Aug 212010
 

Salam,

Kenal Fatin Liyana? Beliau bukan artis, juga bukan personaliti TV, tapi just regular girl yang punya taste dalam fashion dan make-up. I like her sebab dia tahu pilih apa yang dia nak tempek kat diri dia. So gorgeous. hehe (my admire jangan marah ek sebab puji cik fatin ni :p)

Cik Fatin Liyana ni ada sebuah blog yang bernama honeykoyuki (ermm apa maksud koyuki tu ek??). Blog beliau sangat cool can cantik macam puan tanahnya jugak. Bila masuk je dah terpampang headernya yang sangat gorgeous. perghhh itulah first impression blognya yang cukup berjaya untuk tarik perhatian readernya. Sebab tu lah blog dia famous. Kalau Fitrihadi.com ni header ntah apa-apa je. adoiii

Jadi persoalannya, How To Be Cantik Dan Gorgeous Like Fatin Liyana? Pertama sekali jom kita tengok gambar ayu oleh cik Fatin Liyana ni dulu. hehe


Credit: Blog Fatin Liyana


Amacam? cun tak? Ayu tak? Emak-emak, bapak-bapak mesti nak sangat ambik jadi menantu kan? hehe

Kepada wanita di luar sana, korang nak jadi cantik macam Fatin Liyana tak? Jom saya share apa yang dia tempek kat diri dia dari pandangan mata saya. Ini dari pandangan mata saya ok.. nak lebih tepat gi terjah cik Fatin Liyana sendiri haha macam pak andam lak :p

1. Stand out of the crowd! Korang boleh lihat dari kebanyakan gambarnya, cara dia berpakaian lebih dari kebiasaan kan. Maknanya dia ada sense of fashion. Tak pakai baju yang biasa-biasa je. Baru nampak cantik, menarik, kau memang daboom!

2. Yang jelas, tudung mesti yang lawa dan ada style. Kalau pakai tudung biasa yang selapis tu nampak biasa je kan. Kena pakai tudung yang mix colour, berlapis-lapis dan cara ikat pun ada style.

3. Baju lak mestilah menarik sepanjang masa. Mesti ada style. Ikut fashion sekarang. tak gitu?

4. Dan yang jelas jugak, bulu mata mesti lebat kan. Itu salah satu kecantikan wanita yang boleh korang apply. Memang akan menambahkan keserian wajah korang.

5. Eyeshadow(kalau tak silap yang letak kat kulit atas mata tu)… hah yang ni pun boleh tambahkan kecantikan wanita tu. tapi guna kaler lembut ar. Jangan letak kaler yang menakutkan sudah.. kang jadi Lady Gagal lak..

6. Dan semestinya kulit dia cerah. Of courselah cantikkan. Jadi korang pun, rajin-rajinlah pakai krim muka untuk wajah lebih berseri hehe

7. Bertuah Fatin Liyana ni sebab dapat mata yang redup. So bonus untuk dia dapat wajah yang cantik dan innocent gitu..

8. Lain-lain?? erm korang terjahlah blog dia sendiri. Pastu boleh kongsi apa lagi kecantikan dia.. hehe ok?

Buat fatin liyana, ini just entry suka-suka je. Kalau ada penulisan yang tak berkenan di hati cik Fatin just tell me. I can edit it. It’s all yours! :)

‘Aku memang pencinta wanita, tapi aku bukan buaya’
– fitrihadi -

Comments

  1. rina says:

    hahahaha semua blogger lelaki dah crazy over fatin liyana…n kita pun memang suka tengok muka dia,lawa..cuma kalau nak suh kita berfesyen cam tu jgn harap ler…malas den nak bereben2 heheheh

  2. fatin liyana mmg cantikk :)

  3. dari apa aku tgk gmbr dia dgn bf dia hang out kat taman, dia xdela cerah sgt. so semuanya adalah faktor pakaian atau fesyennya dan mekapnya. dan bukankah smua tu common sense utk wanita :)

  4. ibu says:

    assalamualaikum wbt
    segala pujian hanya untukNya dan baginda Rasulullah saw…..
    adalah lumrah kita meminati keindahan dan mencintai keindahan…namun jika tak disandarkan cinta kepada Allahswt maka ianya seperti tidak bernyawa..dan kecantikan yang tidak menurut hukumNya, hanyalah zahir..dan kecantikan ini adalah subjektif…tidak ada betul atau salah…beauty lies in the eye of the beholder…waima, kayu buruk pun org kata ada seni dan ada gunanya…(betul?)apakah yang cantik di mata…jangan terpesong dek zina mata dan panahan syaithon…yang penting sederhana…itu sunnah rasulullah…wallahu’alam..sekadar pandangan untuk dikongsi dan tidak lebih dari itu.