May 202010
 

Siapa tak kenal gergasi jenama bola sepak yang terkenal sejak dari dulu lagi? Adidas pengeluar pelbagai jenis barangan sukan memang sudah lama bertapak dalam industri sukan. Mengikut pengetahuan saya, legasi perniagaan dan penjenamaan Adidas bermula apabila Keluarga Adi yang mempunyai 3 orang anak memulakan perniagaan mereka dalam bidang sukan bola sepak ini dan mendapat sambutan yang hangat sekali.

Logo pertama mereka yang berbentuk 3 daun melambangkan ketiga-tiga anak kepada Adi. Namun pada masa kini, mereka menggantikan logo mereka dengan lambang 3 garisan yang mana lebih segar dan moden. Dan ianya jelas pada setiap pakaian pemain bola sepak antaranya Chelsea, Liverpool dan lain-lain lagi.

Selain itu, Adidas adalah pengeluar utama bola sepak untuk setiap Piala Dunia yang berlangsung sehingga ke hari ini. Dan teknologi baru telah disuntik oleh Adidas ke dalam bola sepak tersebut supaya ianya bertukar menjadi bola yang mencabar untuk dimainkan oleh setiap pemain bola sepak.


Kasut bola Adidas juga sememangnya berbaloi untuk dimiliki. Dengan pelbagai kemajuan dalam rekaan dan teknologi kasut bola sepak, sememangnya ianya menjadi pilihan remaja serta ramai pemain bola sepak di seluruh dunia untuk diguna pakai dalam setiap perlawanan bola sepak.

LIHAT JUGA:  My Wiggy Design


Dan Adidas maju setapak kehadapan dengan perlbagai produk penjagaan diri untuk lelaki dan wanita yang aktif bersukan antaranya barangan peribadi Adidas Action 3, krim kulit Adidas serta macam-macam lagi. Jom kita saksikan video terbaru Project Alpha season 2.

Project Alpha is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS. The Project Alpha bloggers will be at the Adidas Pure Game Ole KO event on Friday (May 21), from 7.30pm-8.30pm. Catch them in action!
(Visited 40 times, 1 visits today)

Comments

  1. ReD says:

    suka gila bau perfume Adidas..:D terserlah kejantanan si pemakai..wakakaka ;p
    .-= ReD´s last blog ..~ SAH! ADA KETUMBUHAN PADA KEPALA AKU ~ =-.

    1. FITRIHADI says:

      wah terpikat ar ni?? bleh ar nak pakai selalu nanti :p


LIKE KAMI DI FACEBOOK