Mar 062011
 

erkk breast milk ice cream?? Aku rasa kelakar lah baca berita kat bawah ni.. Dan yang lagi kelakar nama ais krim susu ibu tu adalah ‘Baby Gaga’? Baby Gaga ke Lady Gaga?? adeh…

LONDON — Lawyers for US pop icon Lady Gaga have threatened legal proceedings against the makers of breast milk ice cream named “Baby Gaga”, according to papers seen by AFP on Saturday.

The New York singer’s lawyers have given the manufacturers until 1600 GMT Wednesday to change the name “if you wish to avoid proceedings for trade mark infringement and passing off”, according to a letter addressed to London restaurant The Icecreamists Limited.

The cafe in the trendy Covent Garden district must also “cease and desist from in any other way associating with Lady Gaga any ice cream you are offering,” said the letter from law firm Mishcon de Reya.

The letter accuses The Icecreamists of “taking unfair advantage of, and riding on the coattails of” Lady Gaga’s trademarks in a manner that is “deliberately provocative and, to many people, nausea-inducing”.

The ice cream has proved a big hit, with the first batch sold out within days of going on sale. It is made with milk expressed by 15 women who replied to an advertisement posted on an online mothers’ forum

Aku rasalahkan mesti golongan lelaki yang pervert je gi beli breast milk ice cream ni hahaha eh hello… lady gaga mana kahwin lagi.. anak pun takde.. takdenya dia nak ada errr… susu! :p

LIHAT JUGA:  (Video) Kereta Perodua Viva Himpit Myvi Hingga Kemalangan
breast mil ice cream lady gaga baby
Sold out tu beb! hahaha…


P/s: Ais Krim Cornetto pun sedap gak..
(Visited 12 times, 1 visits today)

Comments

  1. hahaha macam2 . nak kreatif punya pasal . tapi nama lady gaga tu pun dia curik dari radio gaga jugak . takde bezanya kehkehkeh ^^

    1. FITRIHADI says:

      a’ah kan.. sukati dia je nak saman orang.

  2. rie says:

    kesian lady gaga dieksploitasi
    tp mcmlah gaga tu mmg perkataan dia punya
    cheh!

    1. FITRIHADI says:

      haha lady gaga poyo je

  3. intanberlian says:

    haha, ala nama gaga tu bukan dia punye sorang. poyo betul.

    1. FITRIHADI says:

      a’ah poyo je lady gaga tu.

  4. Piston Pecah says:

    mampuih…sedap ke?
    ntah berkhasiat ke tak..haha!

    1. FITRIHADI says:

      haha aku rasa loya ar tekak kalu makan benda alah tu..

  5. aLya says:

    adoi..cam da xde nama len nak bagi kat eskrem tu..ngeee

    1. FITRIHADI says:

      strategi nak untung.. biasalah..haha

  6. Amiey says:

    sedap nya aiskrim tu

    lol

    1. FITRIHADI says:

      erkk sedap ke? dari susu ibu? erk…

  7. PinkyLucia says:

    hahahaha. adeh. macam2.

    1. FITRIHADI says:

      siot je sapa guna nama gaga tu untukjual ais krim diorang..

  8. razfira says:

    sebenarnya Gaga tu bukannye untuk dia sorang je

    Macam baby2 kan sinonim dengan gugu gaga yang bermaksud macam baby2 cakap kan x berapa paham kan

    Lady Gaga ni kecoh lebeyhhh

    1. lydzar says:

      alamak, icecream from breastmilk dijual secara komersial???

      kalau buat utk anak sendiri logik la..ishh ishh orang barat ni, mcm2 hal..!

    2. FITRIHADI says:

      haha tu ar pasal..apa la sangat nama gaga tu.. tapi yang peliknya habes lak diorang jual aiskrim tu.. hahaha

  9. Ayie says:

    ahhh sungguh perasan dia.. kalau ada org nak gunakan nama aku… #adaakukesah ..

    1. FITRIHADI says:

      err nak buat nama ayie breast milk ice cream ke?? hhaha

      1. Ayie says:

        Hahaha.. its ok. Its just my surname. If you use my real name. its ok.

        *i try to type in english
        *i change my email because i want make my email network in one place.

  10. zik says:

    lady gaga mintak royalti ker apa nie???

    1. FITRIHADI says:

      dia nak saman je sebab guna nama dia..poyo ar dia tu.. adeh..

  11. sold out tu.. erkk breast milk?? tak lalu lah.. =_=

    1. FITRIHADI says:

      haha ni sah pervert yang gi serbu ni..

  12. akubiomed says:

    Lembu punya susu sapi dapat nama. Haa..haa..

    1. FITRIHADI says:

      haha lembu tu lady gaga ar kan.. adehh…

  13. mak says:

    Perasan tak bertempat la tu..dia nak charge kedai tu tumpang nama dia ke?? Isk..isk..isk..

    1. FITRIHADI says:

      a’ah dia nak bagi saman kat kedai tu hehehe

  14. mekar says:

    ish..macam2 la mat salleh ni. Semua nak tarik perhatian jer

    1. FITRIHADI says:

      strategi nak lariskan barangan diorang ar tu.. ntah ar..


LIKE KAMI DI FACEBOOK