Aug 252010
 

Dear Staff TMnet Streamyx Melaka Yang ‘Rajin’,

Assalamualaikum.. kitorang dah apply TMnet Streamyx 4mbps sejak dari Julai 2010. Lokasi rumah kitorang adalah di Bukit Beruang, Melaka. Yes we know that the package of 4Mbps dah habis. So now you gave us 1Mbps package. Ok that’s fine. We got no choice. But what the hen with you that malas nak process kitorang punya application. Until now, my rumah sewa doesn’t get your Streamyx whatsoever. dah lebih kurang dua bulan ni.. dah banyak kali terjah TM point, dah banyak kali call.. adoiii

Me memang malas nak masuk campur urusan budak umah ni dengan staff TMnet. I know that TMnet Streamyx hanya untuk orang kampung where the kampung tak ramai yang guna streamyx so those yang guna streamyx mestilah dapat high speed sebab kawasan kampung tu tak padat dengan pengguna streamyx. I knew it because I’m the kampung boy yang guna your goddess streamyx. So korang staff TM tolong jaga your goddess attitude tu. Yaa I can see you guys promote your TMnet Streamyx everytime and everywhere like tomorrow is the end of the world. Tapi bila daftar kena tunggu sampai kiamat ke? alahai.. I’m sick of waiting ok!

C’mon lah..we’re Malaysian. And me with my friends, we’re student. Don’t you wanna see us using google to study. Don’t you wanna see us build our country to the top of the world. Please help us in our study. We’re not only using internet for gaming or xxx, but we also wanna study. Exam is around the corner and assignment pun dah berbukit-bukit tapi we all masih terkejar-kejar ke kedai mamak or CC untuk online. penat ok penat!!

I’m complaining this because some of my friends yang apply their streamyx selepas kitorang, dah dapat their internet. what happen? ada diskriminasi ke kat sini?? I’ve read some of the complain about TM staff. I knew this is not the first time. And we don’t like to be the victim here. We all here need internet…okay?

oh you got unifi??for what?.. kalau streamyx ni pun still terumbang ambing. you guys better naiktarafkan streamyx ni dulu before focus on unifi. Don’t get too obsess with high class technology sampai basic pun tak terkejar..okay? I know you guys rajin.. we all pun rajin gak nak ke TM point centre banyak kali untuk push korang bagi internet kat kitorang.. so what’s the point?? I WANT TMNET STREAMYX AT MY HOME A.S.A.P!!!!

yang suka dalam duka,
– fitrihadi –

(Visited 33 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  (Ulasan) Smartphone Nokia Asha 210 Dual Sim

Comments

  1. Mas says:

    Hahaha,..silalah hantar surat ni betul-betul,…mesti diorang nangis~

    My friend yang duduk kat Subang pun berzaman tunggu nak dapat streamyx nih,…iklan nak gempak~

    1. FITRIHADI says:

      tu ar pasal…promote bukan main lagi..nk nunggu bukan main lama lagi…adoii

  2. serol says:

    banyak jugak dengar berita tak manis pasal servis tm ni..hmm..

    1. FITRIHADI says:

      a’ah tu ar..tanak ar diri sendiri jadi mangsa gak

  3. ST says:

    bukan streamyx tapi screamix tu. huhuhu

  4. PinkyLucia says:

    amboi3.. marahnya.. sabar3.. huhu

    1. FITRIHADI says:

      haha dah sabar ni sebab tenet baru masuk..alahaiii

  5. masha says:

    diorang ni mmg, dh le kte sindri kne perabih duet kol call center yg xbape nk layan tu, kne perabih duet lg p blik tmpoint mengadu..but ..worthless tau..mencik2 TM..pkai je la broadband..boikot ‘Screamix’..huhu..

    1. FITRIHADI says:

      memang dah pakai broadband..tapi yg leceh ada bandwidth limit..streamyx ni untuk umah sewa..dari awal sem apply baru minggu ni dapat..adoiii

  6. fahmi ibrahim says:

    Kalau layan baik, takkan kita nak layan burukkan… hish.. tak paham aku..

    1. FITRIHADI says:

      erm kalau depan baik belakang buruk pun tak guna gak…kena ar bagi perkhidmatan yang terbaik..

  7. linglung says:

    apa nak buat…servis teruk pun, org register jugak streamyx, tunggu jugak que nak register…sbb no other choice..or no better choice…itulah nasib kita semua

    1. FITRIHADI says:

      memang takde pilihan lain..yg best streamyx ni takde bandwitdh limit..adoii pasrah je la

  8. Lia3003 says:

    wah..sangat tebuka..by the way, sometimes cara macam ni palig senang untk luahkan kan..walaupun….

  9. wandisini says:

    marah dalam leadaan yang sopan dan berbudi bahasa. bagus ini. ini lah yang dinamakan budi bahasa budaya kita

    1. FITRIHADI says:

      ini perli ke puji ni hehehe

  10. Wan says:

    ahha mmg hang tulis ka surat ni?
    bagus2
    bukan utk melaka ja.blh gak aku guna utk tm kangaq

    1. FITRIHADI says:

      eh kangar pun prob ka?aku rasa perlis ok je sbb tak ramai internet user macam kat melaka

  11. […] umah sewa kitorang kat Melaka ni dah confirm dapat internet starting awal bulan ni. Baru je tulis komen pasal Streamyx terus dapat tenet.. hoho boleh lah nak aktif blogging macam dulu. Banyak benda nak update ni. […]

  12. zik says:

    aku pun kadang2 tension ngan streamyx nie…. sabau2… nie

    1. FITRIHADI says:

      streamyx ok kat certain area je..bukan semuanya hampeh..


LIKE KAMI DI FACEBOOK