Dec 212010
 

Hello korang!

Maaf lama tak update. Baru lepas emo ja. heehee now dah okay. don’t worry lah. Laki pun ada pasang surutnya. Anyway, aku ada benda best nak share dengan korang. Yang bestnya aku ni memang suka makan! heehee

Jadi, bila dah suka makan mesti lah ada hati nak merasa makanan sedap sekali-sekala. Nak tau apa yang sedapnya tu?

chicken chop sedap terbaik melaka


Ya chicken chop. Dalam seumur hidup, baru sekali je aku makan full meal gini. Sebelum ni aku just share dengan family je bila sibling aku bawak balik.

Chicken chop ni memang superb ar. Kalau makan satu rasa nak order lagi. Actually chicken chop ni aku makan kat Jusco Ayer keroh je. Harga takde lah mahal sangat; RM9.50 je. Tapi untuk student macam aku ni makan sekali sekala boleh ar. RM9.50 tu bapak ar banyak gak ar nilainya. Kalau kat kedai besa dah boleh makan lagi banyak rasanya. heehee

So kalau rasa nak layan chicken chop tu silalah ke restoran western yang berdekatan. Nak kata kat jusco ni paling sedap tak boleh gak sebab ini kat food court je. Maybe boleh cuba kat tempat lain mesti lagi sedap.

Aku tengah hasut korang supaya korang gemuk macam aku hahaha ingat semester baru ni nak beli basikal ar. Nak turunkan lemak kat perut dan peha ni. Ada siapa-siapa nak join jom ar! Nama dah fit tapi badan tak fit-fit tak sesuai gak heehee selamat men-chicken chop!

– – –

Dan kalau nak turunkan lemak jom baca komen blogger pada soalan yang saya ajukan pada entry yang lepas; “Apa yang perempuan nak dari seorang lelaki?”

Jawapan soklan terakhir, saye mau soulmate. Teman borak, bertukar pendapat, berkongsi masalah… Good enuf if he can just be a good friend! Thank God I’ve found him. ;)

P/s: Kalau pompuan sukekan u hanya kerana u ade keter pun takde maknenye kan…?
– Hanie Ly

.

just love her, caring about her, tell her everything what u thought, support her dont let her down,listen everything she wants to say… tu je maaaaa…
Rina

.

aku pon xtau ape perempuan nak sebab xpenah ade awk..
ngeh3…
Fitri

.

Jadi, soalan pada kali ni… Pada pendapat koranglah, apsal ayam tak boleh terbang ar? Jawapan yang kreatif akan di highlight! heehee

(Visited 97 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  Resepi Roti John Mudah & Sedap - Masakan Orang Bujang! Hihihi...

Comments

  1. sweet says:

    arghh lapar plak tgk gambar chicken chop tu…
    ayam x bleh terbang sebab ayam rabun malam.heh. leh pakai ke jwpn ni?

    1. FITRIHADI says:

      heehee gi ar terjah mana-mana restoran yang ada chicken chop.. memang superb ar

  2. ann says:

    sekali sekala kene gak mkn sedap2 kan..lps tu diet lah balik…hehe tu psl lah berat jd mcm yo-yo…

    ayam xleh terbng????? hermmmmmmmmmmm ssh soklan ni………………….sbb sayap dia pendek….body ayam lak besar, camne nk tampung berat ayam tu kan kalo dh berat…

    1. FITRIHADI says:

      ohoo tapi now saya tngah buang tabiat minum air bancuh atau bergula.. minum air kosong je untuk maintain.. heehee

  3. rina says:

    knp ayam xley terbang?

    sebab ‘wings’ ayam tuh dah kena goreng kat KFC dan dimakan oleh cik rina…wawawawa

  4. zik says:

    aku dah lah tak berapa nak sihat.. kau saja jer tayang makanan atas tuh… waa..

    jawapan :- sebab ayam tuh kena injeksen.. badan dia jadi berat.. tuh yang tak boleh nak terbang ..huhu

    1. FITRIHADI says:

      haha makan je la bro apa yang ada..janji kenyang!

