Feb 212011
 

Fitrihadi: Ini adalah entry kopi pasta (copy paste) dari entry Contest Blogger Idol ni.. jadi kalau ada perkataan ‘SAYA’ itu merujuk kepada saudari TIA dan juga perkataan ‘TIA’ itu merujuk kepada…. paham-paham korang la.. hehe ouh ada pesanan dari saya kat bawah sekali. tolong baca sampai habis ye :)

[DENGAN KERJASAMA AKMALHILMI DAN ANDYHOWTT]

Adakah korang BLOGGER IDOL yang kami cari ? tibalah masanya untuk tunjok bakat nyanyian korang dekat blog! amacam ? BERMINAT takkk ? *takkan blogger pandai menaip je?* tapi kalau korang TAK MINAT menyanyi korang jugak boleh dapatkan hadiah wang tunai dari contest ni! jom baca duluuu!

gambar karaoke menyanyi


TERMA SYARAT PERATURAN serta ARAHAN untuk menyertai BLOGGER IDOL ialah :

Hanya terbuka kepada BLOGGER SAHAJA.

Buat rakaman anda menyanyi dan buat entry bertajuk BLOGGER IDOL ANJURAN TIAFAZUNIA KINI BERMULA! Kenalkan diri dan tajuk lagu yang korang hendak nyanyi di entry. Tak payah copy semua terma syarat bagai ni dan hantarkan link korang tuh di ruangan komen contest ni oke? tuliskan sekali DENGAN KERJASAMA AKMALHILMI DAN ANDYHOWTT di dalam entry korang :D jangan lupa letakkan sekali link REFERRAL (dari mana korang dapat tau pasal contest ni) anda!



Letak kan banner contest atas ini dekat entry dan sidebar anda dan jangan lupa linkkan ke entri ini.

Anda tidak diwajibkan untuk follow. tapi kalau nak follow my pleasure lah! kalau tak follow selalulah datang kat blog tia untuk mengetahui update terkini :)

Minus one tidak dibenarkan. Tetapi alat muzik seperti gitar dan piano amatlah digalakkan, tak pon hanya suara sahaja (unplugged) lebih bagus & pemilihan lagu mengikut pilihan & citarasa korang sendiri.

Korang boleh bernyanyi secara solo, berduet ataupun berkumpulan tetapi pastikan rakan duet anda atau rakan dalam kumpulan anda adalah blogger! *hadiah nanti kongsi la ye?*

Tia, Akmal dan Andy berhak me’reject’ video korang kalau tidak menepati syarat syarat yang ditetapkan atau terdapat sebarang penipuan dalam video tersebut.

Tag la beberapa orang kawan blogger yang korang rasa suara dorang sedap atau korang rasa dorang ada bakat! tak tag pon takpe, tak paksa ;)

korang jugak perlu SIGN UP di 1tube.my dan upload video yang korang menyanyi tuh. letakkan tajuk video anda BLOGGER IDOL ANJURAN TIAFAZUNIA KINI BERMULA! dan letakkan link blog tia di description serta link contest dari blog korang . siapa yang dapat view serta komen tertinggi akan dapat membuat vlog pertama korang bersama 1tube.my ! macam tia punya vlog yang INI. dan ada hadiah special dari pihak 1tube.my sendiri! ;)

tarikh tutup adalah pada 17 APRIL 2011 dan jika peserta tidak lebih dari 10 orang contest akan terbatal serta merta.

jika anda menjadi REFERRAL TERTINGGI (blogger yang join contest tau ada contest ni dari blog korang) korang juga akan dapat hadiah wang tunai. *tidak termasuk reference dari akmalhilmi dan andyhowtt.*

HADIAH PEMENANG :
Johan Blogger Idol : RM 100
Naib Johan Blogger Idol : RM50
Tempat Ketiga Blogger Idol : RM30
Referral Tertinggi : RM30
View dan Komen Paling Banyak di 1tube.my akan dapat membuat first vlog dengan krew 1tube.my *masih dalam perbincangan* dan hadiah special dari pihak 1tube.my.

and tia akan cuba cari sponsor. mana tau korang boleh dapat domain ke hadiah yang lebih ke ye dak ? ATAU ADA SESIAPA YANG INGIN MEMBERI SPONSOR ? hihi!

SEBARANG PERTANYAAN BOLEH CONTACT TIA DI FACEBOOK PAGE BLOG TIAFAZUNIA, AKMALHILMI ATAUPON ANDYHOWTT.

SELAMAT BERJAAAAYAAAA KEPADA SEMUA CONTESTANT! :D

terima kasih banyak2 kepada yang terlibat untuk menjayakan BLOGGER IDOL ni. u know who u are ;)

Fitrihadi: A’ah, kalau korang nak join, boleh tulis “Saya tahu contest ini dari Fitrihadi.com!”… Thanks ya. hehe.. Good luck! :)

(Visited 51 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  Mengumumkan Pemenang Contest Duit Raya Fitrihadi.com! Tahniah Korang!

Comments

  1. Hanie Ly says:

    I laiikk kaloke tapi akak sangat malas nak buat mende² tuh sumer… terpakse la bagi laluan pada orang yang sorenye bebetul sedap… sesape yg join tu good luck ye! p/s comel jek kucen tuh nyanyi lagu isabella! ;P

    1. FITRIHADI says:

      eh kalau akak masuk memang saya sokong ar.. AFUNDI hanie ly hehehe

  2. Piston Pecah says:

    pergh….testing2…123…
    amacam sore aku okey tak?hihi

    1. FITRIHADI says:

      okay je.. join ar..mana tau boleh jadi artis rakaman ke.. pergh..

  3. Sir Marcello says:

    wah dah ada blogger idol ya…makin meriah ler dunia blogger

    1. FITRIHADI says:

      a’ah fenomena baru dunia vlogging..

  4. zik says:

    sepatutnya bagila minus one… nie tak kena ada muzik sendiri.. huhu susah wo… (alasan jer sebenarnya.. huhu)

    1. FITRIHADI says:

      eh bro kan pandai nyanyi…try ar.. confirm menang punya! hehe

  5. Anip says:

    haha, sore x sedap, segan kot kalau masuk1tube.my, hahah

    1. FITRIHADI says:

      lorghh belum try belum know…

  6. sore x sedap ar,,,,x leh nak join..hahahaha

    1. FITRIHADI says:

      erkk tak dapek den nak nolongnya..

  7. rina says:

    buat video untuk layan sendiri boleh ler…nak masuk contest tima kasih je lerrr

  8. Amiey says:

    hehehe kalau rasa2 nak mandi banjir , amiey sanggup masuk :P

    1. FITRIHADI says:

      haha takdenya nak banjir..join je la

  9. nuriz says:

    kalaoke kat umah je dlm bilik ayaq hhehehe
    la ni blogger pun ada idol ye, bukan malaysian idol ja nooo..

    1. FITRIHADI says:

      haha pun boleh..pun boleh..


LIKE KAMI DI FACEBOOK