Jun 062010
 



Tersebutlah al-kisah di sebuah kota arab yang diberi nama Alamut, tinggal seorang anak yatim piatu yang bernama Dastan. Hidup Dastan hanyalah melarikan diri dari askar-askar Alamut yang kejam kerana selalu merampas cip kentang Rice Crisps keluaran Mister Potato yang amatlah berharga sepanjang zaman.



Korang tahu tak, kenapa Rice Crisps dari Mister Potato tu amat berharga bagi Dastan? Jom ikuti kehidupan seharian jejaka bernama Dastan yang ‘Hot & Spicy’ seperti salah satu perisa cip kentang Rice Crisps ni!


Pertamanya, mestilah kerana cip kentang Rice Crisps tu tiada bahan pengawet! Jadi, kesihatan korang akan sentiasa terjamin dan korang tak perlu risau akan kesan sampingan kepada kesihatan korang apabila korang menikmati snek kentang Rice Crisps ni. Ianya memang sesuai untuk seisi keluarga!



Selain itu, cip kentang Rice Crisps ni 20% kurang lemak daripada biasa. Maknanya, korang tak perlu risau akan penyakit berbahaya yang disebabkan oleh lemak-lemak berbahaya seperti obesiti, darah tinggi, sakit jantung dan macam-macam lagi. Kurang lemak bermakna kurang risiko anda diserang penyakit berbahaya.



Tambahan pula, cip kentang Rice Crisps ni tidak mengandungi kolestrol dan juga tiada lemak tepu. Maka, tahap kesihatan jantung korang sentiasa kekal sihat dan semakin cergas tatkala menghadapi kehidupan seharian. Ingatlah bahawa rahsia jantung yang sihat bermula dengan makanan rendah kolestrol dan kurang lemak tepu!



Tahukah korang bahawa bahan pewarna tiruan dalam makanan dapat menyebabkan gatal-gatal, alahan makanan malah ada yang boleh membawa maut. Namun cip kentang Rice Crisps ini langsung tidak mempunyai sebarang pewarna tiruan. Memang sesuai dimakan untuk seisi keluarga tak kiralah dari golongan kanak-kanak sehinggalah golongan tua.



Kini dengan cip kentang yang baru dari Mister Potato, pek cip kentang Rice Crisps ini juga mengalami pembaharuan. Selain rekaan grafik yang ‘cool’, pek terbaru ini juga lebih tinggi untuk diisikan lebih cip kentang khas untuk korang. Memang tersangat-sangatlah berbaloi untuk korang mendapatkan cip kentang Rice Crisps ni kerana disamping mempunyai lebih isi, ianya juga mempunyai lebih penjimatan!



Cip kentang Rice Crisps ini bukan sahaja mempunyai satu perisa, bukan dua perisa malah ianya mempunyai empat perisa yang amat menyelerakan iaitu Original, Hot & Spicy, Flame Grilled BBQ dan juga Sour Cream & Onion. Maka, tiada masalah bagi korang untuk memilih perisa yang paling terbaik untuk deria rasa anda. Anda berkuasa menentukan yang terbaik. Mister Potato sedia berkhidmat untuk memberikan pilihan yang terbaik buat korang.



Oh dan yang terpenting sekali, cip kentang Rice Crisps dari Mister Potato ini sememangnya HALAL! Korang tak perlu ragu-ragu lagi untuk menikmati cip kentang Rice Crisps ini. Bahkan, semua umat Islam di seantero dunia ini boleh menikmati cip kentang Rice Crisps ini tanpa was-was. Apa pun, Mister Potato sentiasa memastikan bahawa tahap kebersihan, kualiti dan status Halal sentiasa di paras yang memuaskan. Kepuasan korang adalah tanggungjawab Mister Potato!



Jadi, nikmatilah cip kentang Rice Crisps dari Mister Potato sambil melakukan apa jua aktiviti korang tak kira di mana jua korang berada. Dan yang paling mengujakan, semestinya sambil menonton wayang. Tambahan pula jika menonton filem aksi terhebat di abad ini iaitu ‘Prince Of Persia: The Sands Of Time’. Err… Apsal poster di atas ni dah bertukar tajuk ek?? Ini mesti dah makan banyak cip kentang Rice Crisps ni. Hehe!


Oh bola sepak piala dunia dah hampir tiba. Inilah masanya korang mendapatkan tenaga untuk bersorak dengan cip kentang Rice Crisps ni disamping menceriakan suasana di keheningan malam. Apa yang penting, kerjasama kita enjoy dengan penuh bertenaga! Semestinya dengan Mister Potato!

Iklan komuniti Malaysia ini dibawakan khas untuk korang oleh Fitrihadi.com dan Mister Potato!
(Visited 22 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  Love World Love Sloggi

Comments

  1. ery farieha says:

    haha
    boleh tahan kreatif ko ek? =D

    1. FITRIHADI says:

      boleh lah..setakat cukup2 makan hehehe :p

  2. rashid says:

    Wah…bagus2…tak rasa lagi flavor baru ni…bape ringgit???

    1. FITRIHADI says:

      err saya pun tak rasa lagi haha jangan bagitahu sapa-sapa :p

  3. arek says:

    wahh ni promote iklan mesti dibayar ni..masyukkk ler

  4. arek says:

    hahha..contest rupenye

    1. FITRIHADI says:

      haha tau takpe :p

  5. […] agaknya sebab saya tak makan lagi kot Rice Crisps tu.. Tulis main hentam je haha korang baca ar Review saya ni. adess… Yang jemu makan nasi, – fitrihadi […]


LIKE KAMI DI FACEBOOK