Jun 302010
 

Ingat tak lagu “Ibu-ibu bapak-bapak, Siapa yang punya anak, Bilang aku…”?? Inilah lagu dari kumpulan muzik indonesia Wali Band yang bertajuk ‘Cari Jodoh’. Hah korang semua mesti suka lagu ni kan. Dah banyak kali jumpa ringtone lagu ni berdering kat bandar tu. adoiii



Just nak korang nilai sendiri lagu mamat putih tepung gandum ni sama tak dengan lagu Wali Band yang bertajuk cari jodoh tu. Hah dengar jangan tak dengar. Versi ori Cari Jodoh oleh kumpulan Wali Band pun ada kat video kedua bawah tu. Cekidaut!


Fabrizio Faniello – ‘i no can do’ (Apa tu?)


Dan video bawah ni pulak adalah lagu sebenar ‘Cari Jodoh’ oleh Wali Band. Camna? Apa penilaian korang?


Wali Band – ‘Cari Jodoh’


*New update – actually pihak Fabrizio Faniello dah minta kebenaran Wali Band untuk guna melodi lagu ‘Cari Jodoh’ ni. Thanks pada yang mentionkan kat komen. My bad… Ampun ya Wali Band! Gue enggak tahu pasal ini. Apapun gue suka lagu lu! You’re rocks!

Yang masih enggak ketemu jodoh,
– fitrihadi –
(Visited 21 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  Chocolate + Female = Comel!

Comments

  1. Lin says:

    ish2.. dh x de lagu kot.. tu yg plagerised org punye. hehe..neway, i like this song

    Yang masih enggak ketemu jodoh jugak,
    – Lin –

    haha~

  2. serol says:

    sebijik la.. ni dia official alih bahasa ke, or dia main cilok je lagu ni..

  3. ery farieha says:

    tenet slow
    ahahaha x dpt play
    =P

  4. bellarossa says:

    huhu yang aku tahu lagu ni diorang yang ciplak..entahle.

  5. Blabberina says:

    i’ve read lagu tu mmg dia dah beli. so bukan plagiat.

    logiknya pun giler apa nak cilok pastu glamer camtu kat utube camtu..hehe.siap ade i-tune lg kalau xsilap.

  6. x bleh nak dengar… speaker pc rosak…huhu

  7. razfira says:

    Yang versi plagiat tu lagi best la plak.haha.. muzik dia dah tukar ade unsur2 german punye style music.

  8. EiNS says:

    Sure ke plagiat? aku dgr mamat orang putih nie dah mintak copyright kat Wali Band nak buat lagu dengan rentak sama

    cuba tgok description video utube ko embed tuh…dorang siap mention “Wali” lagi…

    wat research dlu bro…jgn main tuduh orang plagiat

    1. FITRIHADI says:

      oh ye ke??thanks for the info.. my bad.. maaf ye!

  9. Wan Perlis says:

    apa lagi saman la

  10. […] This post was mentioned on Twitter by Dauspozi, Fitri Hadi. Fitri Hadi said: Lagu Cari Jodoh Oleh Wali Band Kena Plagiat Bolat-Bolat??? | FitRiHaDi [Dot] coM http://bit.ly/bK54dO […]

  11. zuhaimi zul says:

    alah apa salahnyer…berkongsi… durian klu makan sesorg bukan best pon, tapi klu makan ramai2.. seguni pon bleh lahap…

  12. FeezMior says:

    haah, sebijik sejiban.. bulat2.. ayat je dia putar belit sikit..

  13. Azah says:

    Quote from Fabrizio Faniello on his website

    “Dear Friends,

    My brand new single has already been a huge hit for the artist “Wali” with more then 4 million downloads and more then 1 million sold CD`s and reached the top position in the charts in his home country Indonesia. Now we are presenting the exclusive English version of this hit with lyrics by Mary Susan Applegate (“The Power of Love” – Jennifer Rush, Celine Dion, Air Supply) and a new pop version recorded in Sweden & Germany, supported with an outstanding top video made by Jan Reiff.”

    1. FITRIHADI says:

      ye kan dah update pasal hal ni dlm entry tu.. sorry my bad…adess thanks ye.. kena edit balik ar

      1. Azah says:

        huhu.. smalam lg baca entri ni. hr ni baru komen, x prasan plak dah edit.. :p


LIKE KAMI DI FACEBOOK