Jun 122010
 

Ingat tak page exchange link yang dulu tu? yang kena isi form tu. Agak-agak korang nak tak exchange link kalau setakat ada link list je. Mesti tak kan. Lagipun selepas baca artikel tentang Update Di Google Jun 2010, rasanya baik saya cari idea lain je untuk exchange link sebab tanak page rank jatuh. Adess!

Sebenarnya dulu masa guna blog lama, saya ada buat satu page untuk exchange link. dan dalam page tu saja semua update entry blogger saya dapat. jadi cepatlah peluang nak dapat komen pertama. heh tapi sejak dah berpindah ke WP ni, jarang saya buka blog exchange link. bukan tak pernah k, tapi jarang je hehe so kalau rasa nak terjah sesiapa saya gi terjah blog exchange link saya tu dulu ar.



Dan semalam saya cari idea camna nak tempek blog tu masuk dalam my blog fitrihadi.com ni. Dan pagi ni saya usya blog Jojo Struys, terus dapat idea dan apa yang penting, kerjasama I got the code yang Jojo guna untuk tempek blog wordpress.com dia dalam blog dot com dia tu..eh dulu dia guna blogspot kan dalam tu.. hehe boleh jadi coding hacker dah ni :P dulu pun pernah gak guna coding blog redmummy.com untuk buat button yang float tu. Jangan marah ar..

Dan sekarang saya tempek blog exchange link tu dalam page BLOGGER WORLD. Gi ar terjah. Yang dah exchange link guna form dulu tu saya dah letak korang punya link dalam tu. Kalau ada siapa yang tertinggal atau berminat nak exchange link sila tinggalkan link korang dalam ruang komen page tu. Ok?

Takde pe nak celoteh. Japgi saya nak gi cuti-cuti malaysia ke bukit larut. hehe mungkin off untuk beberapa hari. Akhir kata dari saya, selamat bercuti dan salam piala dunia.

Yang nak tengok Jojo Struys pakai tudung lagi,
– fitrihadi –
(Visited 34 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  Follower.. Maaf Sekali Lagi Kerana Buat Salah.

Comments

  1. bellarossa says:

    hoho. link aku ada?

    weh aku da emel kau.aku tak reti nk delete yg mane.aku try gak wat.. sume error.hoho.sahdis

    1. FITRIHADI says:

      ada je :)

      sorry email tu lambat baca.. baru balik dari perak je ni

  2. ariff says:

    tengah tunggu wordpress baru baru fikir balik nak buat link list

    1. FITRIHADI says:

      ermm stil nak buat link list ke?? bukan ada effect pada PR ke

  3. Piston Pecah says:

    baguslah camtu..blog yang baru update boleh nampak kat list blogger world

    1. FITRIHADI says:

      hehe ye ar..kalau ada link je tak ramai nak exchange link

  4. serol says:

    bukit larut? taiping? singgah la rumah aku..hehe

    1. FITRIHADI says:

      erkk tak cakap awal2..dah balik ar hehe tak gi pun bukit larut tu sbb bawak budak2.. kang muntah2 lak diorang tu..gi jalan2 muzium perak dan zoo ja.. pastu piknik kat air terjun mana ntah..lupa nk tanya nama tempat tu haha

      1. serol says:

        piknik pun dekat2 dgn kawasan taman tasik tu ke..dekat kaki bukit larut la klu mcm tu..

  5. Wan Perlis says:

    menarik !
    kasi la tutorial camna nak buat fit

    1. FITRIHADI says:

      ini guna blogspot..pastu tempek je kat page tu hehe ada ar codingnya nak tempek tu

  6. ween says:

    fit, mcm best je benda ni. plugin ke apa? x faham, huuu. xbest la exchange link yg guna fill-in form tu, xda life update :(

    1. FITRIHADI says:

      ini bukan plugin tapi caranya tempek blogspot ke dalam page tu.. cuba check fit-crew.blogspot.com . sama je.. then saya tempek ar blog tu ke dalam page blogger world tu.. ada ar code nya nak tempek tu.. :)

  7. Sir Marcello says:

    adakah bukit maxwell itu adalah tempat yang sama dengan bukit larut??

    -off topic-

    1. FITRIHADI says:

      ntah..tempat jauh2 ni tak berapa tahu sangat ar


LIKE KAMI DI FACEBOOK