Sep 082010
 

Selepas kegagalan iPad (yang hanya ada touch screen je sebagai keistimewaannya), Apple datang lagi dengan iPod Nano Multi-Touch. Dari nama spesies ni pun mesti korang tau apa function terbarunya. Ni lah rupa spesies terbaru iPod ni.



Apa yang bestnye iPod Nano terbaru ni.. Mestilah sebab ada function multi-touch. Korang faham tak apa makna multi-touch ni. Function ni sama macam kat iPhone, macbook dan lain-lain gajet Apple. Boleh sentuh guna satu atau dua jari mengikut tujuan yang korang nak.

Lepas tu saiz pun lebih kecik. Dah sama saiz macam iPod Shuffle. Memang kewl ar. Bateri lak boleh tahan sehingga 24 jam. Perghh boleh ar layan masa atas bas untuk balik beraya di kampung.



Lain-lain function sama macam function iPod Nano terdahulu seperti Genius, Radio Nano, fitness function, dan iTunes. Maklumat lanjut boleh rujuk Laman iPod Nano ni!

Harga lak untuk kapasiti 8GB adalah USD149 bersamaan RM549. Dan untuk 16GB lak adalah USD179 bersamaan lebih kurang RM679. Korang nak order? Boleh order kat Apple Store Malaysia ni. Kalau rasa baik hati tu belilah dua. Lebih satu tu untuk saya hehe

Tu je artikel yang saya nak kongsi dengan korang. iPod Nano ni best. Sebab tu nak kongsi dengan korang skit. Oh lagi dua jam nak buka posa. Nak terjah pasar ramadhan dulu. Wassalam…

Yang suka makan epal fresh dari peti ais,
– fitrihadi –
(Visited 26 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  Ada apa dengan LG 'Cookie' KP500? Adabi...

Comments

  1. Yatre says:

    wow coolnya. tapi belum mampu nak pakai lagi,….

    1. FITRIHADI says:

      memang cool dan cekik darah hehe

  2. acaPAWN7 says:

    Kalau terjatuh celah kerusi ke mana2 ke, naya je kan..hehe :P

    1. FITRIHADI says:

      naya bro..kena jaga leklok ni..hoho

  3. […] This post was mentioned on Twitter by Fitri Hadi, Fitri Hadi. Fitri Hadi said: Wah! Apple Dah Release Ipod Nano Multi-Touch? http://bit.ly/a8y9JT […]

  4. Mashi says:

    Huhu giler kecik
    kalu lupe letak mana ni mau nangis

    1. FITRIHADI says:

      a’ah kena pandai jaga ar..dah la mahal gila menatang ni

  5. iss says:

    nano 3rd gen aku ni dulu 800++. skang 500++ dah dapat. T_T

    1. FITRIHADI says:

      apa lagi?tukar le hehe yang lama tu kasi aku

  6. hans kacak says:

    masih xmampu nak beli barang2 macam nih
    hehehehe

    P/S : Download Lagenda Budak Setan The Series : Episode 5

    1. FITRIHADI says:

      tunggu keja je la bro..tu je la nasib kita huk huk huk ;(


LIKE KAMI DI FACEBOOK