Feb 162011
 

Assalamualaikum dan selamat sejahtera!!

Uikk tadikan, masa aku tengah blogwalking tiba-tiba ternampak nama aku dimention. Apakah???

Tips Mencari Jodoh buat Aus, Fit, Hans, Hamzah Ian, Cheamster dan Daydeck???

haha tajuk tu aku suka ar.. macam nak doakan aku supaya kahwin sikit masa lagi..thanks Matjoe.com

erti kahwin perkahwinan
Indahnya hidup ini jika dapat bersamamu


Untuk pengetahuan korang, aku dah ada calon teman hidup aku, cuma kemampuan je belum ada. Kena ada kerjaya dulu baru boleh masuk meminang anak dara orang. Now aku masih belajar lagi camanalah nak tanggung anak dara orang kan.. heehee…

Ya Allah, kau berikanlah aku rezeki dan rahmatmu yang secukupnya agar aku dapat mengikat tali silaturrahim dengan si dia. Izinkanlah aku menjadi imam dalam hidupnya ya Allah. Amin…

Apapun, hidup mesti diteruskan. Insyaallah saat itu akan tiba jua. Man jadda wa jadda.

(Visited 76 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  (Tips) Petua Lebatkan Misai Dan Janggut

Comments

  1. yeay..bila ada mata air…kuat skit usaha cari duit…ehehheh

    1. FITRIHADI says:

      hehe lama tak dengar perkataan mata air.. insyaallah kalau ada rezeki tu adalah..

  2. yanamib says:

    hehe smoga doa kamu termakbul ye..besar tanggungjawab laki pas kawen tau…kena btol² ready ^_^

    1. FITRIHADI says:

      erm betul tu.. apa pun isteri kena bertolak ansur gak.. kena saling memahami..

  3. Hanie Ly says:

    Rezeki, jodoh, kalau ada tak ke mana dik… ;P

    1. FITRIHADI says:

      betul tu..insyallah kalau jodoh tu ada pasti saat bahagia tu akan tiba jua :)

  4. matjoe says:

    ha ha, dah ada calon, melepas laa awek2 diluar sana. takper, dlm entry tu ikut tips rasulullah yg paling utama tu dulu.

    1. akubiomed says:

      Fit sudah declare dia sudah tidak available lagi :-)

    2. FITRIHADI says:

      betul tu..ikut tips rasullullah yang utama tu.. hee

  5. cecepat kawin, rugi lambat, hehehehhe :)

    1. akubiomed says:

      Betul rugi kahwin lambat sebab dah pecen anak baru nak masuk tadika nanti :-)

    2. FITRIHADI says:

      insyallah kalau ada rezeki.. hehe

  6. tiafazunia says:

    erk ? da ade calon ? bru nk ngorat! hikhik!

    joke je bro! ;))

    1. FITRIHADI says:

      eh eh.. gatal haha

  7. phreak-id says:

    Abislah fit. Jatuh saham. Kantoi ko dah ada awek. Hahaha.

    :p

    Terbaru > Monday Blues
    > Download Drama Bersiri TV3 – Gemilang (Episode 1 – 3) >Blog Best : Roq’s Blog

    1. FITRIHADI says:

      manada.. saham aku maintain lagi hehehe

  8. tips-kurus says:

    Semoga jodoh kamu kuat & sihat. Berusaha!! :-)

    1. FITRIHADI says:

      kuat dan sihat?? hehe thanks :)

  9. mie says:

    wow!!
    nice tips…
    eheheeee

    1. FITRIHADI says:

      hehe thanks for dropping by :)

  10. d_tieah says:

    Hahaha..
    Kena update blog selalu lah ek..
    Kot2 duit nuffnang bertambah boleh gak buat kawen..
    Ngee.. :)

    1. FITRIHADI says:

      a’ah dan berharap dapat sokongan padu dari rakan blogger yang lain juga..

  11. nabilah_2908 says:

    aminnn…..moga2 segala apa yg dirancangkan menjadi.. ;)

  12. akubiomed says:

    Ada cewek ibarat investment ada masa pelaburan kita menguntung dan kadang-kadang merundum. Harap faham kiasan yang cuba disampaikan

    1. FITRIHADI says:

      ouh faham.. faham.. hehe takpe.. yang penting si dia bahagia.. lagipun kan tanggungjawab suami itu memberikan keperluan yang secukupnya untuk isteri.. eh eh tu isteri.. kalau cewek ni, blanja sket-sket sudah.. hehehe

  13. zik says:

    erm… syukur2…. aku tumpang gembira.. huhu

    1. FITRIHADI says:

      hehe thanks bro!!

  14. sweet says:

    aminnn
    cpt2 pinang dan bina keluarga sdri
    jgn abis belajar dok dpn pc je blogging smp bila x kawen kahkah

    1. FITRIHADI says:

      amin..

      hahaha kalaulah boleh bekerja dari rumah kan best.. senang nak jaga anak :)

  15. fitri says:

    aii..tak lame lagi bau nasi minyak tuuu..huhu

    1. FITRIHADI says:

      haha manada.. lambat lagi ar :p

  16. nur liyana says:

    ahahaha.,..owh dh ada calon ae…bgus la..cepat2 la….kahwin..hahhaha

    1. FITRIHADI says:

      amin.. hehe lambat lagi kot sebab sekarang tengah belajar lagi…

  17. Mus says:

    jodoh kena cari sebaik-baiknya..

  18. rina says:

    jaga si dia elok2 ye, berikan jaminan kat dia kamu boleh sara dia…;)

    1. FITRIHADI says:

      insyallah.. thanks ya :)


LIKE KAMI DI FACEBOOK