Sep 212010
 

Salam,

Apa khabar? dah lama tak buat sesi bincang-bincing dengan korang. Kali ni mari kita bincang skit pe’el lelaki gatal bila dah kemaruk sangat nak awek atau teman ntah hapekebenda yang dia nak kat facebook ni. pe’el tu perangai ar dalam bahasa arab hehe jangan marah ar..

Agak-agak ada tak pe’el yang sangkut dengan korang. Kalau ada tu insaf lah. takde gunanya sebab gerenti perempuan tu tak layan punya. Kalau korang ni Shah Rukh Khan tak pe gak. Ini buat diri kena sound ada ar. buat sakit hati je.. Betul tak?

Jadi apa pe’el-pe’el lelaki gatal bila guna facebook ni?

1. Kalau nampak profile perempuan cantik ke freehair ke seksi ke mula ar tekan button ‘Add as Friend’ tapi kenalnya pun tak alahai hahaha no wonder lah profile pompuan jenis ‘hot’ ni ada friends sampai beribu-riban.. hadoiii



2. Kalau ada gambar perempuan yang seksi tu mula la gatal tangan bagi komen ‘Nice pic’, ‘cunnya’, ‘awak single lagi ke?’ dan pelbagai lagi ayat yang kelakar tak hengat. hahaha



3. Kalau bosan, mula ar dia belek album awek-awek cun tu sebagai santapan minda untuk fantasi jadi awek sendiri ke jadi teman hidup ke… adoi tak habis-habis… ala lelaki..lelaki mana tak suka tengok perempuan cantik? kan? haha



4. kalau dah namanya buaya, mesti online chat kat facebook pastu tegur mana-mana pompuan dengan ayat yang panas walaupun hakikatnya pompuan tu cold je dengan dia.. alahai kesian.. last-last pompuan tu buat status “Dasar laut buaya darat pakai slipper crocs! Konon nak chat tapi ayat dah ngalahkan laki bini. Hampeh punya lelaki”.. tak dapek den nak nolongnya…



5. Pompuan ni kan cerewet. Bila dia tak nak layan lelaki gatal atau yang kurang beberapa tangan(Handsome) ni, mula ar si lelaki ni putus asa dan marah bukan main lagi. Kalau tak marah a.k.a putus asa lak, dia buat-buat merajuk lak. adoiiii tolong lah… tak cukup baldi nak tadah muntah ni..



Moralnya, jadilah lelaki jiwang yang ada maruah..bukan lelaki jiwang yang murah.. gunalah facebook dengan machonya! Sekian terima kasih!

Yang guna facebook dengan berhemah,
– fitrihadi –
(Visited 154 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  (18sx) Tips Cegah Mandul Untuk Lelaki

Comments

  1. housemate says:

    aku rasa sama je laki dgn pompuan bab gatal ni..sbb tu ramai yg kena tipu kat social networking site ni.

  2. cutebabygirl says:

    i sokong 400% entri niiiiiiiii!!

    tension la dgn lelaki2 desperate neh.
    huh~ =.=

  3. x-po says:

    hahaha dulu tima tgh hot friedster, aku memang camtu..haha cop, yg add as a friend je..haha skrg ni, aku dh tinggalkan segala jenis mak nenek web sosial. main blog dgn twitter je lg best hehe

  4. zik says:

    miahaha… nice picture… rasanya pompan pun ada fikir macam tuh…

  5. misz myza says:

    ahahahhahaa…. kelakar… encik blog jenis mcm ni x??

  6. […] ar sikit.. lain-lain faktor yang menyumbang kepada trafik bulan September adalah artikel pasal Hakikat Lelaki gatal Dengan Facebook agak menyengat gak.. mana taknya.. artikel ni (masih) dapat monthly dan yearly top rank untuk […]

  7. tam says:

    aduh terasa kegatalan tu terkena batang hidung ini he he…

  8. […] pembaca.. aku takdelah kacak.. sekadar sense of humour je la yang ada.. dan entry lain macam Hakikat Lelaki Gatal Dan Facebook, Nasihat Untuk Lelaki Dan Hakikat Perempuan [Versi Fitrihadi] Part 1 dan selebihnya boleh cek kat […]

  9. lisasuke says:

    suke2… walaupun pompuan tak lawa, tapi kalo dah lelaki tu desperate, tetap nak komen2 gak… tapi yg pernah jadi sampai tahap lelaki sanggup datang tempat keje semata2 nak jumpe kawan fesbuk… oh tak sanggup… tak sanggup… tak nak la cinta cyber nih…

    tapi kadang2 ada gak pompuan tu letak gambo tak ori… dalam gambo jer nampak cun melecun, hakikatnya tak cun pun… so tu dikire buku bertemu ruas laaaa…. hahahah~

    1. FITRIHADI says:

      woo ada ke sampai jadi kes datang pejabat.. teruk sangat tu.. kena hati2 gak dalam facebook tu… takleh open sangat.. huhu

  10. cik bulat says:

    hahaha. nice one dude :) ohsem!

    1. FITRIHADI says:

      heheh thanks sebab sudi baca :)

  11. bobby says:

    awat terasa sipi2 ni… tp aku menggatal dgn myspace jer…huhu

  12. aina92 says:

    so true…..kdang2 tertanya2 asal desperate sgt d0rg tu..
    kalu yg da stat mrajuk tuh,jalan mudah slalunye juz blok FB dorang jer :)

  13. Naziman says:

    hahaha. betul tu.


LIKE KAMI DI FACEBOOK