May 192010
 

Pernah keluar dengan perempuan? Err soalan ni untuk lelaki je. Pernah kan keluar dengan perempuan.. Takkan tak pernah kot. Abis mak korang tu bukan perempuan ke? hehehe


Lelaki, Perempuan dan . . .
Dipendekkan cerita, kat bawah ni 3 benda yang perempuan tak suka base on my experience lah. Jadi, tolong keep these things in your head before korang kena reject macam saya. hehe

 

 

1. Remember, tak kira seburuk mana seorang perempuan tu drive kereta, tak pandai guna clutch or bawak kereta too harsh macam ride motor, dont say anything and don’t teach them walaupun cara diorang drive tu memang salah. Let them realize sendiri kesalahan diorang tu..

 

Even korang naik kereta dengan diorang and they’re driving like Micheal Schumacher , just keep silent dan sembang macam biasa je.

 

 

Kalau terjadi apa-apa pada diorang, don’t get mad. Just relax and support them. When they’re doing something or something happen to them, diorang tak suka dikritik. Betul tak cik wanita semua? Yang penting wanita mahukan support.. so keep supporting them, guys!

 

 

2. Money… Ini benda paling penting dalam poket diorang. Walaupun diorang suka shopping dan banyak duit, tapi hakikatnya duit tu hanya untuk diorang S.A.H.A.J.A! Jadi guys, kalau korang takde duit kecik nak bayar something like food or tiket wayang, don’t you ever dare to mintak duit kecik with your girls.

 

Oh sangatlah sungguh kurang sopan because they will think that “Oh cheapnya orang tua ni”..cheap means murah not pemurah ok..haha so please understand them.. ehh kalau duit kecik pun takleh mintak apatah lagi duit besau kan.. tak jantan ar mintak duit kat girl..

LIHAT JUGA:  (Kisah) Sakit Lelah Anak Makin Teruk Kerana Rokok Elektronik

 

 

3. Minda perempuan sentiasa complicated. They’re like someone yang boleh ubah keputusan di saat-saat akhir. Kaum lelaki tolong faham bahawa their minds are kinda ‘twist’ skit (haha). Jadi, kenalah bersabar bila diorang ubah fikiran di saat-saat akhir atau diorang ubah plan dating yang dah ditetapkan.

 

Apa-apa pun, tak payah la nak marah sangat. Cool sudah baru macho.. :)

 

Alah apalah sangat kalau kaum lelaki ni bersabar sikit. Lagi banyak korang bersabar, lagi besar kepercayaan yang korang dapat untuk jadi teman hidup diorang. Kalau tak sabar, camna lah korang nak bersabar bila dah kahwin nanti. Kalau bini mengandung lagi azab nak jaga. Macam-macam kerenah yang ada. Betul tak? hehe

 

Dan ingat, masa sebelum kahwin adalah cermin selepas perkahwinan. Jadi, pandai-pandailah korang fikir..

 
Akhir kata buat lelaki, tak perlulah nak ego dan emo sangat dengan perempuan yang tengah meragam. Cool sudah. Faham-fahamlah yang diorang ada ‘mood swing’ walaupun hakikatnya they’re not on ‘red light’ on that time.

 

Dan untuk perempuan, stop playing around with guy. We love simple thing. Don’t make things too complicated. Kesianlah sikit kat kitorang.

 

Peace! (^_^)v

(Visited 64 times, 1 visits today)

Comments

  1. bobby says:

    ok, thank you for the tips…
    tp aku memang kedekut pon dgn perempuan..hahah

  2. nina says:

    xsemua pompuan xleh ditegur cra pemanduan, xsemua pompuan kedekut mntak 10sen pon xleh, n xsemua pompuan pk complicated. dunt judge mcm ni.. laki pon ape kurang nye..

    ‘pompuan xreti msk, kutuk abes, pdahal bkn dosa.. laki xreti jd imam, ilek je? pdahal wajib kot dlm ISLAM…’

    1. FITRIHADI says:

      ni entry untuk wanita yang saya kenal. yang saya tak kenal mungkin lebih baik dari diorang. sebab tu kot diorang selalu kata kat saya “satu hari nanti akan datang kat awak seorang wanita yang lebih baik dari saya”.. and then they leave me alone (T_T)

      sorry la kalau awak terasa. saya tau ada wanita yang baik.di luar sana. dan actually saya hormat wanita sebab salah satu alasannya; wanita boleh jadi sebab lelaki masuk syurga dan sebaliknya. peace :)

  3. nina says:

    sokey.. saya xmrh pon.. jst xleh la hanya sorng pompuan atau segelintir pompuan, abis semo pompuan kena.. tu je.. coz yg bca ni rmai. tkot lak yg jenis lurus, nnt die judge semo pompuan gtu lak.. huhu..


LIKE KAMI DI FACEBOOK