Jan 152011
 

Aku ada benda best nak share dengan korang. artikel ni aku dapat dari website bahasa inggeris.. Untuk memudahkan pemahaman korang aku dah translate guna bahasa aku.. hahaha baca ar…

Isteri bagaikan sebuah TV
Makwe bagaikan sebuah HENFON

TV hanya boleh ditonton di rumah
HENFON boleh dibawak keluar

Kalau takde duit, boleh jual TV
Kalau ada duit boleh tukar HENFON

TV boleh tonton kadang-kadang je.
HENFON memang best dan seronok diguna selalu

TV siarannya masih ada yang percuma
HENFON kalau tak topup, alamatnya tak hidup le kredit korang…

TV kebanyakkan besar dan cepat jadi buruk serta membosankan
tapi HENFON comel, slim, ada bentuk dan boleh bawak ke mana-mana je

Kos nak repair atau guna TV murah je
Maintenance HENFON kengkadang tinggi dan demand

TV ada remote control
HENFON of course lah takde remote :p

Yang paling penting, HENFON ada komunikasi dua hala (saling cakap dan dengar)
tapi TV hanya boleh dengar je, nak cakap dengan dia tabley…

Yang terakhir, TV takde virus, tapi HENFON banyak virus wooo…

LIHAT JUGA:  (Panas) Normal Ke Lelaki Raba-Raba Lelaki?
bini isteri marah tembak bunuh lelaki suami


P/s: HENFON-HENFON sekalian jangan marah ekk.. hehehe

P/p/s: Sekarang ni aku lebih suka tengok TV ar.. Lagipun HENFON dah tak berbunyi.. senyap je.. bosan ar dengan HENFON.. adehhh
(Visited 53 times, 1 visits today)

Comments

  1. MDHAFiZ.NET says:

    handphone aku rm10 aku topup sebulan baru habis bro..hahaha.. xda bunyi langsung klu time cuti..ada pun of coz parent aku call.. kolu x pun aku call diaorang…
    save budget aku..wah beruntungnya jadi”single” :)

    1. FITRIHADI says:

      memang beruntung jadi single nih.. duit pun jimat banyak hahaha

  2. PinkyLucia says:

    hahaha. tapi tv lebih banyak manafaatnya kalau digunakan dengan baik. lalala~

    1. FITRIHADI says:

      tau takpe..henfon guna jap je.. lama2 bosan ar.. tv sentiasa ada benda baru dan best hehee

  3. rina says:

    oh ini pernah baca..memang kreatif kepala otak yang memikirkan analogi nih

  4. hazwan says:

    handphone memang selalu mengabiskan duit kita (ayat tersirat) hehe

  5. rockinsudu says:

    haha. henpon best tp menyusahkan. hehe. menghabiskan duit je. haha

  6. .nana. says:

    salam..weh fitri..

    henfon2??ramai eh awek ang skrg? :P

  7. RedBoys says:

    haha. kreatif betul. tak terfikir dek akal. lawak2. terbaiklah bro.

  8. saiful says:

    tapi henfon senang kena curi kalau lalai

  9. cutebabygirl says:

    grrrrr!!! marah neh..
    nak jd henfon slama2 nya lah..boleh gtu? haha

  10. Hanie Ly says:

    Satu perumpamaan yang tak patut tapi kelakar and hampir real! ;P

  11. akubiomed says:

    Memang menarik entri ini tersenyum sindirian baca perumpamaan yang diberikan :-)

  12. nur says:

    lebih suka tgk tv which is mean bini?hahahah

    btw im not mmu student

  13. mimizuzuhaha says:

    wah student multimedia..terer tu =)
    study mana?

  14. zik says:

    kesian hanpdhone.. huhu.. ada gak hanphone yang takda virus.. nokia 3310.. huhu..

  15. pilotHans says:

    terbaek..hahaha……..aku pun ske tv dr hp……hp aku murah jer…kadang2 bill aku lagi mahal dr tepon aku..lol…tv klo duk umah jer..tp kalo on da move hp mmg penting…………….haaa..ape aku ngarut ni..daa sume pening..LOL

  16. fina fento says:

    hahah. kelakar. pernah terbaca kat forum :D

  17. Pernah terbaca dekat blog someone tapi rasanya, tv lagi bagus. Tidak mendatangkan banyak masalah. Duk diam je dekat dalam rumah.

  18. razfira says:

    owh slalu gak dapat email pasal hp and tv ni.. kelakar la

  19. fitri says:

    jarang guna henpon maknanya batteri lambat abes..so tak yah cas selalu..hahaha

  20. arek says:

    pernah dapat gak bende ni dulu, tp pikir2 balik macam ye jekan..


LIKE KAMI DI FACEBOOK