Nov 062010
 

ya. serius. korang tak salah baca. Memang tajuk di atas macam tu. Saya nak bantah sikap segelintir peniaga yang meletakkan harga Kinder Bueno ni sesuka hati perut diorang je. Eh c’mon lah. Jap mahal jap murah mana satu harga yang betulnya ni. Adehhhh

Korang taukan Kinder bueno tu pokobondonya? Ni ha menatang panjang-panjang ada banyak coklat ni. Sedap ni. Ada rasa ranggup, coklat susu, wafer, ianya mencair di dalam mulut, dan kenikmatannya meresapi di setiap bahagian deria rasa mulut kita. Uhhhhh tak tahan!

kinder bueno malaysia coklat terbaik
Yang ni RM3.80. Adeh mana satu betul hah?


tapi c’monlah.. kenapa harga semua lain-lain je? kalu beza dua tiga kupang takpe gak. Ini beza sampai singgit lebih. Jap kedai ni jual RM4.20 japgi kedai sana jual RM3.30. Hah then rasa apakedehellnya kedai ni mahal kedai sana murah? Hati mula berkata “OMG! Rugi aku tak beli sini sebab murah. Tapi apsal ada yang murah? Made In Kampung Penin Lalat ke???”

Hati mula meronta-ronta. Otak mula berfikir ligat. “Apakah ini diskriminasi pencinta coklat?” Akhirnya hilang kedua-dua batang Kinder Bueno ni masuk perut. Moral of the story; jangan fikir sangat pasal makan sebab nanti perut makin lapar! :p

P/s: Ok i know. this is another entry yang membosankan..adehhh
(Visited 69 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  (Gambar) 17 Menu Mcdonald's Yang Unik Serata Dunia

Comments

  1. sharinginfoz says:

    ikut suka hati diaorang aja nak letak berapa harga kan?

    1. FITRIHADI says:

      a’ah tu ar pasal..ada tempat ada tempat mahal..

    1. FITRIHADI says:

      memang mahal..tapi sedap..berbaloi ar hehe

  2. zac zirwan says:

    nak jimat kalo beli secara pukal la..kui3

    1. FITRIHADI says:

      hoho memang kalau beli banyak2 lagi murah…tapi makan skit2 dah ar… kang rongak gigi…

  3. Afizz says:

    memang patut pon kinder bueno ni kena ada harga siling… Dah la saya ni hantu coklat.. :l

    1. FITRIHADI says:

      betul tu… nak kena bentang dalam dewan rakyat ni… adehh

  4. Kuwe says:

    eh. hari tu dekat mydin mitc 8 ringgit dapat 2? tolol. takke lagi mahal. tolol tolol.

    1. FITRIHADI says:

      perghhh mydin mencekik dalam penjimatan ar tu hahaha kengkadang kedai biasa ada jual RM3 lebih je

  5. fitri says:

    bukan kinder bueno je..benda lain pun harga x tetap…diorg nak untung lebih kot..pas2 cekik duit kita..

    1. FITRIHADI says:

      erm tu ar pasal…kita kena ar pandai pilih tempat yang murah baru menang membeli..

  6. henshin says:

    beli borong jer … :P haha

    1. FITRIHADI says:

      apa? nak belanja aku? boleh2.. meh la melaka belanja hehehe

  7. akubiomed says:

    Err ada baca mengenai lemak trans di syafrizal.net. Lemak trans digunakan didalam industri pemakanan untuk menjadi makanan itu lebih lama. Komen ini tidak ada kaitan kenaikan harga Beuno ;-)

    1. FITRIHADI says:

      erk ye ke?? adeh tapi eden makan sekali sekala je..bukan selalu…

  8. cutebabygirl says:

    semua org ckp mcm sedap sgt.
    nanti kena cuba la.
    tp kna tggu harga turun dulu la.
    hahaha :P

    1. FITRIHADI says:

      eh memang sedap ar…sehingga menjilat plastik pembungkus tu hehehe serius cakap ni.. memang berbaloi kalau beli..

  9. zik says:

    aku malas nak beli kalau mahal sangat.. beli nini cokolat celup jela… hehe..

    1. FITRIHADI says:

      haha takpe bro..coklat ni boleh buat kita happy… mana2 coklat pun boleh

  10. arek says:

    camni je, 4 inggit lebih..aku ingat 50posen je..sibaik tak penah beli…

    1. FITRIHADI says:

      haha kinder bueno ni sedap.. sebab tu mahal..macam fererororororosher ar..

  11. amirsyah says:

    bro, stakat ni aku tak brani lagi nak makan benda ni.. sebab aku tengok xde logo halal.. riso gek kalo tak halal.. tp dulu pnh tmakan skali.. mmg best.. skrg duk cari coklat yang rasa cam kendo, tapi ad cop halal.. agak2nye ad x? hehe


LIKE KAMI DI FACEBOOK