Aug 162010
 

[Penulis Jemputan kali ini adalah Cik Amoi Rojak, pemilik kepada blog Rojak Story.]

Mari aku jawab persoalan kepada manusia yang suka fikir kenapa perempuan camwhore mesti dengan bermulut muncung style itik. Bibir terjuih lah senang cerita. Mungkin revolusi bibir terjuih ni bermula dari drama korea Boys Over Flowers. Tak caya cuba tengok gambar heroin yang posing style ni!



Ataupun pelakon heroin ‘seksi’ dari Personal Taste.



Kalau aku yang perempuan rasa pelakon korea posing macam tu comel apatah lagi kaum lelaki right? Perempuan Malaysia tak kira kaum kan wannabe perempuan Korea atau Jepun. Betul tak? Maka perempuan mula start camwhore dengan style macam tu termasuk diri aku. Aku ada sebab tertentu kenapa aku suka bagi mulut muncung dari senyum meleret macam kambing bila snap gambar.HAHA. Kalau kau ni ada add facebook aku mesti pernah jugak kan godek-godek album gambar aku tu secara senyap sebagao stalker pro – satu persamaan dalam semua gambar yang kau akan jumpa ialah mulut muncung.

Actually aku buat macam tu sebab aku rasa bila aku senyum rasa hampeh. Menyampah aku dengan senyuman aku.keh3. Aku hari-hari tilik cermin. Bila senyum depan cermin mahunya pitam aku tengok senyuman aku sendiri. Hampir pitam. Belum pitam sepenuhnya lagi. Bila aku senyum ada dagu panjang terhasil dan juga lesung pipit. Menyampah weyh! Tak lawa langsung. Buruk. T_________T.

Maka cara terbaik untuk sembunyikan senyuman aku yang nan ado tu dengan posing mulut muncung. Well. This is the rules of camwhoring what. Posing semua akan sama untuk menutup satu kelemahan dalam bergambar. Kalau tak caya boleh refer entri aku
Camwhore Dalam Blog Sangat Annoying. Anda akan temui jawapannya di sana. Plus aku kekok gila pandang kat lensa kamera sambil tersenyum. Macam muka nak terberak pun ada taw!

Bibir terjuih dalam gambar terjadi sebab dia tahu dia susah nak lawa secara live. Dan jalan terbaik ialah kau comelkan diri kau dalam gambar dengan buat bibir terjuih tu. Aku gerenti mesti ada sorang dua perempuan menyampah dan jeles dengan kecomelan bibir kau tu. HAHA. Gerenti 100% baby! Jangan plak kau pergi posing dengan mulut senget sudah! Failed. Jadi bahan ketawa esok lusa lepas kau upload dalam Facebook sana. LOL

Lagipun tak salah kan nak buat bibir terjuih dalam gambar as long she is photogenic and is acceptable for me. Aku sebagai ahli Persatuan Camwhore Malaysia sangat menyokong akan style ini digayakan oleh perempuan. Jangan laki nak mengada buat style ni sudah. Nak muntah aku tengok dengan bibir mu yang hitam tu. LOL. So any question more about thie fenomena? Ala. Kau laki, mulut cakap tak comel perempuan buat bibir terjuih padahal dalam hati bukan main lagi berbunga suka tengok kan! Mengaku je lah kaum laki yang kau memang suka. Dah. Jangan nak banyak tanya pasal isu ni dah. HAHA

Ouh. Kali ni penulisan entri ni lain sikit kan? Sebab bukan Fitri yang tulis pun entri ni. Amoi dari blog rojakStory telah dijemput jadi penulis jemputan kat blog ni. Bukan dijemput pun. Aku yang gedik nak submit entri ni kat Fitri :D

So. You already know who am I? See you in my blog yay! (cubaan menculik readers Fitri) HAHA

– – – – –
fitrihadi: kalau mamat bawah ni amacam?? macho tak?? haha

(Visited 93 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  Kenapa Yahudi Bijak? Selain Tak Hisap Rokok Yang Dicipta Diorang…

Comments

  1. tasha's says:

    adoi….pensan tgk gmbr y last tu. hahahha

    1. FITRIHADI says:

      haha tu baru macho :p

  2. JaZ says:

    BERSYUKURLAH DIBERI WAJAH… CUBA BAYANGKAN… PEREMPUAN MUSLIM BERTUDUNG TAPI B’GAMBAR MCM BUKAN MUSLIM… BAGUS KER DIPANDANG???
    SENYUMAN BUKAN SATU KEBURUKAN… TETAPI UNTUK MENUNJUKKAN IDNTITI DALAMAN KITA…
    SENYUM ~ ORG NMPK BAIK…
    MUNCUNG ~ ORG NMPK GEDIK

    1. FITRIHADI says:

      just be your self.. kan? (^_^)

      1. JaZ says:

        betul 2… jadi diri sendiri lagi bgs…

  3. […] firasat aku, trend nih muncul setelah beberapa siri drama dari Korea melanda Malaysia. Aktres jelita dari sana yang juga merupakan salah seorang heroin dalam siri drama […]


LIKE KAMI DI FACEBOOK