Oct 292010
 

Salam,

Just nak share dengan korang yang semalam telah terbentuk puting beliung, di Perlis. Puting beliung kecil ke besar saya pun tak pasti. tapi Saya sebagai rakyat Perlis bersyukur kerana kampung halaman saya di kawasan Beseri selamat saja seadanya. Erm tapikan Mata Ayer dan Beseri tu dah kira dekat ar jugak..15 minit perjalanan dah sampai… ui risau gak kot kena rumah saya kat kampung. Nasib baik mak ada kat Perak..



Sekarang tak kira di mana-mana pun dah boleh berlaku apa saja. Dulu puting beliung ni kat luar negara je.. now kat Malaysia pun macam nak mula jadi dah. Bawah ni ada dua video..satu semasa kejadian dan satu lagi selepas kejadian yang agak menakutkan gak.. van securiforce pun terbang dan terbalik!





P/s: Bukti kebesaran tuhan pencipta alam ni.. Kita hanya menumpang..
(Visited 20 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  (Penjelasan) Pelajar Bukan Islam BUKAN Makan Di Tandas

Comments

  1. kelhome says:

    apasal post ni di Nang di bahagian BUSINESS di Innit? Bukan kategori bisnes pun ni bro..

    1. FITRIHADI says:

      ini rahsia k.. actually tu lah strategi dalam blogging untuk melambatkan post kita lambat di mamah post blogger lain dalam innit.. faham? actually under kategori tu kan tak ramai yg post.. so lambatlah post kita nak hilang.. ok?

      P/s: erkk tak jadi rahsia dah hehehe

  2. PutraRocker says:

    sesaat melangkah kematian..wooot3 o_O

    1. FITRIHADI says:

      erkk mintak simpang lah dari bencana ni semua…

  3. akira says:

    uish..tak pat tgk vid…tp tkt gak..huhuh

    1. FITRIHADI says:

      takleh tengok ke?? erm search ar kat youtube atau fb..ada je

      memang menakutkan..jarang benda ni berlaku kat malaysia

  4. Piston Pecah says:

    memang menyeramkan….

    1. FITRIHADI says:

      a’ah itulah kebesaran Allah..

  5. […] This post was mentioned on Twitter by piston pecah, Fitri Hadi. Fitri Hadi said: DAH TENGOK? – [Video] Puting Beliung di Mata Ayer, Perlis Semalam (28.10.10) http://bit.ly/awdQWi […]

  6. Anna Boleyn says:

    huhu takot nya…

    1. FITRIHADI says:

      ermm mintak-mintak dijauhkan lah dari bencana gini kat malaysia

  7. zik says:

    seram aku tengok…. video nie dekat fb..huhu

    1. FITRIHADI says:

      a’ah kalau aku dah lari jauh2 dah..bahaya tu..

  8. hazwan says:

    seram pulak aku tgk…
    nauzubillah…

    1. FITRIHADI says:

      nauzubulillah…mintak simpanglah dari berlaku kat kita

  9. akubiomed says:

    Hebat sungguh kekuasaan Allah. Bila-bila masa Dia akan mengambil nikmatNya

    1. FITRIHADI says:

      betul tu..kita hanya menumpang, kan? bersyukurlah atas segala nikmat pemberiannya

  10. wawa says:

    kawan aku ada amek gmbr jugak. so scary.. dia kat ipg mana ntah.. then, dr ipg tu, die bole amek gmbr dr sana. kejadian berlaku dalam pukul5.06 ptg.. die update gmbr pukul 6.15pm… mintak2 la xberlaku di kawasan sni..

    1. FITRIHADI says:

      erkkk tak sangka kat malaysia boleh jadi puting beliung ni.. menakutkan gak..tanda-tanda akhir zaman kan..

  11. phreak-id says:

    uish.. giler.. ada keluar berita ke menda ni? aku dah lama tak baca paper/tengok berita..

    >>My Latest Entry<<
    Terjah Blog Gomol?
    Tragedi Hospital
    Ayat-Ayat Terbaru Blog Namewee

    1. FITRIHADI says:

      ada keluar berita..cek ar online news..

  12. sara says:

    nak pergi ruma ko. sebab perlis cantek !

    1. FITRIHADI says:

      jom ar..perlis memang cantek.. ada padang golf yang luas, ada gua yang kelam.. ada padang yang besar.. ada chuping telinga yang paling panas di malaysia.. haha

      kalau datang calling2 ar :p

  13. teratai says:

    itu peringatan dari Allah!

    1. FITRIHADI says:

      a’ah sedarlah kita ni hanya menumpang

  14. Subhanallah…semoga Allah jauhi kita semua dari malapetaka bencana…

    1. FITRIHADI says:

      amin… mintak simpang lah..harap-harap takkan berlaku lagi puting beliung di malaysia ni

  15. […] ni slow-slow mengecil dan ‘naik’ ke awan balik. Alhamdulillah. Dulu pernah berlaku kejadian puting beliung di Perlis. Harap-harap negara kita takkan jadi negara yang ada banyak puting beliung. P/s: Terasa kecilnya […]


LIKE KAMI DI FACEBOOK