Oct 052010
 

Salam,

Bulan september dah berlalu..now bulan 10 lak..kita buka buku baru..tapi buku lama kena tengok gak.. bukan buku lima k..buku lima tu simpan buat tumbuk teddy bear je bila marah.. Buley? Kalau buley kasi angguk u punya kapala.. hehe

Untuk Bulan September kita refer graf pengunjung blog Fitrihadi.com yang dikeluarkan secara rasminya oleh sitemeter.com ni.



Awal bulan september tau-taulah kan orang sibuk nak sambut raya.. anak dara biasalah dengan chillax-chillax di shopping complex sama ada dengan bf atau bff..kalau anak teruna puasa ke tak puasa ke sama je.. dota ke fifa ke pes ke tetap jalannnn…kan kan..hahaha sebab tu lah graf awal September rendah sikit.



Bila dah tengah September tu baru blogger mula update blog…update pun pasal raya..siap tayang baju raya masing-masing..melaram sakan katakan.. baju baru.. seluar baru.. tudung baru.. muka baru.. body pun baru(sebab makan banyak) hehehe barulah ada aktiviti Blog Walking.. slow slow naik graf tu..

Dan bila saya dah bosan, rajin terlebih, tak tau nak buat apa mulalah gatal tangan nak join contest ni contest tu.. haha dulu penah saya rasa tak pyh ar masuk dah contest-contest ni. Bukan sebab takut kalah…tapi takut menang… ye ar..kang korang takde peluang kan nak menang..

tapi nak buat camna.. saya blogger yang masih belajar.. rasa teruja dengan blog tu masih membara lagi.. feeling tulis post tu still rasa macam tengah tulis post pertama untuk blog. tup tup saya menang dua contest yang saya sertai. Sebab tulah graf hujung bulan september tu naik mencacak..thanks kepada saudari Liyanaa.com dan juga Cisdel.com yang buat contest yang gempak gilerr tu.. Hah korang kalau nak trafik naik atau nak hadiah lepas ni gi suruh penganjur contest tu buat contest lagi hahaha merayu ar sikit..

lain-lain faktor yang menyumbang kepada trafik bulan September adalah artikel pasal Hakikat Lelaki gatal Dengan Facebook agak menyengat gak.. mana taknya.. artikel ni (masih) dapat monthly dan yearly top rank untuk blogged.my..korang bleh gi cek..lepas ni kalau dah takde tu sorry lah ye..hehehe



Dan tak lupa gak artikel pasal Say NO To Click Fraud tu.. yang mana dapat Featured Post kat Nuffnang Innit dan mendapat retweet yang banyak gak dari readers Fitrihadi.com..

Oh lupa nak bagitau.. saya jadi penaja bersama Contest My Raya Moment yang saudara Eyriqazz anjurkan. Korang kenal kan Eyriqazz tu siapa… korang tau tak hadiah terkumpul mencecah RM1000? Korang tau tak ada banyak pemenang akan dipilih..hah jadi apa lagi? JOIN lah mana tau tuah korang ada di keyboard korang tu ke. hehe peace!

So itu je bedah siasat Fitrihadi.com untuk bulan September. Bulan ni Oktober. Ermm… ada beberapa..hari..lagi.. Saya lahir bulan ni. wopp rahsia shhhhh…

wassalam…
(Visited 5 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  Tolong Baca Itu Dulu Sebelum Baca Ini...

Comments

  1. Liyana Lunia says:

    saya saudari lah :(

    1. FITRIHADI says:

      eh sorry sorry terleka skit tadi…dah tukar pun..jangan marah ye saudari puan putri mem besau kayangan Liyana Lunia hehehe

  2. aisumichan says:

    ishh.. cian teddy.. bengang je nk tumbuk beliau.. nway tahniah pengunjuung blog naik ;) keep up good work! :P

    1. FITRIHADI says:

      hehe asyik peluk teddy je..bosan ar.. thanks :)

  3. izulman says:

    good marketing strategy well done! ;)

