih je tgk keadaan negara dorg kn..hope dorg tabah..and dorg mmg tabah pn..kejap je dorg boleh bangun and maju ..chaiyok! chaiyok! =)

  2. rina says:

    nihonjin, ganbatte kudasai..

    setiap yang diberikanNya kepada kita xakan kekal lama..xkira walau secanggih mana manusia, jika ingin ditarik akan tetap ditarik…

  3. fieda says:

    nk mtk izin share ye…nauzubillah…mmg menakutkan…hbis semua ranap sekelip mata…

  4. razfira says:

    bantulah apa yang terdaya! doa dan sumbangan wang

  5. tiafazunia says:

    sedehhh je . hmmm

  6. hazwan says:

    semoga mereka tabah….


LIKE KAMI DI FACEBOOK