Jan 132011
 

Dia mai dah.. dia mai dah.. kali ini dengan ayat “Pergh cantik siot blog bro. Meh la follow blog gua..” sekali dia bagi ayat mau berputar alam ni gua rasa.. eh gua boleh rasa ke? Setahu aku gua tu bukit yang berlobang.. sudah tukar ka???

follow follower blog


Okay aku pun tatau siapa yang bagi ayat cantek tu. Actually aku reka je la.. korang jangan dok terasa lak.. Satgi dok buat hukum haram masuk blog fitrihadi.com selama 40 hari lak.. hehe… Dari ayat kat atas tu ada beberapa kesimpulan yang boleh aku buat antaranya;

1. Pemangsa ingin kelihatan sopan lalu terlebih dahulu memuji blog yang beliau terjah.
2. Mangsa yang kelihatan sudah kembang hidungnya terkena perangkap lalu menfollow blog pemangsa apabila disuruh.
3. Aku kelihatan kacak jika memakai topi. Tanpa topi, memang hampeh lalu menyebabkan gadis-gadis memalingkan muka diorang dari memandang wajah aku…

eh nombor 3 tu tak termasuk da.. hehehe jadi aku nak tanya korang. Penting ke follower tu kat blog korang? Aku rasa kalau soalan ni diganti dengan buah kelapa memang dah kaya dah aku sebab aku tengok ramai dah blogger dok kupas buah kelapa persoalan ni.. Actually bagi aku bila disuruh follow tu ada baik dan buruknya.

Yang baiknya;

1. Dapat melakukan exercise kembangkan hidung tanpa perlu keluar rumah sebab bangga bilangan follower dah ramai…

2. Dapat naikkan bursa saham blog orang lain di mana ada tertempek muka diorang yang segak lagi disukai ramai. Bagus untuk promote blog orang lain. And vice versa.

3. Juga dapat promote blog sendiri serta produk kebersihan ‘Follow Me’…

4. Of course bila diorang dah follow, diorang akan dapat update terus dari blogger dashboard.. senang nak tau perkembangan blog yang korang.. memang berguna kan..

Yang buruknya;

1. Suruh follow je ke?? kasi le komen kat entry sket.. ini angin takde ribut takde tiba-tiba ada bunyi kentut… nampak macam terdesak ar nak suruh follow…

2. Ayat sama gak macam no.1 tu.. nampak macam tak ikhlas.. kasi komen kat shoutbox je ke?? ermm

3. Meningkatkan lagi ego diri sebab lepas puak-puak ni baca entry ni mesti diorang kata “Ini blog aku! Aku punya suker lerr!!! Ada aku kacau duit nuffnang ko?”

erm ntah eden pun tatau nak kata apa lagi… sudah-sudah lah tu… kalau orang nak follow biarlah ikhlas sebab ternanti-nantikan entry baru dari korang. Tak perlulah sampai nak suruh orang follow sesuka hati je.. takut suatu hari nanti makan diri lak…

For sure nanti mesti ada yang unfollow blog aku ni sebab ada yang dah buat hukum supaya tak terima Fitrihadi.com selama 40 hari.. erkk me have no word to say. it’s all yours.. alamak dah dekat kul 8. Eden ada kelas bahasa jepun. Sayonara!!! *tu je perkataan jepun yang tahu hehehe

P/s: Erm actually korang kesah ke tak kesah kalau tiba-tiba ada orang suruh follow blog diorang? Kot la korang tak kisah tiba-tiba satu galaksi ni serang blog Fitrihadi.com ni..

P/p/s: tiba-tiba aku rasa aku lak yang putar alam haha
(Visited 6 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  Pendapatan Saya Dalam Blogging!

Comments

  1. rina says:

    hehehe dah malas nak layan mereka2 itu,mereka2 itu pun sudah jarang singgah blog ku…mungkin sbb kita xlayan..eheeeeeeeeeeee…

    oh,amek kelas jepun, ganbatte!

  2. matahari says:

    haha. follow biar iklas, ye dakk?

  3. Aujinz says:

    diorang jemput aku datang,
    tengok tengok blog.. kalau best aku follow..

    kalau kurang kena dengan jiwa, aku just tinggalkan komen di entri diorang dua tiga ketul..

    no harm done..koh koh koh

  4. nur says:

    depend on blog untuk follow..
    kalo singgah mana2 blog prefer pegi komen than shoutbox ..even kita sendiri pon akan rasa di appreciate kalo org komen so do them..follow x follow tuh soal ke 5..:D

  5. fina fento says:

    dulu suka jugak. pastu rasa mcm tak ikhlas je. sekarang dah tak layan :D

  6. fitri says:

    aku da tak pakai shoutbox..so ayat putar alam tu takde da..aku lebih menghargai org yg komen kat entri dan aku akan balas blk kunjungan diorang yg komen kat entri

  7. pilotHans says:

    tuelaa..amat laa tak sesuai klo org tue xde apa2 effort kat blog kite alih2 suh follow…mmg potong..rase nak potong kpala….)+%^+)$%+)^%^

  8. akubiomed says:

    Tak ada masalah dah join GFC :-)

  9. RedBoys says:

    aku lebih suka kalau mereka ni komen entri yang aku hasilkan dari menjerit taktentu hala kat sb. hoho. sebab tu aku buang sb aku. haha

  10. zik says:

    aku buang dah… bukan sebab pasal putar alam ker apa.. nak kurangkan widget2 … hadoi.. hehe


LIKE KAMI DI FACEBOOK