Oct 132010
 

Ini bukan iklan Maxis ye.

haha sorry lah Maxis. Aku terpaksa berpaling tadah kerana poket makin hari makin koyak rabak.So petang semalam lepas habis kelas, aku merempit dengan penuh sejatinya ke Mahkota Parade (MP), Melaka sebab kat dalam MP tu lah adanya Maxis Centre. Eh ingatkan Maxis Centre ni kat luar MP atau kedai dia tu seketul je kat deret bangunan tu. Alih-alih diorang kata dalam MP. Wah canggih Maxis ni. Boleh shoping sambil bayar bil lagi haha



Actually apa yang terjadi bila korang nak terminate Maxis Broadband korang?

First, dia akan mintak MyKad untuk cek korang punya baki bil yang belum di bayar. Since aku punya bil dah 2 bulan enggak bayar, kena lah cas RM136. Ye lah dah sebulan kena bayar RM68. Penalti korang jangan tanya! Kang kena cas penalti baru tau hahaha aku bajet kena sekali penalti RM100. Tup-tup dia mintak bayar bil yang tertunggak je.

Alhamdulillah lah…bakinya tu boleh ar nak buat modal ganti kasut yang dah ada mulut kat depan ni. hahaha

Second, dia akan mintak pulangkan korang punya Modem yang seketul tu. modem + sim card tu je.. kotak tu tak payah pun takpe hahah jangan lupa bawak lak menatang tu. Kang kena datang sekali lagi lak semata-mata nak pulangkan menatang tu.

Pastu, hah tunggu pe lagi? Bayau la bil yang tertunggak tu. Itu je. Dah dapat resit tu sila berambus dengan lega hatinya dan raikan hari kebebasan korang di mana-mana restauran fastfood yang berdekatan. hahaha tadi sempat lagi pekena Mcd lepas terminate broadband tu… pergh lega hati den.. tak dapek nak di kato lah..

Erm ni nak kongsi skit…actually berger mcd yang baru tu yang ada tambah black pepper tu aku sarankan baik korang order yang biasa je..pastu korang letak sendiri black peper free yang dalam peket kecik tu. Sama je rasanya. Harga je lain. OK? Mungkin ni strategi Mcd yang tak menjadi kot. adoiii patutnya McD kena buat add-on cheese ke, add-on daging berger ke, add-on telur ke haha baru kitorang kenyang dan gumbira. Ini kalau tak Big Mac, mesti Big And Tasty. Kalau tak Big And Tasty, mesti Big Mac. tu je la modalnya nak kenyang…

Eh tiba-tiba masuk topik Mcd lak.. sorry Maxis. Apa pun I tetap sayang maxis sebab no phone I still Maxis. Dan yang bestnya, I guna service hotlink365. Sesuai untuk yang takde kapel. Korang tak topap setahun pun still hidup number korang tu. Lepas tu ada Activ10. Tapi aku jarang guna ar menatang ni sebab siapa lah nak mesej atau call aku..hurmmm…adeh tiba-tiba sedih lak.. Amoi Maxis!! mana korang hah?? I sunyilah! you all amoi Maxis yang seksi dan cantik tu better calling-caling me ar! haha chill je. tak sedih pun :p

Yang enggak punya apa-apa,
– fitrihadi –
(Visited 344 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  (Gambar | Video | Spesifikasi) Samsung Galaxy S4

Comments

  1. mye says:

    nape terminated eyh?
    pastu en, yg sy musykil, modem tu en mase kite nk beli kite byr nape kite kena pulangkan eyh?

    1. FITRIHADI says:

      modem tu kalau dah lepas setahun baru jadi milik kita..kalau tak, kita still berhutang dengan diorang..sebab tu kena pulangkan..saya beli Maxis BB tu 2 bulan lepas..

      masa register tu kita bayar yuran pendaftaran je..tak termasuk modem..sebab tu dia tulis free modem..tu pun kena langgan setahun baru jadi free..kalau tak kena pulangkan..

      dulu-dulu lagi berat..diorang jual asing modem dengan pakej BB tu..now dah flexible dan murah skit

  2. afiq aiman says:

    haha..aku igt nak terminate jugak celcom b.bnd ni…kt umah xde spa guna pun..tp kalau aku terminate bila aku balik umah nak guna apa..nk hrp p cc oh jauh sekali huhu

    1. FITRIHADI says:

      kalau still nak guna baik tak pyh teminate..better guna je..kang susah takde internet..nyawa tu hehe

  3. aziera says:

    hehehe…welcome to my club…ziera pon br je terminate maxis berukband…seyes sngt mahal…
    ~_~

    1. FITRIHADI says:

      yeay!! nak join! hahaha memang agak berat ar nak bayar untuk student macam kita.. adoii now guna streamyx je..baru je pasang kat umah sewa ni

  4. arek says:

    pesal ape tak mau pakai maxis lg, kasik buat entri lain lak..abis tu ape yg terbaik untuk kita guna..baru terpikir nak angkat berukben untuk orang umah, tp tatau nak pakai line ape??

