Jul 202010
 

Mcdonald’s kini tampil dengan berger terbaru iaitu Geng Blogger… eh bukan… Great-tasting Chicken Burger a.k.a. GCB burger! Apa pun, saya tak makan lagi GCB burger ni. Tapi mengikut staff Fitrihadi.com yang boleh dipercayai, berger GCB ni bentuk dia macam berger ‘oblong’ ar. Memang besau.


Great-tasting Chicken Burger (GBC Burger)


Dan harganya cuma RM12.99.. lebih kurang RM13 lah..tapi ingat tau berger ni available dari jam 11 pagi sampai 4 pagi je. Untuk breakfast meal memang takde GCB berger ni. Jadi tengah hari nanti korang gi ar lunch kat Mcdonald’s dan makan puas-puas GCB berger ni. Kenyang toksah cakap ar. Memang pecah di perut dan di mulut ar.

Dan untuk lebih memburukkan lagi keadaan, tahap ke’available’an GCB burger ni telah dipendekkan hanya untuk limited time only. Faham? maksudnya hari ni ada, esok-esok mungkin dah takde. Hah apa lagi, jom serbu Mcd!!!

Ermm apa yang lainnya GCB burger ni? Actually daging ayam tu dibakar sepenuhnya untuk rasa yang lebih rata dan superb. Ditambah pulak dengan sayuran iceberg lettuce. Dan jugak ada ‘Char-Grilled Sauce’. Korang tau pekebendenye tu? hah korang gi rasalah sendiri. Yang penting makan dulu baru tau.

Ok? kalau tak sedap bagitau di ruangan komen ni atau pihak Mcd, dan kalau sedap bagitau kawan-kawan.


“Selamat menjamu selera sebelum ramadhan menjelang tiba!” kata Fitrihadi dan Adam AF! hehehe…


Yang tak pernah makan berger oblong,
– fitrihadi
(Visited 320 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  (Susulan) Mangsa Serangan Pekerja KFC Nafi Lakukan Provokasi

Comments

  1. x-po says:

    hoho tu diaaa, Adam AF..pic terbaru ke tu bro?

    1. FITRIHADI says:

      tu pic lama ar..hehe memang lain benor muka dia time tu

  2. fahmi ibrahim says:

    Burger tu lagi menarik perhatian aku dari si Adam AF tu. haha

    1. FITRIHADI says:

      memang ar.. makan lagi penting.. hehe

  3. hazirah barakbah says:

    ; aiyaa rugi lah kalau tak makan oblong lagi. oblong sangatttt sedap! :D

    1. FITRIHADI says:

      nanti malam ni nak try…kat melaka ni senang nak cari hehe

  4. fina fento says:

    Rm13..boleh share dua orang :P

    1. FITRIHADI says:

      ye ke??? tanak ar kongsi..nanti tak kenyang haha

  5. Wawa~* says:

    hari tu me dah makan. mmg nyam3 cedapppp ayamnyer <3
    RM 13 harga set. kalo ala-carte burger sajok RM 8 ;D

    1. FITRIHADI says:

      a’ah baik beli ala carte je.. lagi berbaloi-baloi

  6. masha says:

    Huhu..mne jmpe adam..kebetulan eh..tedap x GCB tu..xdpt rse lg..

    1. FITRIHADI says:

      jumpa kat mcd ar..hehe gi ar makan cepat GCB ni sebelum habis..

  7. ann says:

    ermmm dah rase…tak kene ngn selera aku…tp leh la makan…

    1. FITRIHADI says:

      eh tak sedap ke? ermm takpe ar..lain orang lain citarasanya…

  8. Sky0ne says:

    menggoda sungguh gambar burger paling atas tu…cisss!!!

    1. FITRIHADI says:

      haha silalah beli dan nikmati sendiri :p

  9. syahirul says:

    aku tetap suka prosperity burger dari mcd… ia memang menjilat jari…

    1. FITRIHADI says:

      itu memang dah tahap otai punya burger hehe

  10. […] This post was mentioned on Twitter by Fitri Hadi, Fitri Hadi. Fitri Hadi said: Mcdonald’s GCB Burger Terbaru!!! http://fitrihadi.com/2010/07/mcdonalds-gcb-burger/ […]

  11. matjoe says:

    hang terror laa. tp mahai jugak 13 tu. oblong 4 hinggit jer

    1. jack says:

      tmpt aku 5 hengget LOL

      1. FITRIHADI says:

        ye ke?? oblong kat melaka ni tak sampai RM5 pun.. tengok tempat kot..

    2. FITRIHADI says:

      malam ni nak makan oblong, nak makan burger rusa, arnab..semua tu tak pernah rasa lagi..nak rasa sebelum ramadhan menjelang tiba hehe

  12. kisahsensasi says:

    Saya dah rasa dah GCB…. ok gak rasanya… terasa la daging diperap….cume takde besar macam iklan tu kan … kecik jee…

  13. intanberlian says:

    hoiii camne boleh jumpe si adam ni? huhu terliur aku tgk mcd.post sebijik kt india boleh?

  14. Sumijelly says:

    waa…saja jer kan…
    letak berger dulu..pas tu br letak Adam ku ituew…hehehe

    entah la..kawan kata x sedap..sumi lom try lagi..
    nanti nak cuba la…

    my latest entry :
    Kata kunci 20072010

  15. sharinginfoz says:

    nik membuatkan lapar….

  16. Hazzy says:

    pa ra ra pa pa…i’m lovin it…

  17. miera says:

    hmm, lame sgt x mkn mcD ni
    adakah berbaloi dgn harganya?
    hmm, xpe laa, mkn burger ramly je
    nk tunggu fit blanje br mkn mcD
    hehehe

  18. weeda says:

    gcb ni tak da la besar macam oblong..kalau nak compare prosperity lagi besar prosperity taw…btw gcb ni memang sedap..


LIKE KAMI DI FACEBOOK