Dec 292010
 

weh..

korang tengah packing kan? dah habis? Erm dah habis ke belum ke gi punggah balik semua baju tu. Now mari kita belajar resepi cara sumbat baju dengan betul.

sumbat baju beg packing cara betul


Bahan-bahannya adalah;

– beberapa helai baju tak kira kecik atau besau
– beberapa helai seluar tak kira kecik atau besau
– sebuah beg tak kiralah beg galas atau beg pakaian besau tu
– kerajinan secukup rasa

Cara-cara:

1. Fes, lipat baju macam biasa. but at the end sila gulung baju tu macam gulung karpet tu.
2. Pastu masukkan dalam beg satu persatu hingga padat dan kenyang.
3. Jika suka, tambahlah suar kecik atau baju kecik supaya ruang-ruang kecil dapat digunakan dengan optimumnya.

beg pakaian baju seluar gulung sumbat packing


Dengan cara ini, susunan baju dalam beg korang takde lah berterabur macam tongkang pecah. Ruang pun boleh guna dengan semaksimumnya. takde lagi masalah beg senget sebelah atau pun tak cukup ruang untuk sumbat pakaian.

Hah nganga apa lagi? Gi packing cepat!!!

– – –

Sebelum tu, actually blogger REDBOYS ni suruh korang jawab: “Apsal blog ni lawa sgt?”

hah siapa ada jawapannya sila jawab di ruangan komen sekarang!

kalau tanak packing gak meh baca apa tagline paling kreatif yang blogger kita share!

tagline kreatif/klakar?? adoi.. … “aku dan seekor siput sedut”
– ZIK

Just Du It
– Roadside Dust Dely

haha soalan ni ada gak yang jawab kat fan page.. Thanks but tak ramai yang jawab. takpe. kita teruskan lagi. well, that’s all the time we have. thanks for watching!

P/s: korang nak soalan korang diutarakan di entry seterusnya. Tinggalkan soalan kreatif korang di PAGE NI!

(Visited 318 times, 5 visits today)
LIHAT JUGA:  (Tips) 7 Persediaan Menjadi Suami Bagi Lelaki Bujang

Comments

  1. cutebabygirl says:

    tutorial lipat baju pun ada?
    hahahahaha :P

    1. zik says:

      ada … nanti tunggu part 2 dari fitri.. hoho

  2. niny says:

    hahah. samelah gaya lipat baju. sllu aku gulung cmtu nak save ruang punya psl. sllu benda yg aku pentingkan bila isi baju utk bjalan adalah nak save ruang, berat beg (klu naik flight), bwk beg blkg je or hand luggage, n tudung yg xpyh gosok. :D

    1. FITRIHADI says:

      ouh tips yang menarik untuk perempuan.. memang kalu gulung kemas skit dan jimat ruang. heh

  3. Ali ridha says:

    masalah baju aku jenis kemeja.

    1. naim says:

      aku kalo da lipat mmg akan iron balik..huhu

    2. FITRIHADI says:

      ermm kalau kemeja kena pakai best yang bleh lipat tu je ar.. tak dapek den nak nolongnya…

  4. Ali ridha says:

    takut berkedut baju kemeja.

    1. zik says:

      pakai beg besar jer… hehe

  5. zik says:

    aku gulung jugak… tapi tak berapa kemas lah ..eh ada baju man u…

    1. FITRIHADI says:

      haha sokong Man U gak ke?? hoho sama lah kita :p

  6. MissNafa says:

    dah lama packing. dah unpack balik pun. tapi cara packing kita sama la. cara terbaik untuk gunakan ruang seoptimum mungkin :)

    1. FITRIHADI says:

      hoho cara ni memang terbaik kan..takde ar serabut beg tu..

  7. fitri says:

    antara cara yang aku guna untuk sumbat dalam beg..

    kdg2 aku jeles gak tengok dak ppuan..balik kampung bawak beg kecik comey je..aku lak bawak beg macam nak hiking..hahaha

    1. FITRIHADI says:

      haha terbalik lak… patutnya lelaki balik kampung beg kecik je..adehh

  8. pilotHans says:

    backpackers mmg standard gulung2 ni..haha…..


LIKE KAMI DI FACEBOOK