Sep 102010
 

Salam,

Masih lagi dalam mood raya. Tapi saya tak berapa nak layan ar lagu raya. Maybe sebab tiap-tiap tahun asyik lagu yang sama je.

Kali ni saya nak share satu lagu yang kebelakangan ni saya selalu dengar. Pernah dengar penyanyi Owl City? Yup saya makin suka dengan muzik diorang sebab sounds modern and catchy. Bila dengar je rasa macam terbuai-buai dan melayang je serta menenangkan hati ni.



Salah satu lagu yang saya nak kongsi bertajuk Vanilla Twilight. Kita hayati dulu liriknya…


The stars lean down to kiss you,
And I lie awake I miss you,
Pour me a heavy dose of atmosphere.
Cause I’ll doze off safe and soundly,
But I’ll miss your arms around me
I’ll send a postcard to you dear,
Cause I wish you were here.

I watch the night turn light blue,
But it’s not the same without you,
Because it takes two to whisper quietly,
The silence isn’t so bad,
Till I look at my hands and feel sad,
Cause the spaces between my fingers
Are right where yours fit perfectly.

I’ll find opposing new ways,
Though I haven’t slept in two days,
Cause cold nostalgia chills me to the bone.
But drenched in Vanilla twilight,
I’ll sit on the front porch all night,
Waist deep in thought because when I think of you.
I don’t feel so alone.
I don’t feel so alone.
I don’t feel so alone.

As many times as I blink I’ll think of you… tonight.
I’ll think of you tonight.

When violet eyes get brighter,
And heavy wings grow lighter,
I’ll taste the sky and feel alive again.
And I’ll forget the world that I knew,
But I swear I won’t forget you,
Oh if my voice could reach back through the past,
I’d whisper in your ear,
Oh darling I wish you were here.




P/s: Gendang gendut tali kecapi, kenyang perut suka hati :D
(Visited 2 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  (Lyric | Video Muzik) Just Can’t Get Enough – The Black Eyed Peas

Comments

  1. kyuubi says:

    Aku dah jrg dgr radio atau lagu.. so tak tau sgt pasal lagu2 ni.. penyanyi ni pun aku tak kenal lagi.. huhu

    1. FITRIHADI says:

      haha aku pun sama.. jarang dengar radio..radia kat hp susah dapat signal ar..adoiii

      1. kyuubi says:

        hp aku nolia 1650 je. ada fungsi radio tp cam mls lak nak guna..Mungkin hp ko ni model mhl kot tu pasal x dpt signal radio.. haha

        1. FITRIHADI says:

          hahaha nokia e63 bro..cikai je hp..

          1. pilotHans says:

            okay laa tue ade radio…my hp xtatau ade ke tak..yg aku tau SE aku nie cepat abis bateri..sob2..

  2. ken says:

    really nice song =)

  3. awaniz says:

    lagu kumpulan owl city memang besh… pernah dengar lagu “fireflies” tak..?? feel je dengar…

    Awaniz’s Blog

    1. FITRIHADI says:

      fireflies dah banyak kali dengar..sekarang lagu vanilla twilight lak..video dia baru lagi.. :)

      1. pilotHans says:

        bukan kumpulan ^_^ solo jer org nyer..hahaha…fireflies nak muntah daa dgr..jap ni post 3bulan lepas..no wonder..hahaha

  4. pilotHans says:

    old city ni sorang jer penyanyi dia…nmpk mcm band..haha..ngan kata lain dia guna name samaran laa…mcm pilotHans :p anyway lagu ni before famous lg me daa dengar daa…tp sayang skrang ni xdengar daa lagu2 baru dr owl city..hmmm


LIKE KAMI DI FACEBOOK