Jan 082011
 

Kengkawan! Kengkadang aku terpikir gak..

Betul ke wanita ni complicated atau susah difahami serta sukar dididik kerana mereka berasal dari rusuk lelaki yang bengkok? Jadi sukar diluruskan…

Bagi aku ada kebenarannya gak. Kita tak leh bentuk diorang.. diorang je yang boleh ubah diri diorang. Teringat kata-kata pujangga dalam drama ‘Nur Kasih’ seperti di bawah ni…

poster nurkasih nur kasih edited by fitrihadi


P/s: korang agak-agak lelaki pun sukar dilentur gak ke? Kenapa?
(Visited 37 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  MUKA LU HENSEM, TAPI PERANGAI LU HODOH!

Comments

  1. intanizani says:

    pendapat sy,perempuan lebih senang dilentur berbanding lelaki
    sebab tu seorang perempuan mesti cari suami yg baik supaya tak perlu die lentur tapi lelaki kalau dapat perempuan teruk sikit ke ape die masih boleh lentur.

    ape2pun, depends pada individu jugak. ;)

  2. rina says:

    eh bukan perempuan lagi mudah dilentur ke, hati perempuan kan lembut, seganas2 perempuan tu pun, hati dia tetap lembut

  3. RedBoys says:

    rasanya perempuan lagi senang dilentur. tak macam lelaki, nakal dan degil sikit.

  4. Hanie Ly says:

    Quote dari ayat u dik ‘Kita tak leh bentuk diorang.. diorang je yang boleh ubah diri diorang. ‘ tak boleh di tujukan pada kaum wanita je key… lelaki pun sama… ;P Kalau nak jadi yang terbaik, diri sendiri kena usaha utk jadi yang terbaik… tak kira lelaki atau perempuan… Yang penting, sentiasa berfikiran terbuka dan terima kritikan in a positive way…

  5. akubiomed says:

    Kalau ditanya orang tua-tua anak perempuan paling senang dijaga dan dilentur berbanding anak lelaki<—ini hasil sebab dengan makcik ketika timang anak :-)

  6. MDHAFiZ.NET says:

    Betul ke wanita ni complicated atau susah difahami serta sukar dididik kerana mereka berasal dari rusuk lelaki yang bengkok? Jadi sukar diluruskan…??

    bg aku xda bezanya. lak2i or perempuan..

  7. Iyelah RedBoys & intanizani, saya rasa perempuan lagi senang dibentuk kalau kena cara.

    1. zhoprenia says:

      setuju yang ni.. same goes to lelaki. kalau kena cara, senang jugak nak dibentuk. =)

  8. sweet says:

    perempuan mudah ikut kata sebab hatinya lembut dan mudah terusik… berbanding lelaki yg hatinya keras dan egois

  9. zik says:

    bergantung juga… ia adalah ego masing2… bukan nak mempertahankan…

  10. Sebenarnya tak ada lelaki tak ada perempuan..Dua2 lebih kurang je..Sebab tu ada peribahasa mengatakan “Melentur buluh biar dari rebungnya”..kalau dah besar,tua bangka..cuba la lentur..tak dapat lo..

  11. arek says:

    laki kalo yg da macam buluh betung tu mmg payah nak lentur..

  12. Makiko S says:

    Hmmm…

    Fitrah lelaki dan wanita berbeza. Cara dan hasil untuk “melentur” juga berbeza. Istilah siapa lebih payah dilentur bergantung kepada siapa yang melentur dan siapa yang dilentur.


LIKE KAMI DI FACEBOOK