  4. ReD says:

    yaaa..nantikan bday wish dr sis smpena hari lahir mu…baik bg tahu cepat! bila date of birth nya?haha:P

    Pengaruh Wrestling Terhadap Kanak-Kanak Bawah Umur Versi 1.5SG

    1. FITRIHADI says:

      rahsia ar.. nanti on that day i’ll announce before the sun appear! tunggu~ hehehe

  5. kyuubi says:

    wag caya la lu fit. lu memang sifu gua.. hihi

    1. FITRIHADI says:

      eh sifu pe lak??saya blogger biasa je lah hehe

  6. kelhome says:

    pawa..pawa..dah jadi penaja hadiah ni. pergh

    1. FITRIHADI says:

      hehe boleh la.. :)

  7. yess…. lepas abis orang cuti raya aritu…. baru la nampak skit pergerakan visitor blog kan…

    1. FITRIHADI says:

      a’ah time raya maybe nak lepaskan rindu dengan sedara jauh dan dekat..tu pasal blog pun cuti jap…

  8. kisahsensasi says:

    Hmmm…. idea untuk jadi sponsor untuk sesuatu contest pun menarik gak tue…. ;-p

    1. FITRIHADI says:

      yupp kalau ada yang mintak jadi sponsor tu join ar kalau percaya dengan dia..

  9. hehe hepY oktoBer hehe.. ooppss kantOi suda.. hehe.. (besday bulan ni ye) huhuhu

    1. FITRIHADI says:

      hehehe besday saya weekend ni lah..opsss

  10. fina fento says:

    hari jadi bulan ni..ehemmm…bilakah?

    1. FITRIHADI says:

      weekend ni lerr :p

  11. Wan says:

    tunggu besday hang mesti kena prank

    1. FITRIHADI says:

      ish tamau ar cekk..tak suka ar kena prank..sebab tu kena rahsia hari lahir hahaha

  12. phreak-id says:

    fitrihadi nyer contest lak biler? :p

    1. Affan says:

      haha. betul. modal dari hadiah menang dah ada.

    2. FITRIHADI says:

      baru je buat sbelum raya lepas.. net contest nanti ar…lambat lagi kot..sekarang busy dengan study skit heheh

  13. Affan says:

    tahniah bro.
    mantap ni, saya kena bljr dr bro.

    1. FITRIHADI says:

      belajar lah apa yang ada…saya membantu sekadar yang mampu je.

  14. x-po says:

    nnt bro buat lah contest artikel terbaik plak ye..aku akn join..hihi

    1. FITRIHADI says:

      boleh je..cuma idea tu belum ada lagi..nnti lah tunggu aku free..sekarang musim akhir sem..byk assignment, presentation, project kena siapkan..woo blog pun kengkadang tak berupdate…

  15. zezebel says:

    Tahniah.
    Bukan senang nak dapat visitor macam ni kan? banyak keja yang perlu dilakukan.

    1. FITRIHADI says:

      a’ah tapi tak delah banyak keja kena buat..just buat entry yang mantap pengunjung akan datang bertingkat-tingkat bila diorang sebarkan…

  16. hanif says:

    Wah..mantap gak bro..tahniah..bulan 9 memang slow ckit, sbab ramai orang beraya kan,lagi pun kat kampung line x ok..

    1. FITRIHADI says:

      thanks..a’ah memang slow skit..tapi sekarang nak hangat pun hehe

    1. FITRIHADI says:

      thanks ..bro pun moga success selalu

  17. syidashukor says:

    nak simpan telur dengan kari sempena birhtday you lah fit :P

    1. FITRIHADI says:

      eh nak buat pe??jgn nak prank sudey.. majuk kang hahaha :p

  18. zik says:

    bila agaknya tarikh lahir tuh… huhu

    1. FITRIHADI says:

      weekend ni hehehe :p

  19. Samdaddycool says:

    wah.. byk sungguh pencapaian bulan September. mantap! tahniah.

    1. FITRIHADI says:

      thanks..pencapaian biasa je ni..ermm nak dapat 100 visitors sehari pun susah..adoii


LIKE KAMI DI FACEBOOK