Jan 132011
 

haha tajuk tu kalau nak sedap sebut kena translate bahasa inggeris.. tapi dah blog ni bahasa melayu hentam je la janji korang faham.. actually ada beberapa benda aku nak cakap dengan korang..

GOOGLE SEARCH & FITRIHADI.COM

First, thanks pada sesiapa yang bagi cadangan dan tolong tunjuk cara untuk selesaikan kes blog Fitrihadi.com ni takde dalam Google Search. Thanks banyak-banyak. Untuk pengetahuan korang aku dah add url atau submit url blog ni kat google masa mula-mula aku buka blog ni. Tu je aku buat masa tu..

but recently baru aku tahu kepentingan untuk submit sitemap blog ni kat google untuk crawler tu merayap. Until last week baru aku create sitemap blog ni guna Google Sitemap Generator Plugin. Korang yang guna wordpress tu better guna plug in ni. Bila dah dapatkan sitemap blog korang tu, boleh terus submit kat google webmaster. but aku difahamkan diorang ambik masa sebulan untuk index blog aku lepas aku submit sitemap blog aku ni. Aku harap menjadi lah after a month. erm betul ke sebab tak submit sitemap?

google fitrihadi


sebab lain yang aku fikir adalah mungkin domain name Fitrihadi.com ni aku kutip dari Sedoparking. Kira macam tempat pengumpulan sampah ar. Tempat domain yang dah expired ni di buang. Maybe sebab tu kot google awal-awal lagi dah buang domain fitrihadi.com tu dari google search. Baru tadi aku try lagi satu cara iaitu SITE RECONSIDERATION. Kira macam google check balik domain ni. Ini pun aku harap menjadilah.. penting woo blog tersenarai dalam google search kalau tak memang sia-sia ar blog korang tu. Aku pun rasa macam nak bagi naik (give up) je…adehhh

Apa guna blogging kalau takde rating atau tanda aras. Alexa pun dah makin merosot. Bila takde dalam Google Search, of course kurang dikenali dan susah orang nak jumpa blog kita. Dulu masa aku guna blogspot tu, lebih 50% visitor datang dari google search. adeh now nak dapat 100 visitor sehari pun susah walaupun dengan bantuan fan page dan twitter.

AKU

erm aku ada masalah peribadi. Seems like aku ni dah over-react terhadap my future wife. Tak tahu apa perasaan dia sekarang ni. Aku harap peluang masih ada. Apa masalahnya tu biarlah kitorang je yang tahu. eh apsal nak cerita cinta kat sini lak.. sorry!

KULIAH

erm apa lagi ek.. esok aku ada tiga kuliah. Pagi kul 11 ada kelas Operating System (OS). Tau OS tu apa. Bukan Mr OS yang gigi dua tu, tapi OS yang bersarang dalam komputer korang tu lah. Yang korang guna segala Windows 7, XP, Mac OS, Linux.. hah tu semua OS lah. But this class kitorang belajar pasal LINUX je. camna nak install dan guna benda alah ni..

mr os malaysia


Kul 4 lak ada Data Structure. Wooo ini adik-beradik programming gak ni. Tiap-tiap kali kelas dan lab, kena belajar bahasa komputer je. Tu je la yang kitorang kena buat. Sepanjang kat universiti ni aku lebih banyak mengenali seorang komputer dari seorang perempuan. Siap kena belajar bahasa diorang lagi. hah jangan main-main!

Dan kul 8 malam, masa untuk belajar bahasa jepun. haha kat sini memang kena ambik bahasa ketiga. Supaya nanti kita keluar universti dapat buat projek dalam bahasa asing (lecture aku cakap). haha tak ke untung tu. Gaji luar negara maunya beribu-riban. setakat ni baru sekali je masuk kuliah dia. baru belajar kenal sebutan huruf jepun. sebutnya boleh ar. tapi kalau nak ingat rupa huruf tu, hampeh je masing-masing hahaha takpe slow-slow ar..

gambar seksi comel japanese girl jepun gadis awek
Bila sebut jepun mesti terbayang awek-awek jepun yang comey belaka hehe


dan esoknya hari jumaat aku free takde kelas!! yeahhh erm apa nak buat? Aku ingat nak buat something ‘richie’ sket ar. Still planning. dan rahsia…

macam sesi briefing lak.. haha okay masa untuk tido.. gudnite!
(Visited 56 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  Fitrihadi.com… UTeM.. Bergabung.. Meletup!!!!

Comments

  1. sweet says:

    ni bukan short note ni long note fitri!!
    heheheh. blog ni dah tua pasal pe xde dlm google?

  2. MDHAFiZ.NET says:

    fuyoo.. dahsyat ko la brader… awek jepun tu…
    aku nak satu.. nanti tapao utk aku ya??

  3. RedBoys says:

    eh. kena pasanag ke sitemap tu? blog aku tak pasang tapi ada je dalam google. so, macam mana plak tu?

    ni dah long note ni. haha. aku ingatkan pendek je.

  4. phreak-id says:

    banyaknye ko taip sebelum tido. Kalau aku dah tertido dulu. haha

    Terbaru > If I Were the Green Hornet > Tahniah Dr Rozmey > Tukar Banner/Link Dengan phreak-id

  5. Anip says:

    moga2 cpt di index lah yer..hehehe

  6. fitri says:

    bestnye belajar pasal linux..nanti boley la ko buat distro sendiri ala2 ubuntu..FITbuntu :p

  7. akubiomed says:

    Anggap komputer itu perempun tentu bahagai Fit mengadap hari-hari pun tak jemu :-)

  8. zik says:

    hurm.. aku dah ketinggalalan banyak episod dari cerita blog nie.. erm nie aku baru pulun… pakcik google tuh mungkin tengah bertungkus lumus kot… so tunggu lah dalam 2,3 hari nie (hehe)


LIKE KAMI DI FACEBOOK