Dec 102010
 

Hehey!!!

Maaf lama tak update! Biasalah bila dah ‘mabuk’ cuti. Nak buat satu keja pun terhoyong hayang. Memang susah nak fokus. heehee actually entry kali ni nak bincang skit pasal satu topik ‘panas’ ni.

erm masa saya gi cuti-cuti hari tu, banyak kali saya nampak kapel-kapel mahupun pasangan-pasangan yang dah kahwin ni moncong je memanjang. Takpun diam je. Masa jalan sama-sama diam je. Masa makan pun masing-masing menambah cuka je dalam makanan. Erm kenapa ar? Memang tabiat orang melayu ke?

robert pattinson kristen stewart laugh smile


C’mon lah. Sporting lah sikit. Hidup ni kena ceria sikit. Kalau boleh kena ar ada sense of humor dalam diri korang tu.. Contohnya time jalan sama-sama tu bersembang ar sikit dan buat dia tersenyum. Kalau susah sangat nak buat dia tersenyum just puji je. Mesti senyum punya. Tak susah pun kan. Kalau korang pandai buat dia ketawa memang full mark ar. heehee

Dan bagi yang tengah dok makan tu. Kalau makan berdepan, pandang le sama pasangan korang tu. Ini asyik pandang tempat lain je, tak pun tengok laki/perempuan lain. Lepas tu diam memanjang. Adehh patutlah makin hari makin ramai yang mengadu “Weh, aku boring ar.”  “Boringnya hidup ni! Macam dah takde apa-apa yang best.”

Cubalah time makan tu pandang pasangan tu, tanya dia ok ke tak makanan tu. Dan berbuallah macam biasa. Takpe sembang sikit-sikit depan rezeki. Jangan sembang macam horang tak hengat dunia dah ar.. hokay??? Dan kalau nak lagi romantik, sapulah bibir dia dengan tisu atau your hand kalau ada sisa makanan. Cewahhh.. romantiknya!

Jadi, nasihat saya kalau nak kekalkan hubungan tu, kenalah pandai menghidupkan suasana. hokay? Selamat meng-chillax!
(Visited 28 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  Akhlak Nabi Muhammad S.A.W. Yang Patut Dicontohi!

Comments

  1. naim says:

    hai..macam perpengalaman..huhu

    1. FITRIHADI says:

      hehe bleh ar.. sekadar berkongsi je

  2. razfira says:

    itu dia Dr. Cinta bagi tips. ehehehehehe

    1. FITRIHADI says:

      erkk manada dr. cinta lah.. sekadar berkongsi je heehee

    1. FITRIHADI says:

      hoohoo malu2 kucing ek? tapi yang dah kahwin tu apa cita??

  3. Ali ridha says:

    mari kita masuk kelas romantik kah aku.

  4. Ali ridha says:

    dengar lagu romantik.

  5. Ali ridha says:

    minta la tandangan awek.mesti die terasa teruja.

  6. Ali ridha says:

    kasi malu muka aku la.

  7. Ali ridha says:

    minta putus la wahai awek.

  8. Ali ridha says:

    senyum selalu hidup lebih berkat.

  9. Ali ridha says:

    bawa bertenang jumpa awek.

  10. kak ina kl says:

    betul tu..akak sokong..bila dah kawin dah malu nak pegang terutama masa perut ke depan…masa haram pegang ..ashik dah pegang ajer..

    1. FITRIHADI says:

      a’ah tu ar..yang di larang dia nak buat.. yang di suruh dia tanak buat.. adehhh

  11. pilotHans says:

    yeah, romantic tue mesti..hahaha….kene sporting n cheerful..klo skema jer or diam x huha2 mmg boring…speaking of that, br jer weekend lepas aku pi KLCC…then took video of my rapunzel kt park tue..lantak pi laa org nak ngk ke ape..haha….anyway u can read my story at -> http://www.yohanibrahim.com/blog/money-is-hard-to-earn-yet-easy-to-spend

    1. FITRIHADI says:

      oh bro dah ada makwe ek? heehee share ar skit dengan kitorang :p

      1. pilotHans says:

        share apenyer..hahaha……read my blog laa bro…xkan aku nak take over blog org famous mcm ko ni… ^_^

  12. arek says:

    orang umah aku cakap, aku romantik ape..hahha

    1. FITRIHADI says:

      haha ye ke?? bagus ar camtu.. kena sporting skit baru ceria

  13. NurAreefah says:

    romantik dengan suami baru best~~~

    1. FITRIHADI says:

      haahaa ye la.. memang ar kalau dah kahwin nak romantik habis-habisan pun boleh :D

  14. tak romantik sebab tu la tak berawek..haha

    1. FITRIHADI says:

      haahaa tak semestinya.. ada gak yang brutal tu ada makwe/pakwe


LIKE KAMI DI FACEBOOK