  5. Afra Yuri says:

    Looks good! >_< saya lapar huhu

    1. FITRIHADI says:

      hoho memang good and delicious pun.. nanti nak gi makan lagi ar heehee

  6. fendidahada says:

    kalau ayam terbang…nanti banyak sangat burung kat daratan..penat kita nak makan nanti..

    chicken chop dah takde..
    jadi bird chop baru kau tau..

    hahaha

    1. FITRIHADI says:

      uih bird chop pun sedap pe.. haahaa

      1. fendidahada says:

        haha..memang tunggu birdchop la skrg ni…

  7. arek says:

    hahha..aku pun da penah makan kt situ, oder bende yg sama gak buleh tahan la..

    apsal ayam tak boleh terbang?? sebab dia taknak terbang la…

    1. FITRIHADI says:

      lorhh ye ke?? heehee boleh tahan je kan.. sekadar nak merasa..

  8. Hanie Ly says:

    Ade satu tempat chicken chop yg best kat Cheras…tapi tak tau jln nak gi sane… :S

    Ni jawapan tuk soklan merapu ko dik:
    Sape kate ayam takleh terbang…? ni sah tak penah duk kg nih… ayam kat kg akak, siap terbang naik atas bumbung lagik! Relax jek….!

    1. FITRIHADI says:

      saya stay melakalah.. mana tau nak ke cheras.. kalau nak belanja ok gak.. heehee

  9. naim says:

    hoho..chiken cop..kenyang plak aq kalau mkn chikencop wlaupon camtu je makanan die..

    1. FITRIHADI says:

      memang kenyang pun.. ayam tu pun besar.. kalau tak kenyang memang perut tu ada dua tangki kot heehee

  10. pilotHans says:

    laa, 1st time ke..sedeynye..hahaha..aku daa tak terkira daa mkn mende ni…huhu…western mmg sedap…

    1. FITRIHADI says:

      a’ah first time makan full meal gini.. memang sedap.. nnti balik melaka nak makan lagi heehee

      1. pilotHans says:

        isk2….kalo kt dmansara ade tpt western famous sdp..name dia stevens…mai laa sane..haha..

  11. akubiomed says:

    Chichken chop layan juga kadang-kadang namanya jer chicken chop tapi tak rasa seperti namanya :-(

    1. FITRIHADI says:

      layan je bro..kalau dah jumpa tempat yang terbaik, suggest ar kat aku heehee

  12. matjoe says:

    bro, chiken chop kt melaka yg sedap dan murah somewhere dekat pantai medical centre. dulu harganya rm6.5

    1. FITRIHADI says:

      erm kat mana tu? king hotel ke?? ke restoran biasa.. rasa macam nak gi terjah ar.. dekat dah tu dengan umah saya…

      1. matjoe says:

        ala bro, aku pun dh lupa kt mana exactly, dia mcm gerai2 belakangf bangunan. tu cerita tahun 2002 time belajar kt mmu

  13. hazwan says:

    chicken chop kena tengok tempat..
    kadang-kadang dapat yang tepung tebal dia seinci

    1. FITRIHADI says:

      haha betul tu.. kalau rasa tepung je baik gi makan cucur pisang lagi bagus!

    2. naim says:

      tu yg frust tungging tu =.= kenyang makan tepung je,huhu

  14. RedBoys says:

    huhu. chicken chop my feveret.

    1. FITRIHADI says:

      my feveret too hoohoo

      1. RedBoys says:

        dh lama x perkena. huhu

        1. naim says:

          jom la..kalo ko blanje aq on je..

  15. zik says:

    baru jer makan malam tadi.. muak lah pulak.. baru ok sikit demam… hoho

  16. naim says:

    perempuan yg lelaki daripada lelaki..hoho


LIKE KAMI DI FACEBOOK