Oct 132010
 

Salam,

Hari ni saya dapat surat layang dari phreak-id. Hehe takde ar. Actually dia ada soalan pasal bagaimana nak letak scroll box untuk share coding banner tu. Ini kena main coding gak sebenarnya. tapi tak susah pun.



korang nak tau kan code untuk scroll box? copy je code bawah ni. nanti boleh korang guna untuk letak coding banner blog korang ke coding apa2 ke untuk di’share’ dengan kengkawan korang. height dan width tu pandai-pandai la korang adjust sendiri. Apa yg korang tengok iaitu scroll box bawah ni pun gunakan coding dalam scroll box tu. heh

<div style=”height:120px;width:250px;font:16px/26px Georgia, Garamond, Serif;overflow:scroll;”>Ayat korang sendiri!</div>



Dan lagi satu, kalau rasa coding tu spoil atau dia tak tunjukkan coding sebaliknya dia terus tunjukkan gambar, korang boleh guna encode/decode tool dari WEB CENTRICLE ni.. cepat, tepat dan betul! Just copy dan paste code korang then tekan button encode. lepas korang dapat coding yang dah di’encode’ tu baru korang boleh letak dalam scroll box dan takde lagi masalah tentang browser yang cuba debug code tu..

Kalau dah tau benda ni, abaikan. Saya tau korang semua lagi expert dari saya. Saya just nak share ilmu je. lagipun kalau lupa, boleh refer balik kat blog sendiri. ok. gudnite!
(Visited 6 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  Tutorial Auto Re-directing Blog Ke Blog Lain Tanpa Klik Apa-Apa.

Comments

  1. aziera says:

    kalau nak buat like2 pastu link ke fb cam ne pulak ea? tak gheti la…~_~

      1. FITRIHADI says:

        thanks bro sebab share :)

  2. phreak-id says:

    fitrihadi memang terbaekkkk!!!

    thank you thank you..

    >>My Latest Entry<<
    Miming Lawak : Lagu “I Want To Be A Billionaire”

    1. FITRIHADI says:

      heh no hal bro..mana yang saya tahu saya share lah

  3. Affan says:

    Thanks bro, menarik tutor ni. Aku pun tak ingat code die, agak membantu ni

    1. FITRIHADI says:

      bagus ar kalau membantu..berbaloi saya buat tutor ni heh :)

  4. sharinginfoz says:

    thanks for sharing bro

    1. FITRIHADI says:

      you’re welcome :)

  5. zik says:

    nice2.. ini yang aku cari selama ini…

    1. FITRIHADI says:

      heh kalau berguna, ambik ar

  6. momoknyet says:

    Nak elakkan gambar keluar dalam scroll box tu gunakan textarea..haaa baru gambar tak keluar..saya pun baru2 belajar..hehe..jemput le ke blog saya yg tak seberapa..


LIKE KAMI DI FACEBOOK