    1. FITRIHADI says:

      actually umah sewa ni dah ada streamyx…sebab tu terminate maxis BB ni..tak larat ar nak bayar seblum RM68..woo rabak poket

      kalau untuk guna kat rumah je baik ambik streamyx..dia stabil dan unlimited..

      kalau nak pilih yang boleh bawak ke mana saja tu, kena survey dulu kawasan tu 3G untuk mana2 line dia kuat ke tak..kalau kuat tu ok ar..

      contohnya dulu saya beli Maxis BB ni masa stay kat serdang..situ line 3g celcom slow..tapi line 3G maxis memang kuat…so better pilih maxis ar.. survey dulu dengan orang yang dah guna BB kat kawasan tu.. ok?

  5. penyubiru says:

    ko terminate sebab pasai duit ke atau pasai servis kurang memberangsangkan..

    1. FITRIHADI says:

      sebab tak larat nak bayar.. lagipun kat umah sewa ni dah ada streamyx..kongsi bayar ramai-ramai baru RM5 6 je sorang hehe

      actually service maxis ok cuma kena tengok tempat ar..kalau kawasan tu ada 3G maka lajulah ia..kalau tak memang hampeh..nak buka google pun slow kalau takde line 3G kat kawasan tu…

  6. […] This post was mentioned on Twitter by Sumijelly™, Fitri Hadi. Fitri Hadi said: Selamat Tinggal Maxis Broadband! http://ozbloggers.com/read/5284 […]

  7. zik says:

    owh aku masih on ..tapi guna celcom bb… huhu….

    1. FITRIHADI says:

      oh takpe..sama je mana2 service pun..cuma kena tengok signal kat tempat tu je..

  8. Mohd Hafiz says:

    hmm…. berukband mcm tu…..
    nasib2…..

    1. FITRIHADI says:

      hoho depends ar..aku no komen

  9. wanie-san says:

    owh..terminate maxis…tapi member ada guna celcom pastu tukar maxis sbb dia ckp maxis elok lagi dari brukbnd cel.haha
    btw, line maxis mmg best tuk org xkapel..hehe

    1. FITRIHADI says:

      actually service broadband sama je.. yang lainnya just signal yang sampai kat umah kita tu. kengkadang ada tempat tak dapat 3G maxis tp celcom dapat.. or vice versa..

      kalau nak yg mantap guna streamyx ar.. dia stabil dan unlimited..

      haha betul tu..maxis sesuai untuk yang xkapel..maxislah makweku sekarang..

  10. aziera says:

    hehehe…gile mahal kot, pastu siap ada sistem qoute…pehh… gile sesak… kalau nak dwload vdeo mmg payah la…sbb kalau dh ckup quote, kene byr lain…ish~

    yeay…ada ahli kelab baru heheh

    1. FITRIHADI says:

      BB memang tak sesuai buat download cerita..better guna streamyx kalau nk download cita sebab dia unlimited bandnwidth..baru best

  11. yusra says:

    saye gne clcm brkbnd..lg mahai 78 sbulan..harap2 pas stahun dpt la tkaq plan studen lak

    1. FITRIHADI says:

      perghh kalau banyak tu kena bayar, tak sanggup den! heh

  12. Yatre says:

    abes da x guna maxis brodband awak guna apa??? hahaha kita pown guna maxis dan takde kapel. add la kita dalam activ10 awak…hahah :P

    1. FITRIHADI says:

      kat umah sewa ni ada streamyx..so takde Maxis BB pun takpe..lagipun kat kampung pun ada streamyx..hehe

      nak add activ10? bak ar num nak ‘Add as Friends’ hehehe kasi kat email :p

  13. zuriey says:

    study kat utem ke..saya ni orang melaka..hehe..MP tue port lepak muda2 dulu

    1. FITRIHADI says:

      a’ah alaa penat orang letak banner kat sidebar tu..

      oh now kat melaka dah ada byk shoping complex..pilih je nak yg ada wyg ke ada boling ke semua ada

  14. akubiomed says:

    Mengenai burger Mc Donalds makin tak puas makan tak tahu saiz dah semakin kecik atau aku kuat makan hehe..:-)

    1. FITRIHADI says:

      a’ah dia punya mcflurry pun dah mengecik.. tak puas ar adoiii

  15. fina fento says:

    mau jugak masuk list active10! :P

    1. FITRIHADI says:

      boleh je hehehe pakwe tak marah ke?

      1. fina fento says:

        pakwe..sapekah? lalala :P


LIKE KAMI DI FACEBOOK