Jun 102010
 

Korang percaya tak rumah yang Iron Man tinggal tepi laut tu sebenarnya takde langsung. Tak macam Filem ‘Ocean Thirteen’ yang kaya dengan hasil rompakan bijak diorang, diorang memang ada rumah diorang sendiri yang real untuk filem tu. Tapi bagi Iron Man rumah dia yang bapak gila smart nak mati tu, semua guna teknik graphic computerized je. dan set dalam rumah tu buat dalam studio je.. adess masing-masing terkena..

Ini ada bukti komen dari orang kuat filem Iron Man tersebut.

The film’s director Jon Favreau explains that the exterior shots of the house are keyed in on, ” a bluff called Point Dume in Malibu that is a National Park, so people in Los Angeles will recognize it. It’s sort of like the best spot and nobody is allowed to build there, but we put a digital house there.”

Meanwhile, the inside of the house is as fictional as the outside. The interior of Stark’s home was built on a Los Angeles area soundstage, as is Stark’s impressive workshop, where he tinkers with his creations, including the Iron Man suit. The workshop is a direct contrast to the rest of the house, which is “stark” and barely finished, without even a few mementos. The workshop is where the real action takes place.

korang tengok ar sendiri gambar-gambar rumah Iron Man bawah ni.

LIHAT JUGA:  (Video) Spiderman + Ironman + The Hulk = Awesome!!




















erk kantoi… :p


Memang tak logik kan rumah tu. Kalau ada pun rumah camtu, memang bankrup ar jutawan tu. nak bina rumah tepi laut kat bukit tinggi bukan senang. gilosss..

Oh dan lagi satu. Teknologi yang ada dalam Iron Man tu.. tu pun semua teknologi yang maju sangat. Apple pun tak mampu nak buat gajet yang dia guna tu. Setakat teknologi iPhone 4 yang baru keluar tu memang takleh challenge ar.. Tapi teknologi dalam filem Iron Man tu diorang guna graphic computerized je.. adess baru ingat nak cari henfon crystal clear yang power tu. haha tengok ar video bawah ni.



Yang malas iron baju,
– fitrihadi –
(Visited 43 times, 1 visits today)

Comments

  1. Kancilbiru says:

    Bila malaysia nak capai tahap ni?

    1. FITRIHADI says:

      mungkin skit masa lagi..takpe upin ipin tu tanda kemajuan animasi..lepas ni teknologi tercanggih CGI akan tiba gak di malaysia ni.. cewahh ayat.. :p apa pun saya tetap memang sokong industri multimedia Malaysia hehe

  2. […] This post was mentioned on Twitter by piston pecah, Fitri Hadi. Fitri Hadi said: gambar dah dibesaukan utk kepuasan mata.. http://fitrihadi.com/2010/06/rumah-teknologi-iron-man-tak-benar […]

  3. kasih says:

    argh ! tertipu jugak…
    salute ah kat art designer diorang..

    1. FITRIHADI says:

      yup diorang memang gempak ar

  4. ReD says:

    omputih memang suka bt cter gempak2..hahahah

    1. FITRIHADI says:

      a’ah sbb tu best giler.cita malaysia pun best gak..tapi tak segempak omputih :)

  5. Piston Pecah says:

    senang cita..semuanya dibuat dengan teknologi yang canggih kan..aku tak caya sangat ada bende2 macam tu kat sana.

    1. FITRIHADI says:

      a’ah kengkadang ada yang sampai tak logik dek akal..adess

  6. wan says:

    ceh! setakat tu KRU pun buleh buat… wakakakkkaak!! gelak la wei aku wat lawak tu :)

    1. FITRIHADI says:

      ye ye aku percaya kru bleh buat hahahaha :p

  7. yanamib says:

    tu maknenye graphic designer dorg sgt meletopss..kt mesia harap KRU je la wat graphic gitu..hehe..

    xtgk pun lg cite ni (-_-)

    1. serol says:

      kru pun tak lepas lagi..kita ni kan 10 tahun ketinggalan dlm teknologi..hehe

      1. FITRIHADI says:

        a’ah betul tu..tahap kita baru animasi 3D cam upin ipin tu.. CGI tahap rendah lagi… adess

  8. tp papepn efek dorg mmg gmpak lor

    1. FITRIHADI says:

      memang gempak giler ar..

  9. MokhZam says:

    memang bagus la sape yang buat ni…tapi kalau realiti nak buat rumah ats bukit tinggi tepi laut xde masalah pun sebenarnya…

    1. FITRIHADI says:

      memang takde masalah. cuma risiko tanah tak kukuh dan kewangan je lah. woo bajet kena banyak gak. adesss

  10. zac zirwan says:

    pasni studio KRU siap..bley r mesia pon wt film2 hebat mcm ironman..hehe

    1. FITRIHADI says:

      insyaallah boleh hehe

  11. diden says:

    ak penah wat design umah, tapi bkn umah nih, bilik aku yg bsepah tu haha..

    1. FITRIHADI says:

      haha try ar buat yang canggih gila. baru bleh challenge rumah iron man ni

  12. intanizani says:

    diorg teknologi canggih giler kan…

    1. FITRIHADI says:

      a’ah canggih sangat sampai benda betul pun diorang boleh reka guna grafik komputer je

  13. Jamal Rafaie says:

    Dah agak dah tipu je.. Ko visual lagi murah dari buat benda sebenar.. hehe..

    1. FITRIHADI says:

      a’ah janji benda tu gempak

  14. aien says:

    wahh.. hebat la bley wat nampak cengitu.. ngeee~

    kalau ikut logik.. sume tu mang boleh dibuat ke tak??

    1. FITRIHADI says:

      boleh je nak buat…tapi kos mahal giler ar


LIKE KAMI DI FACEBOOK