Nov 052010
 

Salam,

Hari jumaat ni elok bagi tazkirah sikit. Walaupun eden bukan seorang ustaz mahupun tok kadi, tapi eden tetap berusaha untuk bagi tazkirah dengan cara den.. tajuk tazkirah kita hari ni adalah ‘Kenapa Basuh Motor lagi Baik Dari Berkhalwat’. Jom kita baca kanduangan tazkirah tersebut…

1. Cuci motor boleh dilakukan depan kawan-kawan tanpa merasa malu dan bersalah.

tengok basuh moto seks


2. Masa sedang asyik menggosok dada motor tak perlu tengok-tengok kiri kanan.

gosok dada motosikal raba


3. Motor tak merengek-rengek masa ia mula basah dan licin oleh sabun.

merengek jeritan puas


4. Boleh tangguh beberapa minit, pergi sambut telefon, makan nasi, pergi tandas, hisap rokok tanpa sesiapa yang tak puas hati.

makan motor basuh seks maksiat


5. Tak perlu pujuk-pujuk dan berjanji untuk bertanggung jawab sekiranya hendak mula mencuci motor.

pujuk rayu cumbu maksiat


6. Lepas cuci boleh naik dan henjut-henjut serta tunggang-tunggang dalam sebarang posisi tanpa emak atau JPJ tegur sekiranya belum dihidupkan enjin.

rempit lompat aksi maksiat seks


7. Tak perlu bersusah payah mencari tempat tersembunyi, depan rumah atau di stesyen minyak pun boleh.

sunyi maksiat tempat best buat seks


8. Nak pancut air sepuas-puasnya dalam atau luar enjin tiada yang larang.

pancut luar dalam puas henjut


9. Nak buat setiap hari lagi digalakkan, malah dipuji oleh kawan-kawan. Majikan tidak akan memecat anda.

boss basuh motor cara betul


10. Jika kebetulan tok kadi dan ketua kampung melintas, anda boleh menegur dengan senang hati dan mempelawa mereka mencuci motor.

imam banteras maksiat seks kantoi remaja


Jadi kesimpulannya, rajin-rajinlah basuh motor kerana ia menyihatkan badan serta halal disisi agama. Makwe pun mesti lagi sayang kat korang. Setuju? hehehe

awek puji basuh moto maksiat
Fit: A’ah ye la tu..
(Visited 227 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  (Lawak) Panda Dalam Video Don't Say No To BRIM?

Comments

  1. akubiomed says:

    Kenapa lelaki umpamakan motor sebagai wanita?

    1. FITRIHADI says:

      sebab motor adalah benda yang paling disayangi dan dijaga…lagipun senang nak jaga… kalau jaga pompuan susah skit ar hehhe

  2. Dauspozi says:

    Like!

  3. Haha..perasan je Fit ni.

    1. FITRIHADI says:

      hehe saja suka-suka

  4. Power Impian says:

    haha..sempoi la bro..mana dpt idea neh? keke

    1. FITRIHADI says:

      dapat email..then olah balik guna gambar.. hehe

  5. izulman says:

    hahaha terbaik.. dh la motor mahal2. mengidam pulak satu lol

    1. FITRIHADI says:

      motor atas tu kalau dapat satu pun jadi ar..haha

      1. izulman says:

        Kt sydney ni, ade budak yg dh beli second hand. dpt dlm RM10, 000. smart.

  6. hazwan says:

    cite pasal moto..dah lame x basuh LC aku..
    xde mase nk anta kedai..umah tingkat 9..bawah xde paip air lak huhu

    1. FITRIHADI says:

      woo ye ke?? susah gak camtu..

  7. Fariq says:

    rasanye mcm penah bce psl bnde ni..
    papepon.. nice..
    mmg klaka bnde ni.. hehehe

    1. FITRIHADI says:

      haha entry lama..cuma diolah balik guna gambar..thanks sebab sudi singgah :)

  8. ARC says:

    dan anda dapat entry ni dari mana eh? mcm dah baca beberapa tahun lepas hehe

    1. FITRIHADI says:

      ada dapat email dari my friend..takpe ar…memang kitaran blog ni semuanya akan berulang.. akan ada artikel yang sama cuma masa dan cara olah je berbeza..kan?

  9. razfira says:

    macam penah bace la….

    1. FITRIHADI says:

      a’ah ni artikel lama..but i tambah gambar supaya lagi menarik..thanks sebab membaca :)

  10. Yiedpozi says:

    sempoi la….

  11. PutraRocker says:

    mantap syal…kekekekekekekeke

    1. FITRIHADI says:

      hahaha thanks bro!

  12. sara says:

    wahahhaha. sengal !

    1. FITRIHADI says:

      haha ko kena ikut gak.. jgn buat benda bukan2 :p

  13. Amir Izzat says:

    ha.,betul2..nasib baik amir ada motor..klo da aweks..basuh ari2..ops! salah..hahaha

    betul tue..baik basuh motor..dri duk wat mende xdak pekdah..motor bersih..tuanya dipandang tinggi.. ye kan? hehe

    1. FITRIHADI says:

      erkkk hahha.. motor kena jaga macam jaga bini..baru tahan lama..rupa pun cantik selalu..

  14. zik says:

    pergh… awek aku tuh yang last.. hehe..

    1. FITRIHADI says:

      eh mana bleh hehehe

  15. […] This post was mentioned on Twitter by ReD Linda and Fitri Hadi, Fitri Hadi. Fitri Hadi said: memang ar entry ni dari artikel zmn dinosour dulu…then tak pyh ar tnya ini entry zmn bila…emo ar gini huh! http://bit.ly/aJ3wiS […]

  16. arek says:

    sayangnye moto takleh buat anak..kalo bolehkan beshh, ade banyak moto

    1. FITRIHADI says:

      haha gi buat anak dia kat kilang ar.. kalau boleh, jangankan moto, keta pun nak tambah anak bagi banyak skit..

  17. Ali ridha says:

    moto hang ke Fit? besar tu.klu
    jatuh sakit badan hoi.

  18. Ali ridha says:

    ‘tubuh’ boleh tahan.mesti hang x sabar nk mengosoknye.hehehe…..

    1. FITRIHADI says:

      hahah tak puas kalau gosok saja…nak lenjan ar sampai puas baru best…

  19. […] sehari pun susah. Adeh.. Entry Menarik Beberapa entry menarik sepanjang bulan November: 1. [18SX] Kenapa Basuh Motor Lagi Bagus Dari berkhalwat 2. Kisah Sedih Di Sebalik Lagu ‘Tears In Heaven’ Dendangan Eric Clapton 3. Korang Rugi Kalau […]


LIKE KAMI DI FACEBOOK