Jan 032011
 

Assalamualaikum!

Ok aku akui aku seorang yang gila youtube. Bagi aku youtube tu dah macam TV. Kalau bosan aku search je Mr. Bean ke, Nigahiga ke, Kevjumba ke, Ray William Johnson ke, Brittani Louise Taylor ke hah semua video diorang aku dah layan.. amat jarang youtube celebrity ni datang dari Malaysia. Kesemua youtube celebrity yang aku sebut tu dah buat beribu-ribu USD melalui video diorang yang di-‘view’ oleh berjuta-juta fan diorang.

But tonite I youtube-walking dan terjumpa lah sorang sedara ni. Aku rasa bagi gadis-gadis di luar sana mesti cair punya… hehe sedara yang aku maksudkan adalah bro AFIQ a.k.a Afiqsays!

afiq says
Credit: Fan Page Afiqsays


Dibawah ni ada petikan tentang perihal diri dia.

“Afiq Deen merupakan pembikin filem yang berumur 23 tahun yang sepatutnya menjadi arkitek sekarang. Pada tahun ketiga architecture, Afiq Deen baru perasan yang dia boleh mengambil video menggunakan camera digitalnya dan terus membuat filem pendek pertamanya. Fast forward 2 tahun setengah, Afiq Deen telah memenangi pelbagai pertandingan filem swasta dan kerajaan.

Filem pendeknya pernah disiarkan di semua kapal terbang antarabangsa Malaysian Airlines, di Astro Ria dan screening-screening filem independent. Pada masa lapang, Afiq Deen menghabiskan masa lapangnya dengan memblog dan membuat video-video youtube untuk tatapan awam.”

Dan aku rasalah, dia boleh jadi youtube celebrity yang pertama di Malaysia sebab video dia memang kreatif. Sama level je dengan youtube celebrity dari barat yang aku tengok tu.

Hah dan yang pentingnya, Afiq ni ada blog iaitu Afiqsays.com. Haha gi ar terjah sekarang.

Dan tak lupa juga channel Youtube Afiqsays! Jangan lupa subscribe ye :)

Oh dan lagi fan page Afiqsays. Jangan lupa LIKE ye. hehe

Ohhh…. cukup cukup cukup.. sekarang jom tengok salah satu video brader Afiqsays ni. Mesti korang suka punya hehehe

LIHAT JUGA:  (Video) Matluthfi90 - Rant On Popularity


Oit si gadis yang manis! dah jatuh chenta ke belum?? hehe tu suka ar tu :p

P/s: Entry ini tidak dibayar atau di-sponsor! :)
(Visited 55 times, 1 visits today)

Comments

  1. serol says:

    u-tube walking? first time dengar neh.hehe..

    jap2 nak usha

  2. akubiomed says:

    Mamat ni cute siap ada lesung pipit but I’m not gay :-)

  3. RedBoys says:

    youtube-walking? haha. aku pun first time juga dgr.
    ada harapan boleh boom tak? go go Malaysian.

    rajin ko jenjalan kt youtube. bagus2

  4. rina says:

    tak, tak tangkap cintan pon…inzaghi tetap di hati lalalaaaa

  5. fitri says:

    speaker lappy aku da rosak..kejap detect kejap tak..biskot marry tol..kan da x feeling tgk video afiq ni..

  6. sW33tDaRLinG says:

    penjimatan penggunaan broadband, esok baru tengok video tu dari opis.. ehehehehehe

    1. Ali ridha says:

      bagus tengok di pejabat.tip penjimatan terkini.

  7. Hanie Ly says:

    bagus ade laggi anak² muda yg kreatif cam korg neh… mana tau terberkenan plak kat baby dlm perut neh kan… ;P

  8. afiqsays says:

    Terkejut aku tengok muka sendiri dalam blog lain hahaha! Terima kasih ler bebanyak sebab promokan blog/vlog afiqsays. Akan ku teruskan usaha murni hehe.

    1. Ali ridha says:

      ni la yang aku nak dengar.teruskan uasaha murni hang tu.

  9. echin says:

    haha coolio.creative :))

  10. Ali ridha says:

    nampak lembik je mamat ni.

  11. zik says:

    wah terbaiklah dia buat utube nie… aku boleh buat untuk nyanyi jela boleh..haha.. next time… agak sibuk n masih batuk2 lagi… keke..

  12. razfira says:

    ermm…okay la gak si afiq ni…

  13. […] tengok tu.. of course lah ni blogger perempuan.. hehehe bagi aku, Anwar Hadi ni kreatif sama macam AFIQSAY ni. Memang Anwar Hadi ni sempoi. Aku suka humour sense dia tu. Aku pun teringin gak nak buat vlog […]

  14. DaHLia says:

    thanks for sharing, nak terjah :D


LIKE KAMI DI FACEBOOK