Jul 162010
 

Sebelum bersiap untuk solat jumaat saya nak share something dengan korang. Bukan untuk menunjuk-nunjuk tapi untuk menaikkan semangat korang dalam dunia blogging ni. Nak tau berapa saya dah dapat setakat hari ni dengan Nuffnang?



Agak-agak jumlah tu sikit ke banyak? saya rasa masih tak puas hati ar kalau tak cukup 1K. hehe tinggi tul angan-angan. Tak lupa jugak ada yang letak iklan business kat blog ni dan blog lain. Jadi earning dari banner business baru dapat RM15. Korang lak macam mana? Share ar jugak sebagai perangsang kepada blogger-blogger lain. Sekarang ni macam dah kureng je blogger-blogger di Malaysia ni. ada yang dah surrender.

Ini ada beberapa tips yang saya amalkan untuk dapat earning sebanyak tu:

1. Buat banyak blog. Mungkin satu blog personal + blog info + dan blog yang orang suka baca.
2. Cuba cari trafik sebanyak mungkin. boleh promote link korang di Facebook atau Twitter. dan tak lupa juga untuk ping blog korang di Gengblogger, innit nuffnang atau blogged.my.
3. Dan apa yang penting, kerjasama mesti usaha untuk naikkan populariti blog tu. Okay?

Apa pun saya takde lah sehebat top-top blogger di luar sana. Cuma nak share apa yang saya buat selama ni untuk jadi panduan kepada korang. Dan maaflah sebab sekarang tak dapat nak blogging sekencang dahulu sebab busy dengan hal universiti. Happy blogging!

Yang asyik pokai je,
– fitrihadi –
(Visited 7 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  Rahsia Aku Dapatkan Klik Yang Bersih (Untuk Banner Iklan ChurpChurp) | Senang Dapat Earning

Comments

  1. azuan says:

    lebih kurang r…
    tapi ak dah lama tak dapt buffered huhuu…

  2. serol says:

    aku yg satu blog tu pun tak lepas2 lagi amount boleh cash out. pelan2.. :D berapa total blog ko ada ni?

  3. Bo is a nerd says:

    Congrats bro! Target cashout tiap2 bulan baru best. Dah tru google adsense? Lagi banyak boleh dapat.

  4. syidashukor says:

    apa lagi fit ! buat banyak2 tips untuk blogger (:

  5. Sir Marcello says:

    terbaik r!!
    aku sploh hengget pun tak cecah..
    akan ku usaha..sambil menulis cari duit..miyahhaa

  6. ReD says:

    huhu..meriahnya income :D

    1. FITRIHADI says:

      boleh tahan je..skit je tu

  7. wazy says:

    pehhh mantap tu bro sampai RM200

    1. FITRIHADI says:

      hehe boleh lah..takde ar banyak pun

  8. Cik Nass says:

    Alhamdulillah. Semoga Mr F terus dimurahkan rezeki seperti ini. Mungkin dengan melaksanakan Solat Dhuha yang berterusan, insyaALLAH Mr F akan terus dirahmati bersama rezeki yang melimpah ruah dan diberkati. Amin.

    Cik Nass sangat suka dengan tips ini, tentunya datang daripada Mr F sendiri sebagai perkongsian berguna buat rakan-rakan blog yang lain.
    1. Buat banyak blog. Mungkin satu blog personal + blog info + dan blog yang orang suka baca.
    2. Cuba cari trafik sebanyak mungkin. boleh promote link korang di Facebook atau Twitter. dan tak lupa juga untuk ping blog korang di Gengblogger, innit nuffnang atau blogged.my.
    3. Dan apa yang penting, kerjasama mesti usaha untuk naikkan populariti blog tu. Okay?

    Setakat ini Cik Nass hanya mempunyai 1 blog rasmi. 1 blog personal tumblr. :) InsyaAllah, segala perkongsian berguna ini akan Cik Nass cuba usahakan di samping berkongsi maklumat berkenaan duniawi mahupun ukhrawi bersama rakan-rakan blogger seperti Mr F.

    Terima kasih di atas teguran anda di blog saya. :) InsyaAllah saya akan sentiasa update agar blog saya tidak ditelan dan bersawang begitu sahaja tanpa perkongsian. Lagipun jika dibiarkan, ianya merupakan satu pembaziran dan Allah tidak suka akan pembaziran. Terima kasih di atas teguran penuh hikmah anda sekali lagi. :) Salam ukhuwah fillah.

    1. FITRIHADI says:

      bagus ar kalau rasa nak update selalu..

      ermm ada tumblr ke?? laju tak loading? saya punya tumblr slow ar..jadi kurang guna tumblr.. ok happy blogging!

  9. Wan says:

    ahha tak join lagi nuffnang
    tapi baru ja ada 2 org tempah nak sewa iklan kat my blog

    1. FITRIHADI says:

      oh bgus ar macam tu..nanti lagi lumayan ar dapat

  10. TOLANIC says:

    Bagus. Ni tiap tiap bulan averagely dapat earn berapa?

    1. FITRIHADI says:

      tiap2 bulan takde ar byk pun.. seminggu ada ar dapat singgit dua.. ini hasil dah lama dah..nak dekat setahun dah

  11. […] nak kalut jugak sambut raya. hehe :p Untuk kali ni saya nak kasi duit raya skit. Nuffnang punya earning yang terbaru ni pun dah nak capai RM400. So nak kongsi sikit dengan korang. Apa pun, jom join contest yang bertajuk […]

  12. miszhelena says:

    wah bestnye dpt bnyk duit. :)

  13. suziesanji says:

    waahhh.. nak2 jugak! pendapatan bari ciput gile..malu nak ckp.. tolong2 ek.. kerjasama? wink~~ wink~~

  14. emancloud says:

    fit leh usha blog aku? cmt skit?

  15. amer says:

    mcm mana nak jadik ahli gliterati tu yg mcm dekat status membership nufnang tu. tlg emel aku eh cara cam ne. thank you. pattaya_icetea@yahoo.com

  16. Ali ridha says:

    blog aku tiada duit lagi.
    kenapa nuff sekarang ni
    perlahan je.

  17. fauzi says:

    aku cek dalam akaun nuff dan churp memang x da duit. geram tul. nk kata x da orang klik, memang tipu arh, ramai jer aku asa orang klik

  18. Amir Farid says:

    Amir dapat sikit jew tak sebanyak kau…Amir pun malu nak cakap…Kerjasama ye kawan

  19. Queenz says:

    saya nak tanye boleh?? mcm mne nak buat nuffnang kat blog ek??sy da vbuat tp xde pon..then mcm mne kte earn money dri nuffnang tue ek?? thanks kawan…

    1. FITRIHADI says:

      Salam. Boleh bagi link blog awak tak? Nak tengok jap..


LIKE KAMI DI FACEBOOK