Nov 062010
 

Hi Ben Bradshaw, Hi Paku, Hi Belacan, Hi twitterers, Hi Bloggers, Hi worlds.

First of all, i don’t have to use English here because diorang semua boleh faham bahasa melayu. Before Ben Bradshaw, I know about these two guys..adehh apsal rajin nak berspeaking lak ni..

These another two guys juga boleh cakap melayu. Sorang nama Paku sorang nama Belacan. Ye memang nama diorang tak sekacak Ben Bradshaw tapi diorang sporting. Saya suka bila diorang buat kelakar lah. Dan diorang tak pandai cakap bahsa inggeris..kononnyalah…

Dan i wanna tell you guys yang Paku Dan Belacan akan datang Malaysia atau Kuala Lumpur ni pada bulan Januari depan. Mungkin kita boleh terjah diorang. Oh Ben Bradshaw pun akan datang Malaysia bulan Disember nanti. But then kita sambutlah Paku dan Belacan bulan Januari nanti.

Ni ada sikit video dari paku dan belacan…



eh ada berapa banyak ‘lah’ dalam video ni…sila kira hahaha betul-betul slang KL lah diorang ni…adehhh

Ok tu je..Hari ni rajin lak nak publish banyak entry.. see you then…

P/s:
Facebook Paku dan Belacan
Youtube Paku dan Belacan

Eh muka paku macam Adik Ben Affleck ar..kan? haha

casey affleck paku belacan
Casey Affleck atau paku???
(Visited 17 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  (Sinopsis | Trailer) Hantu Bonceng Lakonan @juliana_evans @zizanrajalawak & Jue Aziz| Filem Raya

Comments

  1. akubiomed says:

    Biar betul Mat Salleh ini tak boleh berbahasa Inggeris dengan baik hingga memerlukan duit untuk pergi kelas. Saya tak heran orang mereka memang suka berdikari dari kecil dah mencari wang saku dengan jual Lemonade dan edar surat khabar rumah ke rumah

    1. FITRIHADI says:

      hahah kononnya bro…bukan tak pandai cakap english…diorang selalu kata diorang pandai cakap melayu je.. bahasa inggeris tak pandai.. tapi kantoi gak bila diorang cakap inggeris pekat lak tu haha

  2. naem says:

    haha..bez lahh!

  3. hazwan says:

    haha.aku ade buat entri pasal paku dengan belacan wish hari raye

    1. FITRIHADI says:

      hoho diorang memang sporting kan..dan rasa terharu lak bila dengar orang asing cakap bahasa melayu..

  4. Iss says:

    paku dengan belacan ni sangat kelakar okeh. rasa nak lempang je dengan kadar laju.

    1. FITRIHADI says:

      wah ko kalau geram asyik nak mengganas je haha

  5. zik says:

    wah salute aku dengan deme nih…

    1. FITRIHADI says:

      diorang memang sporting kan…sempoi ar

  6. Nana Eddy says:

    wahh~ tak penah tau pasal diorang ni. thanx for sharing!

    1. FITRIHADI says:

      kenal2 ar dengan diorang..diorang sporting gak.

  7. kyuubi says:

    haha. lawak ah diorang ni. tapi mat salleh x bleh ckp bi? apa kes?

    1. FITRIHADI says:

      haha kononnya lah..sebenarnya diorang boleh je cakap inggeris…saja je tu…

  8. MASA says:

    paku itu orang puteh tapi tidak tahu cakap orang puteh? bukan bergurau buat lawak je ke?

    1. FITRIHADI says:

      eh diorang saja2 je tu..kononnya takleh cakap inggeris tapi boleh je sebenarnya…hehe

  9. Amirez says:

    owh..ada lagi rupanya mat saleh yang pandai cakap melayu. hebatlah diorang ni. tapi berdasarkan kajian bahasa melayu adalah bahasa yang paling senang untuk dipelajari :)

    1. FITRIHADI says:

      oh ye ke bahasa melayu paling senang dipelajari..thanks for the info…

  10. fina fento says:

    huhu. kenal paku & belacan dulu dari ben bradshaw :P

    1. FITRIHADI says:

      oh ye ke?? sama ar kita!

    1. FITRIHADI says:

      ohh bagus ar kenal…diorang memang sporting kan

  11. Ali ridha says:

    nak bagi org senang sebut.depa bubuh nama Paku & Belacan.


LIKE KAMI DI FACEBOOK