Sep 262010
 

iPhone 4? Perlukah di canang dan di gebang sekarang ni. Oh tak perlu sebab semua orang dah tahu. iPhone 4 melambangkan kemajuan teknologi gajet termaju di alaf ini. Apa kelebihan iPhone yang membuatkan iNak sangat memilikinya? Tambahan pula, Digi nak kasi free (4 me..boleh?)! Perghhhh masyuk beb!!!!! Ini yang iSuka sangat ni.

Apakah antara kelebihan-kelebihan iPhone yang iSuka ni?

Fungsinya yang baru adalah Facetime. Ianya berfungsi seperti panggilan video. Jadi dengan adanya fungsi Facetime, iDapat lepaskan rindu dengan family iYang tersayang. A’ah, iStudy kat Melaka dan family iAda di Perlis. Jadi iDapat gunakan fungsi Facetime ni untuk berhubung dengan ahli keluarga iDengan lebih dekat dan erat. Fungsi Facetime ni memang sesuai untuk student macam iYang belajar jauh diperantauan.




Wah ada fungsi ‘Retina Display’, iDah tak perlu guna cermin mata walaupun iRabun. Fungsi Retina Display ni ada teknologi screen yang telah dipertingkatkan untuk mempertajamkan piksel-piksel supaya gambar takkan pecah bila iCuba teropong dekat-dekat. Jadi, iNampak jelas je screen tu walaupun dizoom. Canggihkan? perghhh…



Hah ni nak cerita sikit. iAdalah seorang pelajar. Jadi kengkadang nak release tension, iSuka online kat kedai mamak. Buka Facebook, YM, baca blog, masuk website Digi dan macam-macam lagilah iBuat kat kedai mamak tu. Tapi, iMemang malas sikit nak angkut iPunya laptop. Bila ada iPhone ni senang. mudah iNak online kat kedai mamak. Nak buka banyak aplikasi pun takde masalah. Facebook, twitter, Yahoo Messenger, blog semuanya dihujung jari secara serentak! Baru perhubungan dengan orang tersayang sentiasa terjaga. iSukalah fungsi multitasking ni. hehe



korang tau tak iStudent multimedia. Jadi, iKena lah ada skill merekod video. iPunya orang kampung kata ‘Practice makes perfect!’. Jadi sebab tu iKena mula berlatih merekod video dari sekarang. Dengan iPhone takde masalah lagi sebab iTak perlu angkut kamera besar gedabak tu. Dan iTak perlu install software untuk edit video. Semuanya dah ada dalam iPhone ni. iHanya perlu rakam dan edit terus guna iPhone tu, dah siap. Ini baru teknologi terkini. Tak gitu?



Selain skill merekod video, iJuga perlu pandai tangkap gambar. Oh memang iPemalas. Now iMalas nak angkut camera DSLR yang besar gedabak tu pulak. Tak perlu nak susah-susah. iPhone kan ada. iHanya focus pada benda yang iNak tangkap then klik! Dah jadi pun. Dan gambarnya memang terbaik!!!



Ye iStudent kan. Korang ingat iBanyak duit. Tapi iCool je guna iPhone ni sebab Digi punya plan untuk beli iPhone 4 ni memang jimat. Ini yang buat iLagi sayang Digi ni. Terima Kasih Digi!



iSuka sebut ayat ni “Digi – Always The Smarter Choice.”. hehehe

(Visited 40 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  Bisnes Online menurut pandangan Fitrihadi

Comments

  1. hehe kte pn minat iphone4 ni…
    kasik turun harga dulu baru beli bole?? hehehe

    1. FITRIHADI says:

      boleh je.. takpun tunggu kuar versi terbaru, yang ni turun harga ar hehe


LIKE KAMI DI FACEBOOK