Apr 042010
 

Hi,

Dah baca tips di blog lama fit pasal sebuah blog yang annoying tu? Dalam salah satu sebab yang annoying tu fit ada cakap kenapa widgeo ni amatlah tidak digalakkan untuk korang guna. Ini adalah kerana ia akan mengeluarkan iklan yang bukan saja ntah apa-apa tapi iklan yang berbunyi seperti ‘porn porn’ di bawah..



selain itu widgeo counter ni jugak akan memaparkan iklan tu melalui pop-up window bila korang klik dalam mana-mana ruang di blog yang ada widgeo counter tu. Kengkadang bila nak klik close button, tiba-tiba dia bertukar ke browser utama dan reader akan terklik button close browser utama tu..dah sakit hati (macam saya…adoii)..jadi gunalah counter alternatif lain yang bersih dan suci (macam Safi Balqis) seperti;

P/s: Kalau takleh makan gak nasihat ni boleh try nasi kandar kat ‘Kayu Nasi Kandar’..memang superb :)

(Visited 1 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  Cara Terbaru Buang Malware Attack Notification Tanpa Buang Blog List Untuk Pengguna Blogspot

Comments

  1. hasrol says:

    owh, patut la kadang-kadang bila pergi sesetengah blog tiba-tiba keluar pop up..pasal ni rupanya..
    tapi yg keluar iklan macam ada bunyi ‘porn’ tu baru sekali jek..haha
    .-= hasrol´s last blog ..Kan aku dah cakap penuh! [Screenshot. ] =-.

    1. F I T says:

      yup pasal diorang guna widgeo counter tu lah..tak best tul a..yg porn porn tu ikut musim a..lepas iklan ni iklan lain lak…heh :)
      .-= F I T´s last blog ..Chocolate + Female = Comel! =-.

  2. Azrul says:

    dah lama buang widget ni dari blog…memang annoying gila bila kuar popup kat blog yg guna widget ni..huhu
    .-= Azrul´s last blog ..Ehh….sama la template kita (^_^) =-.

    1. F I T says:

      a’ah bagus a..boleh cuba counter yang lain lak :)
      .-= F I T´s last blog ..Chocolate + Female = Comel! =-.

  3. Mus says:

    memang benci dengan Widgeo tu..
    http://www.sitemeter.com pun ok jugak bro..
    .-= Mus´s last blog ..WaduH!!.. WANGINYA Bantal Buchuk Mikail =-.

    1. F I T says:

      oh.. thanks for sharing :)
      .-= F I T´s last blog ..Fit.charity – Supportlah Konsert Amal Kau Dihatiku =-.

  4. nasya says:

    ohh yeker,patotla serabott jek,mane nak tawu..tenkiu2!
    .-= nasya´s last blog ..nota 54: manusia buta =-.

  5. dulu aku pakai coz nmpak cantik. n aku off popup widgeo kat setting mozila. tp pas format laptop setiap kali masuk blog sendiri baru rasa tension coz popup widgeo selalu kuar. xtaw lak widgeo ada publish iklas porn
    .-= PEREKA CERITA´s last blog ..Clash of the Titans =-.

    1. F I T says:

      kalau off pop up kat browser, tu off utk bro je..visitors still terkena pop up window tu..jadi guna lah yang lain2..tak digalakkan sangat guna widgeo ni.

  6. ReD says:

    owhhhh…mcm ituuu..:D
    .-= ReD´s last blog ..~ MEMANG BOLEH JADI GILA KALAU TAK SARAPAN PAGI ~ =-.

  7. yang baik says:

    ohhhh ya… tu la memang pasan pun kuar benda2 tu… tapi
    okeh…. nanti tukar wiget tu…hheheheh
    .-= yang baik´s last blog ..Jurnal kata kunci dari analitik nuffnang =-.

    1. F I T says:

      yup tukar lah. widgeo tu memang tak digalakkan sangat :)
      .-= F I T´s last blog ..Chocolate + Female = Comel! =-.

  8. cik epal says:

    macam ada guna benda ni. hoho
    .-= cik epal´s last blog ..Facebook banyak keburukan daripada kebaikan? =-.

    1. F I T says:

      memang berguna..tapi side effect tu la yg leceh skit
      .-= F I T´s last blog ..Chocolate + Female = Comel! =-.

  9. miera says:

    lol
    tuan blog tu pun trase annoying tp sbb mls nk cr yg lain ignore je >.<
    thanx for d alternative
    x pyh ssh pyh google :P

    1. F I T says:

      hehe sebab tu bagi link siap-siap supaya senang bloggers nak guna alternatif lain :)
      .-= F I T´s last blog ..Chocolate + Female = Comel! =-.

  10. edda says:

    patut la kerap je edda bukak sesetangah blog tuh kuar popup window cenggini.. pasal widgeo rupenye..
    .-= edda´s last blog ..pakcik tua berazam tinggiiii~ girls take note =-.

    1. F I T says:

      yup betul tu..tegur-tegur lah sesiapa yang guna widgeo counter tu :)
      .-= F I T´s last blog ..Chocolate + Female = Comel! =-.

  11. ecar182 says:

    owh,,camtu gropenyer~
    .-= ecar182´s last blog ..Nak Tahu Apa Itu Malaysian Pay Per Click? Oh, Ini Bukan Scam! =-.

  12. fatin says:

    masa tak tahu dulu letak jugak. bila dah tahu terus buang :D
    .-= fatin´s last blog ..Jangan panggil aku beruk! =-.

  13. DaHLia says:

    betul tu, sangat tidak suka sesiapa yang guna Widgeo nih…
    .-= DaHLia´s last blog ..<TAG> Menang anugerah?? Rasa macam ABPH laks.. =-.

  14. aizuddin says:

    anda mampu mengubahnya..huu
    .-= aizuddin´s last blog ..Tulis & Menang ariffshah.com =-.

  15. shafiqhashim says:

    sila la buang ye. sy pon rasa annoying gila benda alah tu.
    .-= shafiqhashim´s last blog ..Persahabatan Itu Indah. [ Khas Buat GB ] =-.

  16. Park Air says:

    baru ku tahu, nanti try ubah jap2 lagi.

    1. F I T says:

      a’ah tukar lah untuk kebaikan semua :)
      .-= F I T´s last blog ..Fit.charity – Supportlah Konsert Amal Kau Dihatiku =-.

  17. saya_aRief says:

    xsuke widgeo..
    nyusah kan owang je..hoho..

    1. F I T says:

      a’ah betul tu..menyusahkan orang ja..

  18. Wan Perlis says:

    serius tak tau apa tu widgeo
    .-= Wan Perlis´s last blog ..Bagaimana cristiano ronaldo ajar aku blogging =-.

    1. F I T says:

      widgeo tu hits counter a..dia kira berapa bilangan visitor ke sesuatu blog tu..kalau nak tau boleh je search kat google

  19. zhoprenia says:

    btul..sgt annoying tapi still duk guna lg.hehe.. thanks for the alternative.xpyh susah2 nak google
    .-= zhoprenia´s last blog ..Pagi yang …. =-.

  20. tehr says:

    buang je la… tak rugi apa2 pun


LIKE KAMI DI FACEBOOK