Sep 202010
 

*UPDATE – Cara Terbaru Buang Malware Attack Notification Tanpa Buang Blog List Untuk Pengguna Blogspot

Hanya short update..

Artikel ni untuk page yang ada blog list je…tau tak Malware Attack Notification Turut Menyerang Kepada Blog Yang Tak Pasang Innity. sebagai contoh korang pergi page link exchange blog saya ni..akan keluar malware attack notification sebab ada blog dalam blog list tu yang pasang innity..so page link exchange tu akan turut dilabelkan sebagai ada malware attack..jadi jangan hairan kalau page korang pun turut dilabel malware attacked..



tapi korang perasan tak front page blog saya ni takde blog list..jadi takde ar malware attack.so korang pandai-pandai la adjust bagi hilang malware attack kat blog korang tu. sama ada:

1. buang blog list

2. buang link blog yang ada innity ads tu..boleh tengok blog mana yang ada malware kat page malware attack notification tu sendiri..bawah ni ada contohnya:



3. buang karan je..baik aku tido..

hehehe yang last tu gurau je..selamat berblogging..don’t worry be happy!
(Visited 2 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  Sesi Merampingkan Blog + Blog Fitrihadi.com Menjimatkan Bil Eletrik + Innit Rocks!

Comments

  1. […] This post was mentioned on Twitter by atoqa and zulaikha, Fitri Hadi. Fitri Hadi said: Please RT – Malware Attack Turut Menyerang Kepada Blog Yang Tak Pasang Innity. http://bit.ly/dmvQEQ […]

  2. hah betui tu,kita setuju

  3. kyuubi says:

    gua x fhm la bab2 malware, software, tuperware semua ni.. keh3

    1. FITRIHADI says:

      malware tu tugas dia curi data dari komputer pengguna..mungkin nk ambik password ke data bank ke..sebab tu kena hati2.. antivirus kena ada dan update

  4. klcitizen says:

    nak buang membuang ni yang malas sikit

    bahaya ke atack meng attack ni ya?

    1. FITRIHADI says:

      kalau tanak buang tunggu je la sampai innity buang file yg ada malware tu..

      actually malware kat innity tu bahaya untuk innity je..kita ok lagi..cuma takleh access web innity tu je la untuk security reason..

      malware ni fungsi dia nak curi data dari komputer pengguna macam password ke username ke…

  5. awaniz says:

    kadang bila keluar notification malware attack tuh, tak bermakna blog kita ade malware. tapi content dalam blog tuh. Sebagai contoh kes gengblogger dulu, siapa ada letak banner gengblogger ada dianggap simpan malware. so, buang la apa2 yang patut. Kalau rajin, buang semua content balek, dan activate satu2, tengok yang mana memberi masalah…

    1. FITRIHADI says:

      a’ah kan….sebab tu page yg ada link blog yg kena serang malware tu pun dicop juga sebagai malware attack.. actually tak perlu buang semua sekali gus..cuba tengok kat page warning tu, dia ada bagitau link mana yang ada malware..jadi buang ar sampai tak keluar page warning tu…

      thanks for the info :)

  6. fina fento says:

    nak buang gak ah. tunggu sampai pulih.

    1. FITRIHADI says:

      buang ar untuk sementara waktu..bila dah ok baru guna balik :) kecik punya hal je..

  7. zhoprenia says:

    tak paham aa.. dulu time sekolah tak beljar malware ni. explain sket leh?

    1. FITRIHADI says:

      malware ni nama besau untuk segala jenis virus, worm dan macam2 lagi kat tenet..selalunya dia akan access komputer pengguna dan dok diam2 dalam komputer tu..maybe untuk curi data dari komputer pengguna tak pun ada tugas yg lain..tengok ar jenis malware tu..

      faham??

  8. Ain says:

    bru ke kena malware ni. Tgh cari camne nak repair. nsib bca blog ni. Skrang akak tau camne nak repair…tqvm

    1. FITRIHADI says:

      ok..kalau tak ok gak gitau ar..kalau boleh tolong saya tolong ar…

  9. Anak Perak says:

    Nasib baik aku x layak untuk innity

    1. FITRIHADI says:

      innity untuk yang 1000 visitor ke atas kan..memang kita tak layak pun hehe

  10. nur says:

    info yg berguna utk org yg kurang tahu ni.. thanks

  11. ReD says:

    setuju no 3 tu..baik tido! ahaha

    Review Filem Piranha : Bersilat Dalam Wayang

  12. Anip says:

    buang karen je..baik tdo tu yg kite nk..hahha

    1. FITRIHADI says:

      haha gi tido je la..prob ni nampaknya tak habis2 lagi..adoiii

  13. naem says:

    ha ah..kat page exchange link aq pon jadi gak..

    1. FITRIHADI says:

      a’ah tu ar pasal..dah tau cara buang malware terbaru tanpa buang bloglist?

      1. naem says:

        yep…thx ye :)


LIKE KAMI DI FACEBOOK