May 292010
 

Kaizen Shinobi? Siapa tu? Mamat jepun mana yang datang Malaysia ni. haha Takde.. itu gelaran kepada pemiliki blog kai2en.blogspot.com tu. Korang gi ar terjah blog dia..memang klasik ar.. gelaran blog dia pun nama dojo klasik.. memang klasik ar.. tau maksud dojo tu apa? alah dojo tu maksudnya tempat orang berlatih martial art atau sebarang jenis seni tu. Betul kan?

Sebenarnya, dia ada buat satu contest untuk reka header blog dia.. so saya pun berminat la nak menyibukkan diri gak.. saja nak asah bakat grafik dan keja dengan client (konon-kononnya lah). Ingat senang ke kalau keja dengan client? Stress woo. Dan banyak benda yang nak kena faham dulu sebelum mula buat suatu kerja grafik. Mana boleh hentam je.

Apa-apa pun korang terjah je entri contest reka banner tu di blog beliau ni. Adoi dah letih ar nak tulis panjang-panjang. D bawah ni adalah rekaan banner yang saya buat. Actually tak tahu berapa saiz yang tepat. Ini pun ukur dari blog kai2en tu guna photoshop. Kalau jadi nak guna, boleh je nak resize lagi. I’ve saved the photoshop format. Don’t worry, bro! All the best to all the contestants. Good luck!


Kalau nak view full size, klik kanan dan pilih view image. Kalau korang klik header ni, korang akan terus dibawa ke blog penaja..memang ini rulenya.. sorry hehe!


Yang ada header blog yang cabuk,
– fitrihadi –

.
(Visited 10 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  (Peraduan) Menang Hingga RM40,000 dengan Shell #ShellEasyWin

Comments

  1. ReD says:

    ok la tu. sis lagi la… langsung x reti nk design2 ni. x berapa nak kreatif. kalau mengarut ke merapu ke, kreatif gaks la..hahha

    god luck;)

  2. serol says:

    semart jugak.. nak suro ko buat header blog aku boleh? hehe
    .-= serol´s last blog ..Pelakon IP MAN tu kawan aku. =-.

    1. FITRIHADI says:

      boleh je..anytime :D

  3. naem says:

    gudluck br0~ hu3

  4. Sya Isya says:

    gud luck, fit! smart la header tu @_@.
    .-= Sya Isya´s last blog ..CONTEST CABUTAN BERTUAH RM50 =-.

  5. Kancilbiru says:

    wow…terrer…sesua dengan blog dia aku rasa..
    .-= Kancilbiru´s last blog ..My Sweetheart Smells Like Fresh =-.

    1. FITRIHADI says:

      hehe thanks :) harap2 dia suka lah
      .-= FITRIHADI´s last blog ..(Terjah) Siapa Pengkritik Terhangat di Fitrihadi.com Untuk Bulan MEI 2010? =-.

  6. kaizen says:

    uish? awat x roger2? adoi… terlepas pandang plak… hehehhe diterima2…

    hehehheehe
    .-= kaizen´s last blog ..iSu PaLeSTiNe…. aQ DaH KaTa DaH…. TaK PaYaH….. KoRaNG TaK NaK DeNGaR!!!! =-.

    1. FITRIHADI says:

      ingatkan dah tersenarai..takpe je :)


LIKE KAMI DI FACEBOOK