May 292010
 

[*New Update untuk jawapannya! – Ok ramai yang meneka..yang tahu jawapannya tu takpe lah..saya akui korang memang bijak dari saya..hahaha ok mana satu gambar yang edit guna photoshop? Nampaknya tiada satu pun gambar di bawah yang diedit guna photoshop. Semuanya memang pure dan fresh dari kamera. Kalau tak caya klik ar link bawah gambar tu. Situ ada sumber yang menunjukkan gambar tu memang betul-betul. Bukan edit. heh moga korang terhibur! Jom Shopping lak!]

Hi, sorry lah lama tak update sebab busy skit kebelakangan ni. Alhamdulillah ada orang offer saya buat advertjob. Lumayan gak! Apa pun, artikel kali ni saya nak kongsi dengan korang gambar-gambar yang gempak ni. Korang teliti betul-betul setiap satu gambar bawah ni. Kalau korang bijak, teka ar mana satu gambar yang edit guna photoshop? Teka jangan tak teka!


1. Manusia atas kapal terbang berlepas. (Memang orang betul. Tapi diikat ar -stuntman)



2. Wanita berimej dua. (Guna Cermin Je)



3. Budak makan awan. (Angel shot)



4. Mamat jalan atas tali yang tinggi giler! (Mamat ni memang suka panjat2 dan tempat tinggi)



5. Gadis tidur atas awan. (takde trick. Gi tidur je atas jalan yang basah tu hehe)



6. Mamat hanyut dalam sungai nak jatuh ganung! (Memang ada pool kat Victoria Fall tu. Jangan jatuh sudah!)



7. Kepala paip besau terapung di udara. (Ada paip kat tengah air yang turun tu hehe)



8. Bangunan yang mencair (Bangunan ni ditutup dengan kanvas yang tercetak gambar bangunan cair tu).



9. Gadis terbang macam peter pan. (Gadis tu lompat je. Korang pun bleh buat)



10. Kuda takde kepala. (Kuda tu tengah pusing kepala ke sebelah sana..sengal!)



11. Lalat main skateboard. (Ni memang lalat betul. Tapi dah mati ar lalat tu. haha)



12. Err pening-pening! (Mamat ni pegang bola kristal)



13. Laptop ada screen lutsinar. (Tangkap je gambar belakang laptop tu pastu buat wallpaper)



14. Separuh kuda separuh zebra. (Memang kacukan kuda dan zebra tapi mandul. takleh dapat zuriat. Erkk )


Amacam? Dapat teka tak gambar mana yang edit guna photoshop? Silalah jawab di ruangan komen di bawah. Nanti saya akan reveal jawapannya. hehe Selamat Menjawab! :)

Yang angin bila photoshop asyik ‘hang’ je,
– fitrihadi –

.
(Visited 60 times, 2 visits today)
LIHAT JUGA:  (Kelakar) 10 Cara Nak Gitau Makwe Yang Korang Nak Putus Dengan Selamat

Comments

  1. pilotHans says:

    cihhhhhh..penat aku ngk sampai abis…tp mmg unic arr gambar2 tue..mcm nak try jer wat gambar yg mcm gitar tue..giler cool


LIKE KAMI DI FACEBOOK